Sevgili dostlar, geçtiğimiz pazar günü aldım elime takım çantamı, indim garaja ve yaradana sığınıp SYM Joyride'ı sökmeye başladım.

Cinnet geçirdiğimi falan sanmayın, sadece motorumu iyice tanımak, birtakım ayarlarını kontrol etmek ve grenaj altında kalan kısmı kontrol edip temizlemekti amacım. Bu arada herhangi bir arıza olursa motoru rahat sökebilmem için tatbikat yapmış oldum.
Görenleriniz bilir; parça kalitesi bir kenara dursun, parçaların birbirleri ile uyumu, yerlerine oturması ve işçiliği Honda'dan Yamaha'dan farksız. Nasıl oluyor da bu marka Türkiye'de hakettiği ölçüde bilinmiyor insan şaşırıyor doğrusu. Neredeyse somunlarına kadar tüm parçaların üzerinde SYM logosu var. Bu da üretimin her aşamasında firmanın ciddiyetini ve bu bağlamda kaliteye verdiği önemi gösteriyor. Düşünün, adamlar motorun en küçük parçasını bile kendi bünyesinde üretip (veya ürettirip) üzerine kendi imzasını atmış. Yani kalitesine kefil olmuş.
Motosikleti tekrar eski haline topladığımda, yüzümde kaliyeyi bizzat görmüş olmanın verdiği yarı sırıtmayla karışık salak bir tebessüm vardı. Bu arada havalar ısınırken yaz rölanti ayarlarına geçin derim. (Düşük devirde stop etme sorunu yaşayanlara önerilir !!)
Bu arada....
Sevgili VOYAGER, THAI ve diğer dostlar.
Hoş eleştirileriniz den dolayı teşekkür ederim, diğer görüşleriniz dikkate alınmıştır!