Kocaeli İl Temsilcisi
- Konu Yazar
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar. Emeklerinizin karşılığını alırsınız umarım.
Bir yerlerde duke koruma demiri almıştım ama maalesef uymadı, Kendim kestirdim falan yine pek güzel olmadı. İnşallah bir gün Duke için de yaparsınız, çünkü aranan bir model. Saygılar.
günaydın ayhan dostum , aslında sym den önce ktm duke için çaışmalara girmek vardı kafamda , ve geçen ramazan bayramı öncesi istanbuldan bir arkadaşım getirecekti duke 200, ama daha sonra sanırım işten güçten dolayı bir yere kıpırdayamıyor bende sesimi çıkarmadım açıkçası , ramazan öncesi derken duke için modeli belirledim ,yani daha önceden motor üzerine ön çalışma yapıldı , sadece yaşadığın sorunu yaşanmaması için ince hesaplamalar yapıp ölçü almam öncelik taşımaktadır ,yalovada bir arkadaşta duke 390 var onada arka çanta ve koruma demiri çalışmalarım olabilir , şayet değerli vaktinizden feragat edip motorunuzla bana gelme durumunuz varsa hem tanışmış oluruz hemde işimizi hallederiz ,
bu arada özellikle söylemek istediğim şudur gerekli ölçüleri alıp ilk prototipi yapıp, kalıbını çıkardıktan sonra koruma demirini motosiklet sahibi arkadaşıma bir kuruş ücret teklif etmeden hediye ediyorum ,
hiç bir şey yapmadık yine çayımızı kahvemizi içeriz sorun yok , gelen tüm dostlarımıza kapımız her daim açıktır
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:22 ----------
tüm emeği geçenlerin eline emeğine sağlık usta,
Birde FAR KORUMA ister bilginiz olsun![]()
far koruma hangi modele olacak Gürcan ustam
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:25 ----------
Eline koluna sağlık, on numara olmuş usta. Ankaraya da bi tane piyanist istiyoruz biz![]()
Biz kimm seni eleştirmek kim, yalnız yeri gelmişken sorayım istedim, bu koruma demiri denen meretler genel olarak şaseye bağlanıyor di mi, şimdi bu demiri çok sağlam yaparsak acaba ufak bir düşüş durumunda, ya da yan yatıp hafif sürüklenme durumunda, şase de hafif eğilme ya da oynama yapar mı? Bunu senin demirler için sormuyorum yanlış anlama, genel olarak merak ettiğim bir konudur, yani koruma demirinin aslında çok sağlam olması iyi değildir mi? darbe anında hafiften eğilip bükülsün ki şaseye zarar vermesin mi? Yoksa sağlam olsun, hiç eğilip bükülmesin, şaseye de zarar vermez mi?
estağfurullah........
çok güzel bir konuya değinmişssiniz Bülent bey , bunun bir orta yolu var tabiki , aslında koruma demirinin aşırı sağlam olması kötü değil ama düzmantık düşünürsek , şasiden daha sağlam olması demek sizin söylediğiniz şeyleri doğrular gibidir
gibidir diyorum ama burada konu dahada derinleşmekte
1- koruma demiri birkere kesinlikle süs aksesuarı değildir , süs aksesuarı olsaydı eğri büğrü yapmazlardı her yerini :cherry:
2- koruma demiri demek benim açımdan yavaş, yüksek hızlarda asfaltta, durduğu yerde motoru yan yatırdığımızda , yada allah göstermesin düştüğümüzde önce kendi sağlığımızı sonrada motorumuzun sağlığını garanti altına alabilecek bir parça olması önemli bir rol oynamaktadır ve yine örnek vereceğim 80-100 km ile giderken düz asfaltta motoru yatırdınız bu aşamada koruma demiri motoru korumalıdır , ama 80 km hızla düz duvara bödösleme yada yanlama , dalarsanız ne koruma demiri sizi korur nede motorunuzu , açıkçası ne şasiniz kalır ne de neşeniz ,uzun yıllar motosiklet biniyorum şöyle söyleyeyim mobiletle 12 yaşında başladım diyelim ve şu an 38 yaşındayım aradaki hesabı siz yapın ve 4 yılı askerlik ve evliliği aradan çıkarın :cherry: bu zamanların dışında aktif olarak motor sürdüm , ve 7 kişilik ailemde annem dışında 3 kız bir oğlan kardeşim ve babamda dahil şu an aktif olarak motosiklet kullanmaktadır , bu zaman zarfında öğrendiğim tek şey motosiklet ile duran bir nesneye asla çarpmayacaksın , bu aşamada herşey hükümsüzdür ne benim yaptığım koruma demiri nede avrupanın yaptığı japonyanın yaptığı motosikletler buna dayanmaz ,
ama zırt pırt her yatırıp kaldırmada demir yamulursa bu işinde bir önemi kalmaz
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------
irfan abi yaptığın şey el emeği göz nuru seni ayakta alkışlıyorum:cat:
bu arada olaya malezya falan girdiyse etiketteki numaraya +90 ekleme zamanıda gelmiş)
valla facebook a girip kapalı gurup olan malezya sym gurubuna katılıp kendiniz bakın , birde yabancı dilim olsa çözeceğiz bu işi :cherry:
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:03 ----------
yorum yazamadığım duygu ve düşüncelerini paylaşan diğer arkadaşlarıma tek tek çok teşekkür ediyorum.