Merhaba, Öncelikle bu yazımın joymax 250i alacak arkadaşlara kılavuz olmasını dilerim. Yaşım 36, geçmişte 16-18 yaşları arasında MZ ve Java kullanmıştım. Tekrar İstanbul - Çanakkale arası beni götürsün arada şehir içi işimi görsün diye bir motor arayışına başladım. Birçok motor kullanan arkdaşımdan fikir aldıktan sonra suziki inazuma 250 de karar kıldım 11 - 12 tl arası fakat bu tür açık motorları daha öcede kullanma tecrübemden kışın ve bahar aylarında full ekipman kullanmam gerektiğini düşündüm. Özel bir şirkette çalışıyorum bu nedenle inazumayı işe giderken kullanmak takım elbise ile biraz sıkıntılı olacaktı. Uzun yıllar motor kullanmış bir abimiz bana Maxsi Scoterlara bir bak dedi. Önceleri önyargı ile değerlendirdiğim scooter ne ya pizzacımıyız biz modunu Yamaha Xmax 250 - Suziki Burgman 200 - Sym Joymax 250i - Sym Gts 250 evo yu gödükten sonra değişti. Bu modellerin dışında da bir çok yüksek cc'li scooter mevcut fakat günümüz alınabilecek modelleri bunlar olduğu için bunları belirtiyorum. Şimdi gelelim Neden SYM aldım. Yamaha ya gittim kuruş indirim yapmadılar. Kıl aldırmıyorlar, zaten motor yok sipariş vereceğiz gelecek indirim yapmıyoruz vs. ayrıca Xmax 250 kullanan bir kaç kişiyi yakaladım servis ücretlerini sordum motorda bu çok önemli nede olsa bana 1000 bakımın 120-250 arası fiyat söyleyen Xmax kullanıcıları oldu. Yamaha yı elememdeki en büyük etki gereksiz pahalı servis-parça ücreti ve sym joymax 250i ile arasındaki 2000 TL gibi olan fiyat farkı oldu. Suziki Burgmanın ise 200 cc olması beni uzun yolda düşündürdü ve SYM nin 200cc lik başka bir modeli olan joyride sanırım fiyat olarak Burgmandan daha düşüktü. Tabiki bu motorların hepsi çok iyi motorlar kullanıcıların hepsi genel memnundu. SYM Joymax 250i ye gelice artıları eksileri yazalım, 90 kilo civarındayım 2200 km dir motoru kullanıyorum. Florya Batuhan'da 300 bakımı yağ değişti 40tl - 1000 km bakımı yağ değişti 60 TL. 3000 için bakacağız. Yakıt olarak 12 litre ile 300 km gider demişlerdi. Şu anda 275km gidiyor düşecek diyorlar bekliyoruz bakalım. Sanırım ben biraz fazla yükleniyorum 110-120 km gidiyorum sürekli motorla bu da yakıt tüketimini arttırıyor. Sanki uzun yolda 90 - 100 ideal sürat gibi geliyor. Hızlanması iyi 8 saniyede 100 km yi görüyor. Her scooter gibi rüzgar tutuyor dikkatli olmak gerekiyor. Maksimum sürat düz yol 145 km fakat tavsiye etmem rüzgar çok etkiliyor. Genel olarak sürüş çok konforlu. Artçılar (arkaya binenler) çok rahat olduğunu söylüyor. Aynalara kör nokta aynası şart. Orjinal lastikler orta kalite işi bitince michelin city grip (Xmax üzerinde gelen) ile değiştireceğim. Kronik sorunu düşük süratlerde ön balatalardan bir sürtme sesi geliyor. (kırt-kırt gibi) Bu ses yıkanınca ve balata sipreyi sıkınca geçiyor. Oluşmasındakı genel kanım disk üzerindeki deliklerin düz olarak açılması buna bağlı balata tozu biriktirmesi. Teknik bir çözümü 5000 Km den sonra geçiyor diyor bir çok kullanıcı. En azından beni pek rahatsız etmedi süratlenince veya ön frene basıp çekince düzeliyor. Müthiş geniş bi bagajı var 2 tene LS2 370 çenden açılır kaskı alıyor. Artı boşluk kalıyor. Kaloriferi var diz örtüsü alarak kış kullanabiliriz. 2014 Aralık çıkışlı motorumda 2013 modellerdeki usb şarj çıkışı yok çakmak çıkışına çakmak şarj adaptörü taktım telefonu şarj ediyor. 110-120 km gibi süratlerde rahatsız edici bir titreme yok. En önemlisi yedek parça ve işçilik kıyaslaması bakımından diğer modellerden daha ekonomik olduğunu düşünüyorum. Tabiki fiyat performans açısından. İnternetten varyor kayışı vb. malzeme fiyatlarını karşılaştırın. Mesela SYM Joymax ile berabe gelen sisi bar (arkalık) Yamaha Xmax 250 de 650 TL idi. Yamaha da her aksesuar ciddi para. Tabiki içinizden paran yoksa motora binme diyenleriniz olacaktır. Evet haklısınız biz fakir motorcular ölelim o halde

)... siz zengin motorcular paralarını istedikleri gibi harcayabilirler. Benim ihtiyaçlarım için sym jomax 250i iyi bir seçim oldu. Bu yazılarımızı çoğaltırsak üretici firmalar fiyat politikalarını değiştirecektir. Karar sizlerindir saygılar. Tolga