Merhaba Arkadaşlar,
Bende yaklaşık 5-6 ay önce bir Sym WOLF 125 classic aldım ve hemen hemen 2000 Km kadar kullandım. Satın almadan önce Wolf hakkında bilgi ararken pek kaynak bulamadığımı hatırlıyorum. Bu sebeple bende izlenimlerimi aktarayım istedimki yeni satın alacak olan arkadaşlara faydalı olsun.
Öncelikle ben motosikleti çok beğendiğim için biraz taraflı olabilirim, hatırlatayım
Tarz: Görüntüsüne kesinlikle bişey diyemiyorum. Çünkü 100% retro stili olduğu için beğenmeyen arkadaşlar olabilir. Yada benim gibi görüntüsüne tav olan... Tam zevkler renkler meselesi... Sadece şunu söyleyebilirim, eğer model olarak eski Triumph tarzı motosikletleri beğeniyorsanız, çok yüksek ihtimalle bunuda beğeniyorsunuz demektir. Ve eğer satın alırsanız her geçen gün daha da beğeneceksiniz.
Lastikler Evet diğer arkadaşlarımında aktardığı gibi lastikler biraz ince. Ama 125 cc bir motosiklet için normal. CBF150 ve/veya YBR125 tarzı motosikletler kullanan arkadaşların bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Ben scooter'dan gelme olduğum için yol tutuş katettiğim 2000 km boyunca bana harika gibi geldi tabi. Diğer arkadaşlarında bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.
İşçilik/kalite: Genel aksam oldukça kaliteli. Zaten retro da olsa naked tarzı diyebileceğimiz bu motorun heryeri meydanda. İşçilikteki kaliteyi hemen farkedebiliyorsunuz. İşçilik ve malzeme kalitesi konusunda YBR125 ve CBF150 ile 1/1 olduğunu söyleyebilirim.
Egzoz: Bu motorun en önemli 2 özelliğinden biri dış görünüşü, diğeri egzozu. Sanıyorum tipini eski triumph'lardan kopyalarken, sesinede bir parça retroluk katmak istemişler. Sesine bayılacaksınız. Hatta bu konuya youtube.com dan bir bakın. Sesi epeyce sevilmişe benziyor ki youtube a birçok SYM Wolf egzoz sesi eklemişler arama kelimesi olarak "sym wolf sound" kullanabilirsiniz. Bende 5-10 kişiden sesine bayıldım şeklinde olumlu tepkiler aldım. Özellikle devirsizken kendinizi SS subayı gibi hissedebilirsiniz

1nci dünya savaşından fırlamış gibi çok komik
Performans: Motor'a 12,5 beygir diyenler var, 14,5 beygir diyenler var... 13'de anlaşalım. 125 cc için oldukça iyi rakkam. Ancak hemfikir olduğumuz bir konu varki oda torku düşük. Sanırım düşük tork nedeniyle devirsizken biraz güçsüz kalıyor. 5000 devirin üzerinde, her vitesteki performansından çok memnunum. Genel performans olarak 125 YBR ile çok yakın. Son sürati 100 Km/s'in biraz üzeri.
Yakıt sarfiyatı: Yakıt sarfiyatı 125 cc/5 beygir olan scooter'ımdan daha düşük. Bu yazının yazıldığı tarihte 20 YTL. benzin ile şehir içerisinde 300 Km'ye yakın bir yol yapabiliyorum. Tamda ölçmedim. Ancak bu kadar yolu scooterım ile yapamıyordum. En azından bana göre baya ekonomik diyelim. Bu arada ilk 1000 km. yakıt sarfiyata epeyce daha yüksekti. Rodaj bittikten sonra süratle yakıt sarfiyatı da artmaya başladı (pek çok sıfır motosiklet ve motorlu araçta olduğu bigi).
Vites: Bu motosikletin vites kutusu diğer motosikletlerden daha farklı. Örneğin standart olarak motosikletlerde birinci vites aşağıda, 2,3,4 ve 5 yukarıdadır. Wolf'da vites pedalını her aşağı ittiğinizde vites artıyor. her yukarı kaldırdığınızda ise vites küçülüyor (topuk pedalıda standart olarak mevcut. Bu sayede vites düşürmek iyice kolaylaşıyor). Bana böylesi daha kolay geldi. Gerçi alıştıktan sonra hepsi kolay. Birde cycled vites diye bir hurafe var. Vites 5 ileri, 5 geri şeklinde. Yani cycle değil. Yani 5'den ileri gidince boşa geçmiyor. Sanırım eski modelleri 4 vites ve cycle imiş. Ama şu anki modeller öyle değil.
Arıza durumu: Şu ana kadar herhangi bir arıza yaşamadım. tıkır tıkır gidiyor. SYM'deki usta da çok zor arıza yapar diyerek öve öve bitiremiyor. Oda bu modeli çok seviyormuş. Birde ben motoru sakin kullananlardanım. Nadiren sıkıştırıyorum. Önümü görücem, yol boş olucak o zaman yapıştır...

