@mercury fena olmamış ama sanki üstteki sırayı koymasan daha bi güzel olacak gibi.
bu arada motoruna hiç binmiyorsun galiba, tek toz bile yok! hiç çamura toza da mı denk gelmiyorsunuz anlamıyorum kir: benim motorun rengi bile anlaşılmıyor
![]()
Altan Motor Tamer & Taner abiler acil çözüm gereken bir konu var, benim motorun eksozu paslanmaya başladı :silent: var mıdır bunun bir çözümü? yeni farkettim çok çirkin duruyor yahu. Tamam motoru pek sık temizlemiyorum ama bu paslanması için bir sebep midir?
Cevap için şimdiden teşekkürler,
saygılar ve sevgiler
Kenan.
Kenan kardeş merhaba işler yoğun olduğundan cevap dönemedik, ekzos ordaki boya yanıyor bide yağmur camur sıcakken üstünde kuruyunca ohali alıyor.Sıkca temizlemek lazım en kötüsünden temizlenip tekrar boyana bilir, müsait zamanda uğrarsan cözüme ulaştırırız kazasız sürüşler T&T KARDEŞLER
Dediğiniz gibi lastiklerin değiştirilmesi şart ben yaklaşık 500 km önce pirelli ile değiştirdim. acayip farketti yol tutuşu virajlarda daha bi cesaret veriyo insana. Bugün ufak ufak zorlamaya başladım ve kendimce teknikler geliştirmeye çalışıyorum: Acaba scooter ile virajlarda limitlerde dönmek için bir kaynak eğitim veren bir yer veya bir tavsiyeniz varmıdır? Amacım ortalama bir arabanın savrulmadan dönebildiği hızlarda viraj almak...
Güvenli sürüş için lastikler önemli bir unsur ama virajlara yüksek hızda girmek için yeterli değiller! Yoldaki unsurlar hızınızla biraraya gelince kaçınılmaz sonuçlara sebep olabilir. En güvenli viraj, kontrol edebildiğiniz uygun hızda alınandır. Zaten viraj çıkışında hızlanarak çıkıyoruz o yüzden viraja girerken yavaşlamanın kimseye bir zararı olmaz kanısındayım. Sözün özü, virajdayken gireceğiniz su birikintisi, yağ lekesi, kum, çakıl, ıslak yaprak, yolu geçen hayvanlar, olası arıza nedeniyle duran araçlar vs. vs. bu kadar bilinmez varken bildiğimiz sadece bir lastiğe güven olmaz yani.
Herkese sağlık ve huzur diliyorum,
Saygılar sevgiler
Kenan.
hayırlı olsun nerden buldun bnde bakıyorumdakaca geldi toplam
![]()
Dostum walla benimde pek beklemediğim bi şekilde düşeş geldi motor... fenerbahçede moto-rs var o benim arkadaş oluyo...ona demiştim gts istiyorum diye akşamı aradı buldum diye çook ii fiyat verdi; 550 km de gri gts 250'yi 5500 ytl'ye aldım bide üstüne tüm kıyafetleride ondan aldım...
Buarada benim ilk motorum oluyo bu o yzden pek anlamam motordan. ona güvenerek aldım umarım bi sorun çıkmaz kazasız belasız kullanırım!!! sanırım onun bi arkadaşında da bitane siyah warmış ama fiyat sormadım istersen tlf verebilirim sana
sym kullanıcıların da bir artıs görünüyor :cherry: sıfır ına zam gelmiş diyorlar haberi olan varmi acaba ....
Dostum walla benimde pek beklemediğim bi şekilde düşeş geldi motor... fenerbahçede moto-rs var o benim arkadaş oluyo...ona demiştim gts istiyorum diye akşamı aradı buldum diye çook ii fiyat verdi; 550 km de gri gts 250'yi 5500 ytl'ye aldım bide üstüne tüm kıyafetleride ondan aldım...
Buarada benim ilk motorum oluyo bu o yzden pek anlamam motordan. ona güvenerek aldım umarım bi sorun çıkmaz kazasız belasız kullanırım!!! sanırım onun bi arkadaşında da bitane siyah warmış ama fiyat sormadım istersen tlf verebilirim sana
selamlar arkadaşlar
dün trafikten b+A2 ehliyetimi aldım ve artık sırada motosiklet var.
joyride yada GTS düşünüyorum. şuan 2007 modellerinin fiyatlarını bildirebilmisiniz? özellikle altanmotordan arkadaşlar varsa bilgilendirme bekliyorum.
saygılar
Arkadaşlar sürüş teknikleri yazım için herkese teşekkürler....
ama sanırım amacım yanlış anlandı;
ben trafik canavarı olup yada viraja girerken kendimi tehlikeye atacak hızlardan bahsetmiyorum elbette önemli olan hılı girmek değil önemli olan tek parça çıkmak o virajdan
yalnız örneğin virajı dönerken öne doğru eğildiğimde ağırlık merkezini dengelemiş oluyorumki çok daha rahat ve savrulmadan dönebiliyorum
yada motoru döneceğim yöne yatırıp benim aksi istikamette denge kurarak yaptığım dönüşlerde yine daha rahat viraj alabiliyorum
ben bu ve bunun gibi faydası olacağını düşündüğüm ve uzun yıllar motor kullanan sizlerin önerilerini merak ediyorum yada böyle eğitim veren bir yer olup olmadığını yoksa amaç risk değil bilhakis hayat kurtarıcı ve savrulmayı engelleyen teknikler
yinde de herkese teşekkürler önerileri için