Talihsiz Serüvenler Dizisi

Konuya nereden girsem bilmiyorum, baştan aşağı aksiliklerle dolu. En iyisi kronojik sıraya göre yazayım...

-Öncelikle direksiyon sınavının bayram dolayısıyla gecikmesinden ötürü işlemlerimize 2 hafta daha fazla zaman eklendi.

-Tüm sınavlar tamamlandı ve başladık sertifika beklemeye.

-Bu arada öylesine bir randevu tarihlerine bakıyorum, bir de ne göreyim en yakın ocak ayının sonunda sıra var. Hemen yanımdaki ilçede bir sonraki güne bile boş yer olması beni iyice neşelendiriyor. Yalnız sürücü kursu nereye bağlıysa biz de o emniyete mahkummuşuz. Bunu öğrenince neşe yerini başka bir ruh haline bırakıyor...

-Neyse, emniyette gidiyorum durumu anlatıyorum. Bu kadar nasıl beklenir diye... O da sağ olsun sen dosyanı getir kimse olmazsa alırız diyor. Tekrar neşeleniyoruz... :rendeer:

-27.Kasım'da girdiğim sınavın üzerinden 18 gün geçiyor ve nihayet sertifika hazır hale geliyor. Meğersem Milli Eğitimde'ki yetkili kişi izne ayrılmış. Ona da eyvallah.

-Artık hazırız, emiyete gidiyorum harcımı da buradan yatıracağım. Kapıya bir not düşmüşler, saat 2'ye kadar işlem yapılır.

-Derhal 10-15 km uzaklıktaki vergi dairesine oradakilerin yönlendirmesiyle gidiyorum.

-Vergi dairesinde elektrikler gidiyor ve geldiğinde internet bağlantısı sağlanamıyor. :) Yarım saat kadar bekledikten sonra nihayet ödemeyi yapıyorum.

-Park ettiğim motorun başına dönüyorum. Polisin teki ceza yedin diyor, gülüyorum falan ama adam ciddiymiş mobese kamerası plakamı tespit etmiş.

-Şaşkınlıkla kaskı, eldivenleri geçiriyorum ve marşa basıyorum. O da ne bezin bittiğinden motor çalışmıyor. Hemen yedek depoya alıyorum ve bir benzinliğe gidiyorum. İçimde de bir tedirginlik var. Deponun dibini görmesi hiç iyi olmadığını biliyorum.

-Emniyete tekrar gidiyorum, tek eksiğim gri renkteki dosya. Onu satan yer de hemen emniyetin yanında. Gidiyorum, ama içeride kimse yok. Adamı evinden bulduruyorum ve o iş de tamam.

-Tamamen hazır bir şekilde ilgili bölüme gidiyorum şansıma başlarında kimse yok, olayı baştan alıp anlatıyorum bana böyle demiştiniz falan, ama adam yüzüme bile bakmıyor. Randevunu al öyle gel diyor, Aman Allah'ım niye bu adam beni ilk gittiğimde heveslendirdi ben de bu kadar telaşa girdim üstüne de ceza yedim.

-Perişan bir halde motora biniyorum ve motor zor çalışıyor sanırım deponun dibindeki pislikler başıma iş açacak. Rüzgarı hissettikten sonra kendime geliyorum ve çok şükür kazasız belasız evdeyim.

Bana bir mesaj var aslında, bu motor sevdandan vazgeç gibi birşey. Hayırlısı...

Bu randevu tarihleri ne kadar saçma tarihlere veriliyor.Amaç zaten vatandaşın işini kolaylaştırmak,düzgün bir şekilde daha insanca işleri halletmek olmalı.Ama verilen tarih yarışma programına katılırken verilen tarihlerden farkı yok.Nasıl oluyor ya,insanlar işi gücü bırakıp kim var kim yok ehliyet belgesi çıkartmak için başvuruda mı bulunuyorlar?
Yalnız şu da var ki bazı trafik müşavirleri de ''mesleğimiz'' gereği deyip,o randevulardan fazla fazla ayırtıyorlar.Buna rağmen bu kadar uzak tarih çıkması genede garip ama neyse..