Ama yolda olduğum zamanın 90%'ını düşük devir ve düşük süratle geçiriyorum. Dolayısıyla pizzacı gibi giderseniz ne olur bilmem...
Şikayetler: Şu anlık ufak-tefek birkaç şey dışında herhangi bir şikayetim de yok. Ufak-tefek dediklerimi de sıralayayım, sizin için önemli olabilir:
Vites geçişlerindeki sorun: Vitesleri yükseltirken, bazen (diyelimki 20 kez de bir), vites geçmiyormuş gibi oluyor. Vites pedalı sanki yarıda kalıyormuş hissi veriyor. Ancak debriyajı bıraktığınızda kendiliğinden tık diye atıveriyor ve vites geçiyor. Beni rahatsız etmese de yinede servise gittiğimde bu şikayeti ustaya ilettim. Oda bu modellerde bu şekilde bir sorun olduğunu ve zamanla şanzıman alıştıkça düzeleceğini söyledi. Bize de öyle olacağını ümit etmekten başka birşey kalmadı

Arka Fren: Arka fren sanki biraz erken kızaklıyor. Bu tamamen benim motorumla ilgili bir sorun çok yüksek ihtimalle ama ben yinede yazayım. Çünkü SYM serviste fren ayarlarının yapıldığını söylediler ama bana halen tam olarak güvenilir gelmiyor. Dediğim gibi benimle yada benim motorumla alakalı olabilir.
Vibrasyon: Arkadaşlar bu motorda vibrasyon var. ilk 5000 devirde problem yok. Ancak 5000 devirin üzerinde gitgide artan bir vibrasyon söz konusu. Dikine tek silindir motorların çoğunda bu durum mevcut zaten. Bu sebeple şikayet olarak yazmıyorum. Sadece bunda da var bilin

Daha az vibrasyonu olan motorlar kullandım. Daha çok vibrasyon olanlarıda. Dolayısıyla alışık olmayanları rahatsız edebilir. Ama duruma aşina olanları rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum.
Motosikletin bulabildiğim en güzel fotoları
www.flickr.com da. arama kelimesi olarak "sym wolf" kullanın.
Motosiklet 3 farklı renkte üretiliyor: siyah, mavi/beyaz, turuncu/beyaz. Ancak Türyiye'ye gönderdikleri tek renk turuncu/beyaz. Diğer renker şu tarih itibariyle ülkemizde yok. Boşuna aramayın.
125 cc bir motosiklet istiyorsanız ve wolf classic'i tercih ederseniz memnun kalacağınızı düşünüyorum. Aklıma veya başıma daha başka bişiler gelirse onlarıda eklerim ilerde

Satın alacak olan arkadaşlara şimdiden hayrılı olsun. Sorusu olan arkadaşlar her zaman mesaj atabilirler.