Evveettt...
PAZAR POYRAZKÖY Listesi
1.Alien
2.SYMALİ
3.Blackpanther (ben)
4.?
5.?
6.?
arkadaşlar poyrazköy neresidir?ne yenir ne içilir? bilgi verirmisiniz ...
Evveettt...
PAZAR POYRAZKÖY Listesi
1.Alien
2.SYMALİ
3.Blackpanther (ben)
4.?
5.?
6.?
Poyrazköy İstanbul boğazının anadolu yakasında boğaz ile Karadenizin birleştiği köşedir. Küçük bir koy olduğu söylenir. Kumsalı ve denizi çok güzel denmektedir. Ben gitmedim hiç. Dayım tekne ile gitmişti ve çok methetti. O yüzden gitmek istiyorum. Beykoz üzerinden Rumeli Fenerine giderken yol üzerinde imiş. Pazar sabah erken saatte buluşma yeri ayarlayalım. birde gelecek olan arkadaşlar nerelerde oturuyor? Ben Bahçelievlerdeyim. Mesela 2. Köprüden sonra Beykoz sapağı buluşma yeri olabilir. Ya da 2. Köprü gişelerin hemen çıkışında olabilir.
Hisar dediğim yer de Rumeli hisarının çaprazında midyecinin olduğu yerdir. Birsürü motosiklet görünür. Yeri şaşırmak imkansızdır. C.tesi akşam 19:00 gibi toplanılabilir. Benim düşüncemHatta epey oldu gitmiyeli . Ben orda olucam. Gri GTS-250... Beklerim.
BB Ehliyet şart ilk fırsatta almalısın. O zaman da korkusuzca Miocan'ın keyfini çıkarırsın.naçizahe tavsiyem :cat:
İşte Poyrazköy'le ilgili bilgi
Boğaz’ın Anadolu yakasında, Karadeniz’e en yakın yerleşimlerden biridir Poyrazköy. Köye ulaşmak için Beykoz’u geçtikten yaklaşık 4 km sonra solda Poyrazköy-Anadolu Feneri tabelasını izlemek gerekiyor. Asfalt dar yol sık orman içinden keskin olmayan virajlarla yükseliyor. Karadenize, Anadolu Feneri’ne doğru giderken solda Poyrazköy yön levhasını izleyerek Boğaz kıyısına, Poyrazköye iniliyor.
Fazla kalabalık olmayan köy, tepeye kurulmuş. Köye girmeden sola, Poyrazköy plajına yol ayrılıyor. Plaj, fazla büyük olmayan bir kumsal ve çevresindeki irili ufaklı tesislerden oluşuyor. Soyunma kabinleri, lokanta ve kahveler var.
Poyrazköy, rüzgara ve akıntıya karşı korunaklı bir koy olduğundan, tekne ve yatların demirlemesi için uygun. Özellikle yazın tatil günlerinde koy teknelerle doluyor. Yat sahipleri, ya da biraraya gelip tekne tutanlar denize girmek için nispeten temiz olan Poyrazköy’ü seçiyorlar.
Poyrazköy’e gidiş yolu bir süre öncesine kadar askeri alanla çevriliydi. Askeri alan, köye girişi engellemiyordu ama Beykoz-Poyrazköy yolu üzerindeki sık ormanlık alanda durmayı ve piknik yapmayı yasaklıyordu. Yasak kalkınca yol boyu piknikçilerin akınına uğradı. Önceki yıl larda da piknik ateşinden çok büyük bir yangın çıktı. Çevreyi tahrip etmeden yararlanmayı ne zaman öğreneceğiz acaba? İnsanın "keşke yasak devam etseydi" diyesi geliyor.

Yahu beykoz üzerinden Rumeli fenerine nasıl gidilir. Uçmuşum ben yaa :queen:
Tarif yukarda detaylı şekilde gelmiş. resimlerden de gidilesi bir yer olduğu anlaşılıyor. bahçelievlerden çıkıp ta Beykoz'a dolayısı ile 2.Köprüye 1. Levent üzerinden nasıl gidilir bilmiyorum açıkçasıŞöyle yapalım. madem ki Avrupa yakası Anadolu yakası karışık listede. Avrupa yakasından gidecek olanlar Fatih Sultan Mehmet köprüsü üzerinde buluşabiliriz. Gişelere girişte yada çıkışta. Köprüden sonraki beykoz sapağından girdikten sonra da bikaç yüz metre içerde bi müsait yerde Anadolu yakasından gelecek arkadaşlarla buluşabiliriz gibi geliyor bana.
Birde erken saatte gidelim derim ben. Erken saatte deniz çok güzel oluyor. Fazla kalabalık olmadan doya doya girebiliriz. Hem kahvaltımızı da deniz kenarında yaparız. Müthiş keyiflidirEğer herkese de uyarsa 08:30 Fatih Sultan mehmet köprüsü üzerinde avrupa yakası sakinleriyle buluşma. ve hareket. 09:00 Anadolu yakası sakinleriyle buluşma ve Poyrazköye hareket.
C.tesi akşamı içinde direk adrese gidelim bence. Hisar cafenin karşısında ki büfe ve midyecinin olduğu yerde deniz kenarında. Ben orda olucam allahtan bi mani çıkmazsa.
Saygılar.
Sirkeci-Harem feribotlarını kullanabilirsin, belki yolu biraz uzatmış olursun ama küçük motorlar veya köprüden geçmek istemeyenler için ideal çözüm, üstelik motosikletler için ücret 2 YTL.
BB sanada tavsiyem ilk fırsatda ehliyet al bence,kaptırırsın yoksa motoru polise..
Saygılar.
BB Ehliyet şart ilk fırsatta almalısın. O zaman da korkusuzca Miocan'ın keyfini çıkarırsın.naçizahe tavsiyem :cat:
Tamam o zaman. 08:30 2.köprü gişelerin çıkışında.