gülümsedim sağolun, gerçi eski bir konu lakin kim hortlatmışsa iyiki yapmış.
ben de o zaman bir şey itiraf edeyim..
araba söz konusu ise genelde teknik servise götürdüğümde onay almadan bir filtre bile değiştirilmemesi gerektiği not ettiririm. zaten doğruyu söylemek gerekirse çoğu zaman servis danışmanına veya teknikere işini öğretirim ne yazık ki. tekniker iyiyse zaten sohbeti koyulaştırırım. yok sanayiye gittiysem, ustayla birlikte çalışırım. şaka değil

ceketi gömleği çıkarttığım çalıştığım olmuştur.
hatta birinde lastik hava problemi yüzünden iskenderunda bir michelin servisine girdim. baktık lastiğin biri duman olmuş tatlı bi yarık var, biri patlak. sökünce baktık ki öndeki balatalar bitik bikaç yüz km anca götürür. ben yine de gideyim ankaraya diyorum kafa dumanlı. vatandaşın biri o kadar moralimi bozmuş ki düşünemiyorum artık. halbuki belki 100 km sonra o balatalar yüzünden fren boşalacak öleceğim. 1 mm pay bile kalmamış, kimi yerlerde çelik sürtmeye başlamış balata bitmiş kısım kısım...
sesi duyuyorum ama umursamıyorum. tam pilota bağlamışız yani.. usta olmaz bu gece iskenderunda kal dedikçe yok ben gideceğim diyorum. adam olmaz dedi, ben olur dedim. baktı adam her halikarda yola çıkacağım. akşamın yedisinde atladı bisiklete gitti. ben de bir başka ustaya lastikleri verdim. adamcağız allem etmiş kallem etmiş gitmiş o saatte yan sanayi de olsa balata bulmuş. bir saatten uzun sürdü adam geldi. servis kapanacak bizi bekliyorlar. Allah razı olsun gerçekten.
Çıkardım ceketi, kazağı usta bir yana ben bir yana geçtim. diskleri temizledik balataları taktık, lastiklerdi diğer ıvır zıvır kontroldü derken bitirdik. bir de yol testi yaptık birlikte. adam sen her zaman böyle mi kullanıyorsun demez mi.. hiç aklıma gelmedi keşke adamı evine bıraksaydım. tekrar servise bıraktım. tekrar yola çıktım bir kere durmadan eve geldim.
Motosikletse..
Başkent motor Metin ustaya bırakır devam ederim. Zaten bilirim ki hem kendisi hem işi bir numaradır. Hatta birinde senden para istemem bırak biraz burada çalışayım desem de kabul etmedi