Joyride 200i Evo modeli haketmediği kadar fakir kalmış.oysa piyasadaki birçok motora nazaran avantajlı ve güzel bie maxi.
Ben de 3 ay kadar kullanıp yaklaşık 3000 km yol yaptığım ve bugün itibarıyle sattığım joyride hakkında tecrübrlerimi paylaşmak istedim.
Konfor olarak bakarsak koltuk rahatlığı ve amortisör yumuşaklığı açısından çok üst düzeyde diyebilirim.zira yamaha xmax 400 sahibi bir arkadaş motorumu kullandı ve kesinlikle xmax den çok daha rahat olduğunu söyledi joyride ın.
Serilik olarak, kalkışlarda gts 250 evo yu aynanızdam görürsünüz.tabi 5 saniye sonra gts içinizden geçer o ayrı mesele

Yakıt olarak 100 km de rodaj süresince 3 litre, sonrasında 2,5 litre kadar tüketim yaptım.350 km lik uzun yolda ise 120 / 130 km/h hızla 2,7 litre tüketim oldu.uzun yolda genel olarak hızı tatminkar 120 km ye çok rahat çkıyor biraz daha hızını aldığında 130 km yi görebilimekte.hafif meyilli yolda ise 140 zaten ibre sonuna çıkabilirsiniz.
Soğutma konusunda kesin bilgi olarak paylaşayım ki bu cihaz sıvı soğutmalı.direksiyonun sağ altındaki vidalı kapağı çıkartarak radyatöre su ilave edebilirsiniz.zaten motorun paket kancası olan yerde de su seviyesi göstergesi mecvut.ön farın arkasında da radyatör ve fanı vardır.çok dur kalka girdiğinizde fanın devreye girdiğini duyabilirsiniz.
Ben genel olarak sakin ve limitleri çok zorlamadım ama kıvraklık konsunda sym fiddle kadar iyi olduğunu söyleyemem.zira yoğun trafikte motorla çok fazla dar yerlere girip çıkayım derseniz bu zorlayabilir.çünkü direksiyon büyük ve gidonu tam kavradığınızda çok fazla çeviremiyorsunuz.kendinizi iyice geri çekip gidonu en uçlardan tutmak lazım.
Bagaj hacmi gayet iyi full face ls2 kaskımı,montumu halatımı,brandasını rahatlıkla sığdırabildim.ön tarafta ayak uzatmak isterseniz bu da çok büyük bir rahatlık zira gts ve joymaxtaki ayak uzatma yeri bu motordakine oranla daha dar.
Performans olarak keşke dediğim tek şey 171cc değil de 200cc olsaymış daha gizel olurmuş bence.
Yol tutuşu üzerinde gelen maxiss %100 nylon lastiklerle kuru zeminde iyi,ancak en ufak suya girdiğnizde çok dikkatli olmak lazım kayma yapıyor.
Çalıştırmada enjeksiyon olduğundan tek marşta hiç gaz vermeden çalışıyor,akü voltajını da dijital ekranda göstermesi avantajlı bence.
Motor artçı ile de hiç zorlanmadan rampa vs çıkabiliyor ve son süratinde hiçbir düşme olmuyor.ancak frenleme mesafesi artçı varken %30-40 oranında azalmalta.
Benim bu motorda en çok hoşuma giden arka frenin disk olması idi,zira neredeyse ön frenle aynı ölçüde iie yarıyor.kuru yolda birkaç kez arka freni sertçe sıktım ve sadece lastik kaydı ancak motor yalpalayıp sağa sola kaymadı,bu konuda dengeli diyebilirim.
Eksilerine gelirsek virajlarda çok güvenilmemesi gerektiğini,istemsiz şerit değiştirmelerin yaşanabildiğni söylemem gerekli.
Ağırlık olarak da bana biraz fazla geliyordu açıkçası,geri almam veya manuel hareket ettirmek gerektiğinde biraz zorlanıyordum.büyük motor kullananlara komik gelebilir tabi bu.
Genel hatları ile çok güzel ve keyif verici rahat bir model bana kalırsa.sıkılmadan zevk alarak bindim bu kısa süre zarfında.
Çok fazla farklı motorlar kullanan birisi olmadığımdan diğerleri ile kıyas etmem ne yazık ki
Mümkün değil.beklentilerimi karşıladı ve kenarda kalmış bir model olmasına rağmen esgeçilmemesi ve daha çok kullanıcı tarafından keşfedilmesi gerekli bence.
Kazasız İyi sürüşler dilerim herkese