Tank Kaplama

Katılım
29 Eyl 2016
Mesajlar
16
Herkese merhabalar.Yakın zamanda girişmeyi düşündüğüm bir planım var ama aklımda bir çok soru işareti var ve sanıyorum ki birileri mutlaka daha önce denemiş ya da bilgi sahibidir.Yakın zamanda bir Bajaj Pulsar NS 200 almayı planlıyorum.Gerek fiyat gerek performans gerekse görünüş olarak beni tatmin eden bir motor.En azından iskeletini başarılı buluyorum ama kırmızı ya da mavi modellerindeki dizaynın ciddi anlamda kötü göründüğünü düşünüyorum.Bu nedenle düz parlak siyah modeli alıp biraz canalndırmak gibi bir planım var.Naked diyebileceğimiz bir yapıya sahip olması işleri bir açıdan kolaylaştırırken bir açıdan da kafada soru işaretleri bırakıyor.Öncelikle motoru herhangi bir şekilde boyamayı düşünmüyorum yarın bir gün satmak istediğim zaman ilk haline dönebileceği değişiklikler yapacağım sadece.Bunu için en büyük ve en zor girişimim iskeletin büyük bir çoğunluğu olan sağ taraftan deponun yanları ve üst taraf dahil olmak üzere iki tarafınıda kaplamak olacak.Aşağıdaki linktende kolayca ulaşabileceğiniz üzere Bajaj deponun sağ ve sol tarafından öteye geçmemiş hiç bir dizaynında.Ben bunun aksine ön kısmı depoda dahil kaplamak istiyorum.Kuyruk ve sele altındaki parçaları da ayrı ayrı bir uyum içerisinde kaplayacağım.Buralar zaten küçük ve geometrik açıdan elverişli ama depodaki bombeli yapı buna el verir mi emin değilim.Sizden ricam bu tarz bir girişimde bulunan ya da bilgisi olanların bilgi ve deneyimlerini aktarması.Bu işi en güzel hangi yöntem ve materyal ile gerçekleştirebilrim gibi.Şimdiden hepinize teşekkürler.

http://bajaj.com.tr/turkce/modeller/motosikletler/pulsar/pulsar-ns-200/galeri/360/
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
18 Ağu 2015
Mesajlar
389
Tank kaplama deyince aklima su gelmisti oysa ki.
809_Camo_Sport_Bike.JPG
 
Katılım
20 Eyl 2013
Mesajlar
2,767
Aklından geçeni anlatmayı becerebilirsen (genelde anlamıyorlar) reklamcılarda istediğin gibi yaptırıp yapıştırabilirsin.
 
Katılım
29 Eyl 2016
Mesajlar
16
Sulu kaplama işi gerçekten başarılı ama dönüşü yok sanırım.Ben daha ziyade yarın bir gün satarken ya da sıkılınca söküp grenajların temiz kalmasını bir yandan da o tankın zamanla sürtünmeden oluşan atma ve çiziklerini önlemek amaçlı bir işlem yapmak istiyorum.Bunun için sanırım dış mekan için tasarlanan yapışkanlar kullanılıyor ama yakıt tankının bombeli yapısı ve bu işi yapan reklamcıların motor greanjı ile pek de içli dışlı olmaması gözümü korkutuyor.
 
Katılım
29 Eyl 2016
Mesajlar
28
bence hiç gerek yok tank kaplamalar vs. bazen kalkıyo sökülüyo en ufak taşta hasar alıyo ve tamiri olmuyor :farao:
 

F54

Katılım
25 Haz 2010
Mesajlar
14,940
Sakarya da bi arkadaş yapiyor
Face de motosticer 54 diye aratirsaniz yaptigi çalışmaları inceleyebilirsiniz
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Üst