Tamirciye 480 tl ödedim..tecrübeli arkadaşlar lütfen yardım edin

Arkadaşlar geçen gün motorum yolda kaldı...yağ kalmadığından motor kilitlemiş..silindir seti,rektifiye vs bunlar değiştiyağ konuldu.bakımda yap dedim....akü ölçümü arka fren balata değişimi ( arka fren hala tutmuyor) bunlarda yapıldı....adam yazmışta yazmış......bunlara 480 tl ödedim......fakat 10 gün sonra gel yağı tekrar değiştireceğiz dedi.....mantıklı mı şimdi?
arkadaş zaten eli verdim koluda aldın bari gövdeyi bana bırak...Allah hiçbirinizi düşürmesin..

10 gün dediği 300,,500 km geçtikten sonrasında demiştir o,
komple motor yenılendıgınden rodaj evresındesın ve yenı yağ mantıklı,,,

yeni motor yapılmış,motor da suzuki anladığım kadarıyla,rakam bana pek de abartılı gelmedi.Ayrıca yeni motor yapıldığı için yağın tekrar değişmeside normal.Bunu sıfır motosikletin bin bakımı gibi düşünün.

yağ kalmadığından motor kitlemiş, motorunun markası da suzuki olunca bu fiyat gayet normal. cbf 150 motoru kitlendi geçen arkadaşım 750 tl ye yaptırdı mesela

Motosikleti
Fazer8 abs
energy9991 ne bu senin çektiğin ızdırap :cherry: normal gibi geldi bana sanki bulunduğum şehirde scooter motorların komple rektevesini 250-350 tl arası yapıyorlar buna göre kıyaslarsak normal

Berber dayaması gibi olmuş sizinki ama sonuçta o bir çinli değil suzuki. Karbüratörü 250 lira olan motorun böyle hesap çıkarması normal.

bence normal çin malı motorların bıle hemen hemen bu fiyat tutuo

büyük motosikletin olduğunu düşün ve kitledi yada kol cıkardı.Motoru indirmek 1500 tl işçilik yani,parcalar ıvır zıvır motor sana 4 bine cıkıyor.
motor yenileme parca değişimi bakım vs 480 normal bir fiyat işçilik dahilse.Motoru o işyerinden cıkarırken fren tutmuyorsa neden cıkardın.Biraz sizlerinde dikati gerek böyle işlerde.

arkadaşlar pek çok kullanıcı motoruna bakar fakat sadece fren dibine kadar bittiğinde değişime gider,
adam 2..3 yıl arka fren balatasını değiştirmiyor hep sıkıyor hep sıkıyor ayar vıdasında,
tamirciye gidiyor ve Tamirci soruyor,,,
''Bu balata en son ne zaman değişti acaba??''
Aldığı yanıt şu ''Aldığımdan beri kullanıyorum 3 yıldır hiç değişmesine gerek yoktukii arkasında vıda var onu sıkıyor sıkıyor kullanıyordum,''

Balataların gergı yaylarından bırı kırılırsa o yay balata ıle jant arasına gırer ve her frenı sıkışınızda jant göbeğindeki fren sıkması gereken yer çelık yay'ın parçası yüzünden derin derin çizilir,
Balata değişirkende fren sıkması gereken ayna kanal kanal olduğundan fren ılk zamanlar tutmaz,
15,,20 gun ıcerısınde balata yerıne oturdukça düzelir ve fren sıkışları normale iner,

Aklınızda Olsun,,,
Mümkünse Her 2000 km'de fren balatalarınızıda değiştirin,
Malum 2000 km az bir zaman değil ve o zaman içerisinde binlerce kez işinizi yapacaktır,

Motosikleti
Fazer8 abs
Berber dayaması gibi olmuş sizinki ama sonuçta o bir çinli değil suzuki. Karbüratörü 250 lira olan motorun böyle hesap çıkarması normal.
mengu zaten çinli demedim topraam hani çinli bile 250-350 ye çıkarken senin motorun 480 e çıkması normal olmuş dedim yanlış anlaşılmasın

arkadaşlar pek çok kullanıcı motoruna bakar fakat sadece fren dibine kadar bittiğinde değişime gider,
adam 2..3 yıl arka fren balatasını değiştirmiyor hep sıkıyor hep sıkıyor ayar vıdasında,
Aldığı yanıt şu ''Aldığımdan beri kullanıyorum 3 yıldır hiç değişmesine gerek yoktukii arkasında vıda var onu sıkıyor sıkıyor kullanıyordum,''

Balataların gergı yaylarından bırı kırılırsa o yay balata ıle jant arasına gırer ve her frenı sıkışınızda jant göbeğindeki fren sıkması gereken yer çelık yay'ın parçası yüzünden derin derin çizilir,
Balata değişirkende fren sıkması gereken ayna kanal kanal olduğundan fren ılk zamanlar tutmaz,
15,,20 gun ıcerısınde balata yerıne oturdukça düzelir ve fren sıkışları normale iner,

Aklınızda Olsun,,,
Malum 2000 km az bir zaman değil ve o zaman içerisinde binlerce kez işinizi yapacaktır,
2000 km az bir zaman değil mi ben 2 ayda 2000km yapıyorum. Belki 500km'de bir balataları kontrol ediyorumdur ama bitene kadar kullanırım çünkü balatanın bir yüzü veya bir tarafı fazla aşınmışsa ters çeviriyorum eşitliyorum balataları.

2000 km çok az hocam naptın sen. her 5.000 de bir sökülüp temizlenmesi, ayarlanması ve duruma göre 15-20 binde bir değişmesi bence makul olandır. tabi balataya ve motosiklete göre değişir bitme işi ancak zaten belli bir süre sonra sertleşiyor balata

Arkadaşlar geçen gün motorum yolda kaldı...yağ kalmadığından motor kilitlemiş..silindir seti,rektifiye vs bunlar değiştiyağ konuldu.bakımda yap dedim....akü ölçümü arka fren balata değişimi ( arka fren hala tutmuyor) bunlarda yapıldı....adam yazmışta yazmış......bunlara 480 tl ödedim......fakat 10 gün sonra gel yağı tekrar değiştireceğiz dedi.....mantıklı mı şimdi?
arkadaş zaten eli verdim koluda aldın bari gövdeyi bana bırak...Allah hiçbirinizi düşürmesin..

fiyat çok normal biz honda activa ya krank kırmıştı 790 tl ödedik.bi arkadaşın ramzey scooteri de krank kırdı oda 550 tl tuttu.krank kırsada kırmasada sonuçta motor kitlemiş.fiyatta bi abartı yok yani.bencede 10 gün sonra değilde 700 km felan sonra git yağ değiştirmeye.motoru açarken ilk 800 km felan fazla zorlama.

Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar....okumayıpta tamirci mi olsaymışız acab 480 tl nin yarısı işçilik olsa 3 günde 240 tl eder...
Neyse ama ben soğudum....böyle astarı yüzünü geçiyorsa ben motoru satıyorum arkadaşlar...

Motorun yağına bakmadığın için sana masraf çıkarmış, zaten kendin yazmışsın, yağına baksaydın ve eksilen yağı tamamlasaydın motorun arızalanmayacatı, yani senin hatan, kullanıcı hatası, motorda bi sorun yok. Bu arada yağsıuz kaldığı için motor kilitleme hadisesi için 480 tl fatura gayet normal, suzuki bu, çin işi değil sonuçta. Bu arada yağına yine bakmadan kullanmaya devam edersen ilerki zamanlarda aynı faturayı yine ödeyeceğini hatırlatmak isterim.

Biliyorum....motorun gidişi ve verdiği tepkilerden artık bakım zamanı geldiğinin farkındaydım ethem abi ama 2 pazardır çalıştım....bu pazar günü tam götürecektim motorcuyu aradım anlaştık cumartesi akşamı yolda kaldım...

Aklınızda Olsun,,,
balata bakımı sadece km ye bakarak yenilenmez bence devamlı dur kalk yapan motorsikletin balata dogal olarak erken bıterken uzun yol yapan kısının daha uzun sürede bitecektir.dolayısıyla kısıye kullanıma göre degısır

Motoru satacagina arada bir ( uretici hergun kontrol et der ) de olsa yagini suyunu frenini lastigini kontrol et . Motosokletini dogru kullanmayi ogrenirsen hem canin yanmaz hem cebin yanmaz hemde keyif alirsin.
Hic anlamiyorsan ogrenmeye calis. , oda olmadi 3-5 gunde hafta bir git ustana baktir .
Bu tip arizalara neden kullanici hatasi diyorlar ?
Eksik yaga 100-200 gr eklemek zor is degil zaten okadarini beceremeyecek olsan motoru kullaniyor olmazsin. Bazen tirnagini kullanip basini kendin kasiman gerekir.
Gecmis olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar