Uzun yol tecrübelerinizi anlatırsanız?
Merhabalar. Uzun yol olarak niteleyebilirmiyiz bilmiyorum ama 420km yol yaptım birgün içinde. (1000-1500km yol yapanlar varmış, onlara nazaran benimki pek uzun yol sayılmaz)
Öncelikle Istanbul trafiğinde şehiriçinde 100km'de yaklaşık 2,8lt yakan motorumun uzun yol yakıt performansını hesaplamak için yola çıkarken depoyu fulledim. Tam 148 kilometre sonra tekrar fullediğimde 3 litreye yakın benzin aldı. Hatta tam 3 litre dolmadı. 2,8 litre falan.Bu da 100km'de yaklaşık 2 litre yaktığımı gösterirki maşallah çok iyi bir değer.
Yol boyunca 90km hızı pek geçmedim. Nadirende olsa makinayı moda sokmak için 110-120km'ye çıktım ama genelde 90km'de sabit hızla sürdüm diyebilirim.
Makinanın amortisorleri gayet tatlı bir ayarda. Ne çok sert ve yorucu, nede yol tutuştan ödün verecek kadar yumuşak. Tam olması gereken kıvamda. Dolayısıyla fazla yorucu olmadığını söyleyebilirim. Lastiklerim tubeless, o konudada kafam rahattı ama çok şükür onlarda da herhangi bir sorun çıkmadı. 1 saatlik sürüşten sonra sürekli molalar verdim. Varış noktamda makinanın soğumasını bekleyip bir güzel temizledim, sildim, zincirini yağladım. 4-5 gün sonrada aynı şekilde dönüşü yaptım.
Genel olarak keyifli bir yolcuktu diyebilirim. Ayarsız otobüs ve kamyonlar dışında çok şükür sıkıntı yaşamadım. XS beni hiç üzmedi..