Bunun bilincimde olsam gider Tuzla'dan bir yere kaydolurdum ve şu an ehliyet elimde olurdu. Bu sistemi tasarlayan kişi de ne büyük hizmet ediyorum şu insanlığa diye gurur duyuyordur kendisiyle.

hayret gerçekten. Geçmiş olsun. keşke ilk sorunda vazgeçseydiniz, belliymiş aksilikler silsilesinin kapıda olduğu.

Brokrasi kalabaligimiz kadar is yapsak, Avrupanin bir numarasi olurduk. Kirtasiye isine bayiliyoruz, is faaliyete gelince sifiriz. Senelerdir Yurt disi ile is yapiyorum

Hep ayni sikayet

Turkiyede musteri bulmak cok kolay

Ama mal satmak cok zor

gumrum oyle belgeler istiyor ki sanarsiniz Gumruk adami vasiyetine alacak.

Her sistemimiz boyle.

Yanliz su internet konsuunda size bir sey soylecegim.

Ben sahsen Antalya Trafik subesinde personelin mola vermek icin bilgi isleme telefon acip internetin fisini cektirdigine tanik oldum. Bilgi islem odasina girdigimde fis cikik ve memur masanin ustune kafasini dayamis uyuyordu.

Memura geri gidip , bakin ne yapitgini zi gordum benim icimi hal edin yoksa gidip fisi ben takacam yerine dedim.

Yazik bu insanlara, memurlar kendilerini bir halt saniyor , halka eziyet ediyorlar ezikliklerini gidermek icin.

Insanlari uyarirlar ya hep "Sen devlet dairesinde nasil davranilacagini bilmiyorsun galiba diye"

istedigim gibi davranirim oranin parasini ben verdim:)

Hepsi kendince oranın müdürü gibi davrandığı sürece bizim işlerde köprüyü geçene kadar ayıya dayı deme mantığıyla yürüyor.Bir an önce bitsede kurtulsak diye.

Aynen öyle... Muhattap olduğum memurlar o kadar ukaladılar ki, olay çıkmaması sevindirici. Yalnız parmak izi alan memur görevini layıkıyla yaptı. Keşke hepsi dürüst ve işini yapan adamlar olsa...

Bu arada plakama yazılan ceza henüz internete yansımadı. Kaç güne ceza orada görünür?..

Birkaç günü alır nette gözükmesi için.Tam olarak gün söyleyemem ama tahmini 3 gün sonra tekrar bakmak lazım.

Seninkide bahtsız bedevi işi olmuş be dostum:)
hani bedevi çölde giderken karşısına kutup ayısı çıkmış:) sonrası malıum:)

Boşveeeeer. En büyük derdin bu olsun. Ehliyeti 2 hafta geç alsan ne olur, depinda pislik olsa ne olur. Saglığın yerinde olsun gerisinin hepsi boş

Öyle ya keyfim yerinde olsun yeter. Kafa dağıtmak için uzun yollar yürüdüm gece gece, ufak da sürprizler. :) Şu an keyfim yerinde çok şükür...

Seninkide bahtsız bedevi işi olmuş be dostum:)
hani bedevi çölde giderken karşısına kutup ayısı çıkmış:) sonrası malıum:)
Abi benim çoğu işim böyle talihsiz. En son gemi adamı cüzdanı alırken çok uğraşmıştım. Olmuyor vermeyiz diye diye defalarca müsteşarlığa gidip geldim. En sonunda tüzüğü beraber okuduk, ertesi güne belgem hazırdı. :)

Bugün şanslı günüm olmalı işlerim yolunda gitti, emniyette dünkü memurların yerine hoş bir bayan vardı. Hemen halletti işlerimi. :cherry:

hadi geçmiş olsun :) yalnız cezanın sebebini anlayamadım ben, kaçırdığım bi nokta mı var

Vergi dairesinin önüne, makam araçları için ayrılmış bölüme çekmişim. Telaştan farkında bile değilim. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar