tak tak gelen ses

Selamin aleykum cumleten bugun ön dişliyi degistirtdim 14 t di 15 t yaptim yaz geldigi için kisin 14 yazin 15 t kullaniyorum usta 14t cikarip 15 t ön disliyi taktı motordan arkadan tak tak diye ses geliyor bir turlu çözemedi usta ayni disliyi gecen yaz taktirdim sorun yoktu acaba takarken balatayimi yanlis takti anlamadim varsa daha onceden böle bir sorunla karsilasan bi el ativersin teşekkürler

Aleykum selam gardaş,zincir kasinti yapiyor olmasin,ön arka dişli uyumsuzlugu..arka salincak zincir gergi cizgilerinede bak..

Son düzenleme:
Aleyküm selam benimde aynısı cg motorumda olmuştu Zinciri gerdikten sonra (zinciri çok germistim)daha sonra zinciri biraz gevsetince düzeldi umarım kolay bir şeydir tekeriniz düz bassın

Dedigim gibi gecen sene kullandigim disliyi takdirdim o zaman bole bir sorun yapmamisti zincir bollastirdim ses yapti gene bende normal gerdim gene yapiyor ses belli bir hizlan sonra yapiyor 40 km gecince yapmaya basliyor yuke binice ozellikle

Vida derken zaten usta arka lastige ayagiyla vurup durdu zinciri ayarlamak icin

Zincir ya gergin yada dişliyle uyumsuz ilk aklıma gelen. Sesi duymadan yorumlamak anlamsız.

Ses sole 40 km hizi gectikden sonra gaza basinca tak tak tak gazi kesince ses yok

Motosikleti
Hero X Pulse 200
zincirinle alakalı bir problem var, bakla takılmış olabilir, fazla gergin olabilir veya gerginliği ayarlanırken her iki tarafta eşit ayarlanmamış olabilr.

Bugün kendi ustama götürcem bakalim o ne diycek can sıkıcı bir durum

zincir koruma muhafazası varsa onun civatası biraz uzun gelmiş ve kelepçe olan dişliye değiyor olabilir.

başıma geldi ordan biliyorum bir kontrol etmekte fayda var.

yok eğer değilse zinciri sökün, her baklayı tek tek kontrol edin. fazla gerdirmeden dolayı bir yada birden fazla bakla sıkışmış olabilir. o sıkışan baklayı bulup iyice yağlayıp açılmasını sağlayın. düzelecektir.

kolay gelsin.

Sorun bulduk zincir muhafazaya degiyomus hallettik yorum yapan herkese cok teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar