Takip cihazi İmei sorunu

Merhaba aramızda takip cihazı kullanan veya mantığını bilenlere bir sorum olacak.

Sinotrack St 901 takip cihazım var. Bu cihazlar çinden geldiği için imei atmak gerekiyor.
İcınde bir imei oluyor fakat 6 ay icinde farklı imei atmak gerekiyor. Ben de imei atarken turkiyede kayitli olmayı bırakın, yanlislikla hic olmayan bir imei attim.
Imei yi mesajla attiginiz icin o an cihazin calisiyor olmasi gerekiyor, fakat suan cihaz imei hatasindan dolayi calismadigindan imei atamiyorum.

Başka bir imei atma yolu var mı?

Birisi kapanan cihazı açmayı anlatmıştı ama çok meşakatliydi. Yenisini alsanız daha ucuza gelir yani. Yurt dışı hat takmak gerekiyor falan diyordu.

Motosikleti
CB650R
işinin ehli bir telefoncu halledebilir,
çok meşakatli değil ise 30-50 lira bir ücreti olur, eğer eski bir imei'e sahipseniz, değil iseniz muhtemel 200-300 lira alırlar

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Eğer attığınız imei’yi biliyorsanız yeniden değiştirmek çok zor değil. Mesajınız hala duruyor ise bir kenara yedekleyin

Netten Cihazin anakartina baktim. Anakartta Rx tx gnd noktalari belirtilmis. Putty yazilimi ve usb serial adaptör ile gps cihazına terminal bağlantı kurulabilir ve imei düzeltilebilir. Telefoncu işi değil bu

Son düzenleme:
Motosikleti
Yok
Netten Cihazin anakartina baktim. Anakartta Rx tx gnd noktalari belirtilmis. Putty yazilimi ve usb serial adaptör ile gps cihazına terminal bağlantı kurulabilir ve imei düzeltilebilir. Telefoncu işi değil bu

USB DATA destegi de var sanirim ama lehimleme gerekir.

Arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum 2019 da alıp bir sefer denedikten sonra tekrar kullanmadığım sinotrack takip cihazına ime yüklemesi yaptım diye hatırlıyorum ama şimdi sim kartı taktigimda sarı ışığı direk yansa da SMS komutları ulaşmıyor ve sim kart şebekeye bağlanmıyor. Usb desteği cevabınızı okuyarak telefon tamircisi arkadaşıma Usb kablo bağlantısı yaptırdım ama kendisi bilgisayarda tanımlamiyor muhtemelen bir driver lazım dedi bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------

Siz sorunu giderevildiniz mi.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum 2019 da alıp bir sefer denedikten sonra tekrar kullanmadığım sinotrack takip cihazına ime yüklemesi yaptım diye hatırlıyorum ama şimdi sim kartı taktigimda sarı ışığı direk yansa da SMS komutları ulaşmıyor ve sim kart şebekeye bağlanmıyor. Usb desteği cevabınızı okuyarak telefon tamircisi arkadaşıma Usb kablo bağlantısı yaptırdım ama kendisi bilgisayarda tanımlamiyor muhtemelen bir driver lazım dedi bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------

Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi UART üzerinden USB serial adaptörü kullanarak bağlanmak daha kolay olur. Driver gerektirmez. AT komutlarını terminal yazılımı üzerinden girebilirsiniz.

Motosikleti
Yok

Kablo yaptirdim demissiniz de, Serial-to-USB converter lazim size. takip cihazinin elektronik kartindaki RX-TX-Ground pinlerine baglanip USB'ye ceviren ucuz cihazlar var. Ben PL2303 kullaniyorum bu is icin, bilgisayarinizin bu converter cihazini taniyabilmesi ve kullanabilmesi icin driverlarini ayrica yuklemeniz gerekebilir, bunun ureticisi Profilic driverlarini internet sitesinde sagliyor.

Ornek olmasi acisindan;

https://www.hepsiburada.com/kompone...ti-4715a-arduino-usb-to-rs232-p-HBV00000Q75IK

Telefon tamircisi arkadasiniz donusturucu (converter) verdi mi, yoksa sadece karta kablo mu lehimledi ? Verdiyse marka/modeli ne?

Bir terminal kullanamadı sadede anakartaki çıkışlara Usb kablosunun uçlarını lehimledi. Si bu işle uğraşıyorsunUz sanırım size göndersem cihazı ime. Değişikliği yaparmisiniz.

Bir terminal kullanamadı sadede anakartaki çıkışlara Usb kablosunun uçlarını lehimledi. Si bu işle uğraşıyorsunUz sanırım size göndersem cihazı ime. Değişikliği yaparmisiniz.

Aynı cihazdan bende de var, ama imeiyi gelmeden verip attırmıştım.
Ayrıca benzer itracksafe TK905 TK915 cihazda var bende, Arkdaşın da dediği gibi PL2303 cihaz ile AT komutlarıyla ben imei atmıştım ona da .
Aygıtın anakartındaki çıkışlara direkt usb kablo ucu lehimleme ile olmaz (yanlış bilmiyorsam), araya dönüştürücü lazım. Bu işi de pl2303/PL2303TA hallediyor. 30-60 tl arası bir fiyatı var Türkiye'de.

Sizin gönderdiğiniz link teki ürünü aldım onunla deneyeceğim bir de. Sonuçtan bilgi veririm size de teşekkür ederim.

Motosikleti
Yok
Sizin gönderdiğiniz link teki ürünü aldım onunla deneyeceğim bir de. Sonuçtan bilgi veririm size de teşekkür ederim.

Herhangi bir telefon tamircisine gidin, cihazin icini acip su sekilde baglayacak. (Direkt USB kablolama ile calismaz.)

ST-901 -> PL2303
RX -> TX
TX -> RX
GND -> GND

Sonra PL2303'un driveri kurulu bilgisayarda (windows oldugunu varsayiyorum), Putty ile "serial" baglaninca bir seyler cikar mutlaka. ST-901 icin denemedim hic ama tum serial portlu cihazlarda bu sekilde erisilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar