Tamamen acemi!!!

Arkadaşlar herkese merhaba. Anlayacağınız üzere forumda ve motor olayında çok yeniyim. Umarım konuyuda doğru yerde açmışımdır (yanlış yerdeyse özür dilerim).

Öncelikle başlangıç seviyesi olarak hep scooterları görüyordum ancak buradaki bir çok konuyu okuduktan sonra (4 saat kadar) kafam tam bir çorba oldu :pr:.

Sonuç olarak sorum şunlardır:

1- Hangi tür motor olmalı (Bildiğim kadarıyla başlangıç seviyesi için enduro tavsiye ediliyor. Sebep ağırlık merkezi (denge) ve sürüş tekniği)

2- Hangi tür ise marka ve modeli ne olmalı?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılar
Burak

(Not: Trafikte az da olsa vitesli veya otomatik motor kullanmışlığım var)

Super Moderator
bence ufak cc maksimum 250 cc ile başlaman
scooterla başlayabilirsin aslında ama tarzına kendin karar vericeksin
sora iyice öğrendikten sonra büyütmeye başlıcaksın motoru

Yamaha Ybr 125,Honda activa.cbf 150,Honda İnnova
bunlara bir bak bunlar başlaman için ideal olup benzin sarfiyatı azdır
ve acemi isen ufak tefek yan yatırmaların olabilir..
ama Ybr 125 alırsan parçaları falan daha ucuzdur
(tabi bende varya benim motorum en iyisi daha iyisi yok ) :p
Karar senin bir bak..

genelde endru dan çok naked olaran adlandırdığımız ybr, cbf in 125 -250 cclerini tercih etmeni oneririz.(herkesin onerisi tahminim bu dogrultuda olacaktır.) Başlıca sebebi ise manikanın debriyajının yumuşak olması, gücünün yüksek olmadığı için senin olası bir hatanı daha çok telefi edebilmesi, agırlık merkezi yere yakın ve hafifi olduğu içinse kontrolunde daha az yorlanacak olmandır. Umarım kendine göre bir motor bulursun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
125 cc veya 250 cc arası motosikletle başlaman en doğru seçim olur. vitesli olması en büyük avantaj.

benimde daha motorum yok ama cbr 125 de ideal bi motor başlangıç için..bi de forumda da hep ybr 125 yada cbf 150 diyolar..ya da 150lik chopperler var onları da tavsiye edenleri duymuştum :)

Ne tarz motorlar senin dikkatini çekiyor önce onu bi belirle, çünkü sen racing motor seversin ona binmek istersin, 5 yıl bile scooter kullansan racinge bindiğinde yabancılık çekersin, önce tarzını belirle.

Bana Kalırsa Mondial 125 Agk 5 Vites Ve ögrenmek Için Ideal Fiyatıda Uygun Ikinci El Alırsan Cok Uygun Olur Acemisin O Yüzden Tam Sana Göre Ybr Falan Düşünme Bence Senin Için En Uygunu 125 Agk

arkadasların dedigi gibi model çok ama vitesliyle başlaman iyi olur bence otomatige alışıp ilerde zorluk cekmezsin al bi vitesli bikac gün evin etrafında dolaş motora hakim olmaya baslayınca trafige cıkarsın başlangıc motoru olarak 250cc lede başlayabilirsin bence durumun müsaitse cbf250 güzel motor uzun sürede kullanırsın hemen yetersizde gelmez

eger hıc bılmıyorsan yenıyse scoter derım şöyle ucuz bır şey al kullan ama bılıyorum dersen ybr al cunku tam egıtım motoru bende ılk başta ybrle egıtım gördum sonra verdıler buyuk motor dersı

Amacımıza uygun doğru motosikleti seçmek en önemlisidir. Bunu yaparkende henüz bu konuda yeni olduğumuzu unutmayıp, küçük hacimli,kontrolü kolay motosikletleri tercih etmeliyiz. At sporunda da önce refleksleri zayıflamış, yaşlı atlara bindirirler. Böylece acemiliğinizi elimine etmiş olursunuz.
Yeni başlayanlar genellikle çevrelerindeki arkadaşlarından etkilenirler.Seçim doğruysa mesele yoktur ama 4 silindirli 600 cc lik bir motosiklet başlangıç motosikleti olarak seçiyorlarsa büyük hatadır. İlk motosiklet en fazla 2 silindir olmalı ve 250 cc yi geçmemelidir.:bounce:

benim anlamadıgım bu sitede 50000 üye var herkes kullandıgı motoru önerse 100lerce motosiklet önerisi olur. bütçen ne kadar, sevdigin tarz ne kullanım amacın ne önce bunları belirle ondan sonra karar ver .tavsiye olarak, bütçen en önemli secenek ama . çin malı motosikletleri 2.planda düşün derim. paran uygunsa 125cc vitesli bi motorla basla derim ve japon malı ve kmsi düşük olsun:cat:

Burdakılerın cogu bence su modellerı tavsıye edıcektır;
Yamaha YBR,Honda BEAT,Honda CBF,Yamaha BWS
Bunlar ılkler daha cok modelde var ama temel bunlar.

Arkadaşlar yardımlarınız, değerli fikirleriniz ve deneyimleriniz için hepinize sonsuz teşekkürler:cat:.

Saygılar
Burak

basLangicin kuramsaLını çözmüşsün zaten :) denge noktası konusuna kadar indiysen sanırım soyLenebilecek tek şey,
Parça sorunu yaşamayacağın sık arıza vermeyecek ve az yakan birşey seçmen,
zira bunLar başLangıç. seviyesindeki kişiLeri en cok soğutan faktörLer eğer sen bu faktörLeri yaptığın araştırman ve doğru motor seçiminLE ortadan kaLdırırsan en professionaL başLangıcı yapmış oLursun..

Arkadaslara katılıyorum parca problemı olmasın ve yolda sorun yasamayayım dersen motor kullanmıslıgında var cbf150 ,cbf250, cbr125,ybr 125 hepsi olabilir ama enduro biraz agır ılk baslangıc için.
ocelikle bu motorlara bak ustunde kendını rahat ve guvende hissediyormusun? bu onemlı olan husus bence!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar