Arkadaşlar merhaba, bu motor hakkında kullanım özellikleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Son hız, ağırlığının avantajı-dezavantajı, rüzgar, yakıt vs..
hocam süspansionlarını hiç beğenmedim frenlerde aynı şekilde durmaksınız 100 km yol gittim neden bilmiyorum ama belim koptu resmen. Pcx ile bu kadar sıkıntı yaşamamıştım sadece o çıkıntı zımbırtısı rahatsızlık veriyordu. Xmax de aksesuarlar çok pahalı en büyük sıkıntım bu oldu. yahu telefon tutacağı 350 tl olur mu arkadaş plastik kap işte şaka gibi. Çakmaklık taktırayım telefonu felan şarj ederim dedim 90 tl çakmaklık 30 tl işçilik ücreti çıkardılar. sym nin bu modelini çok met ediyorlar yurtdışında konforu yol tutuşu ve frenlerinden çok memnun herkes aklımı çok fena çeldi. Kaloriferinin olması kışında en azından bi nebze ısınmamızı sağlar diye düşünüyorum. Bir de motor dolu dolu geliyor çanta dışında ek bir aksesuara ihtiyaç duyacağımı düşünmüyorum. Bir de kalıplı alet hoş görünüyorDenemek istiyorum ama yakınlarda kullanan yok işte xmax deki gibi sorun yaşamak istemiyorum. O yüzden kullan arkadaş varsa özellikle uzun bir süre kullanmış olan tecrübelerini duymak isterdim. Özellikle kronik sorun bölümü. acaba var mıdır yok mudur? kafam çok allak bullak
![]()
Valla sym güzel makineler yapıyor ama forum ölü trafikte kaç tane görüyorum ama kimse girip yazmıyor,
Ben bugün 600 cc liğini sordum 2014 modeline 22.300 Dediler,2015 modeline 28.000 dediler şaşırdım kaldım,
yeni model hiç farkı yok ama arada 6000 fark var. Deneme sürüşü istedim elimizde deneme sürüşüne verilecek motor yok dediler tam komedi, Deneme sürüşü olmadan nasıl karar vericez belki beğenmiyecem .SYM Firması diyor muş ki bizim markamız bilinen bir marka o yüzden deneme sürüşüne gerek yok, saçmalıktan öteye geçmeyen açıklamalar.
Artı almak isteseniz ellerinde de yokmuş zaten.
Bende bu formu takip edicem bakalım kim yazacak?
hocam ben zaten 2. el bakıyorum sıfır ayarında baya satan var xmaxden sonra elimde bir miktar para var zaten üzerine cebimden ekstra bir meblağ çıkmayacak şekilde almak istiyorum. Alet gerçekten çok hoşuma gitti bir de dediğim gibi yurtdışı sitelerinde acayip met etmişler. Bir de uzun bir süre motor değiştirmek istemiyorum artık 2 senede 5 motor değiştirdim alması değil fakat satması bir dert. pcx sattım 1 senelik fakat fazla binmedim 6-7000 km gibi kullanım vardı. Pimpirikli biri olduğum için motor sıfır gibiydi adam nasıl psikoloji ile gelmişse 1 senede böyle olması imkansız gibi zırvalamaya başlamıştı ondan uğraşmakta istemiyorum. Nasip olursa en azında 3-4 sene kullanmak sonrasında ise Allah nasip ederse goldwing almak istiyorumscooturk te bir arkadaş yazmış aslında sym nin bu modeli için öve öve bitirememiş o da
işte dürtüyor şeytan
![]()
Bak ben sana söyleyeyim SYM güzel makinalar yapıyor fakat 2.eli ölü,
Sahibinden.com da hesabımda kaç tane sym 400İ var hepsi fiyatlarını 12.000₺ küsur lere kadar düşürdü çünkü satmıyor,
Artı birde şu var bu makineler 2012 yılında Tr gelmiş yani hepsi 2012 model, ruhsatlarında 2012 model yazıyor, yani sen 2015 ocak ayında da alsan ruhsatta 2012 model yazacak,
Bence bu makinenin 600cc liğine bakmanda fayda var.
Sym ler de parça sıkıntısı var onu da unutmamak lazım, sen sym servisleriyle konuştun mu hiç bir kaç servisle konuş ondan sonra kararını ver,
Mesela sym alternatif;
kawa 300
Dealim
Honda Forza
hocam dediğim gibi satmak için değil binmek için düşünüyorum. Zaten 2. el temiz alacağım. Sevis sıkıntı değil zaten bu zamana kadar hep kendim yaptım motosikletlerimin bakımlarını. Yedek parça da hemen hemen aşınmadan dolayı değişmesi gerekli olan parçalar hemen temin edilebiliyor. Elimdeki yamaha dan hiç memnun kalmadım aslında görüntüsü felan çok hoşuma gidiyordu fakat süspansiyonları beni deli etti bir de aksesuar fiyatları. Bahsettiğin motorlar güzel lakin bütçe var bir de işin içindesym yi isteme sabebim zengin aksesuar ve donanım ile gelmesi. Yol tutuşu ve fren de çok met ediliyor. Xmax de yaşadığım sıkıntılardan biridir misal fren inanılmaz hissis ve hiç güven vermiyordu. Diğer bir önemli undur artçı rahatlığı. xmax de artçı süspansiyon ve koltuğun sertliği ve dar olması nedeniyle 50 km sonra çok rahatsız oluyordu. sym de hem çok geniş bir alan var üstelik sisy bar fabrika çıkışlı geliyor ve koltuğun yumuşaklığının yeterli olduğundan bahsediliyor. Bir de kaloferi benim gibi kışında motosiklet kullanan için veli nimet
yani dediğim gibi her ne kadar kullanma ve görme fırsatım daha olmasa da bakalım ramazandan sonra alırım artık oruçlu kafayla o kadar yol sıkıntılı olur
Kısaca kağıt üzerinde kesinlikle daha fazlasını vaad ediyor diğer bellirttiğiniz motosikletlere göre. Diğer sym modellerine de baktım acaba şikayet var mı diye donanımsal ve motor olarak bir sıkıntı yaşan görmedim. Neyse bakalım umarım hayırlı olur
![]()
Hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah