Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
güvenli ödeme sistemi var motor bedelini 5 bin göstermek ilerde problem yaratmaz mı? adamın işlemini noter tamamladıktan sonra öteki yollamaz ise olacak? sonucta ilk devir tamamlanmış olacak.
bende hep merak etmişimdir, buna özel sistem vardır falan diye düşünüyordum.
Zaten takas yapılacağı için ya kimse para ödemeyecek, ya da sadece bir taraf ödeyecek.
Kimse ödemeyecekse, @tommygun söylediği gibi iki taraf da güvenli ödemeyle 5000TL gibi sembolik bir ödeme açar, 5000TL+takas bank masrafını ödersiniz. Notere de zaten iki taraf da güvenli ödeme onaylandıktan sonra gidileceği için, ben ödedim sen ödemedin sorunu olmaz.
Sadece bir taraf motor+bir miktar para ödeyecekse, yine pek bir şey değişmiyor. Örneğin motor+50.000TL ödenecekse, bir taraf 55.000, diğer taraf da yine 5.000 TL güvenli ödeme yapar, noter iki tarafında güvenli ödemesini gördükten sonra işlemi yapar.
Notere gittiğinizde iki evrakı birlikte verip takas yaptığınızı, işlemi tamamlamadan önce iki satışın da uygun olduğunu kontrol etmesini söylerseniz sorun olmaz. Ben galeri üzerinden takas yapmıştım, o durumda para "yetkili satıcı" üzerinden döndüğü için güvenli ödeme şartı olmuyor, notere ödemenin tamamlandığını söylediğinizde işlem eskisi gibi devam ediyor.
Şu anda ödemenin tümü güvenli ödemeden olacak diye bir şart getirilmedi, yakında gelir. Şimdilik "adama 100.000 borcum vardı, motoru 105.000'e verdim, üzerine 5.000 güvenli ödeme ile aldım" geçerli bir senaryo.