Sym Joymax için Abs Taktırmak

Selamlar dostlar;
2015 Sym Joymax250 lim var.Sadece ön teker için abs düşünüyorum.Tahminimce kaliper değişecek ve Abs okuyucu,beyni lazım.

Bu tarz bir işlem yapılabilirmi?Herhangi marka,model ABS beyni takılabilirmi?Daha önce bu tarz bir custom tecrübesi olan dostlardan fikirlerini bekliyorum.Güzel sürüşler :king:

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
Teknik olarak mümkün, pratikte çok zor ve masraflı olur.
O marka ve modelin basit parçalarını bulmak bile çok zorken absli hale getirmek için gerekli parçaları temin etmek hayal gibi.
Parçaları bulsan bile montaj ve kodlama vs gibi işlemleri yapacak servis bulmak da bizim coğrafya için zor.

Teknik olarak mümkün, pratikte çok zor ve masraflı olur.
O marka ve modelin basit parçalarını bulmak bile çok zorken absli hale getirmek için gerekli parçaları temin etmek hayal gibi.
Parçaları bulsan bile montaj ve kodlama vs gibi işlemleri yapacak servis bulmak da bizim coğrafya için zor.

joymax'da İstda parça sıkıntısı hiç yaşamadım.Özellikle sevpa ve motopunto da her parçası var.Kodlama dediğiniz olay nedir?Direk montaj ve çalıştır şeklinde gerçekleşmiyormu.

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
abs sistemi bazen kendine ait bir beyinle bazen de motosikletin kendi ECU birimi üzerinden çalışır. tak çalıştır sistemler değil malesef. kodlama derken bu elektronik işlemleri kastettim.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Ustasına sormak daha mantıklı olur. Kazalı bi motosikletten veya sıfır olarak parçaları almanız lazım. Montajı yapacak kişinin de bu işin ehli olması lazım.

Kimse dememiş ben diyeyim.Öyle bir şey yapılması imkansız değil ama astarı yüzünü geçer.Bu gibi işler için söylenen klişe.

Motorunu sat ABS lisini al.
Bunun benzinli aracımı dizele
Manuel vitesliyi otomatiğe çevirme versiyonlarıda var.

Bazı motosikletlerin abs li ve abs siz versiyonları üretiliyor , abs siz olana tüm parçaları temin edip uygulanabilir , bunun haricinde herhangi bir modelin parçalarını vede elektronik ünitesini uydurmaya çabalamak fren sistemi için güvenilir sonuç vermeyecektir , yeni abs ünitesi ve beynide oldukça pahalı , fabrikaya 5 liraya mal olan üniteyi siz belki 15 liraya satın alabilirsiniz , belki çıkma sağlam komple bir sistem tedarik edilirse denemeye değer ama dediğim gibi sizin motorun aynı modelinin abs li versiyonu olmalı.

Maliyeti daha fazla olduktan sonra anlamı ne ki? Abs'den ziyade haftada bir gidin fren alıştırması yapın 10 dakika, ben öyle yapıyorum. Ha, ani ön fren yapmam gerekirse teker kitler onu nasıl çözeceğiz, aslında onun için de motogp'de kullanılan fren manetini aniden çekilmesini engelleyen sisteme benzer bir sistem kullanmak gelmişti benim de aklıma.
Normal hızda çekildiğinde devreye girmemesi, aniden çekildiğinde manetin direncinin artması lazım. Asansörlerdeki sistem gibi, aniden düştüğünde durduruyor. Bu çok da pahalı olmasa gerek.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
15 modeli sat 17 model olur hem abs olur hem start & stop ve euro 4 normlarında olur. :)

Kimse dememiş ben diyeyim.Öyle bir şey yapılması imkansız değil ama astarı yüzünü geçer.Bu gibi işler için söylenen klişe.

Motorunu sat ABS lisini al.
Bunun benzinli aracımı dizele
Manuel vitesliyi otomatiğe çevirme versiyonlarıda var.

Tabi imkansızcılar olmazlar gelirse bu örnekler bitmez :cherry::cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:16 ----------

15 modeli sat 17 model olur hem abs olur hem start & stop ve euro 4 normlarında olur. :)

Dediğinizi bende düşündüm ancak güzel fiyata arkadaşımdan aldım,hiç satmak gelmiyor içimden.

Olmaz diye bir şey yok kafaya koyduysan ister abs takar istersen de motorunu 400ccye bile çıkarırsın.

Buradaki asıl olay getirisi götürüsüne değecek mi? Yani harcayacağın paraya değer mi ona bakman lazım. Zaten halihazırda joymax250'nin abslisi de satılıyor.

Motopite baktım, joymax için sadece ABS Hidrolik Kontrol Ünitesi fiyatı 4.780,00 TL diyor. Buda linki: Tıkla

Daha bunun diskiydi, beyniydi, kablosuydu, sensörüydü, işçiliğiydi, ıvırıydı zıvırıydı derken maliyet arttıkça artacak.
Motoru ne kadar uyguna aldın fikrim yok, eğer abs için 5-6 bin tl harcadıktan sonra bile abslisini almaktan çok daha karlı oluyorsa bu işe girişilir.
Ama diğer türlü motoru ederine satıp üzerine para ekleyip abslisini almak çok daha mantıklı olur.

Tercih senin, şimdiden kolay gelsin.

Son düzenleme:
6-7 binden aşağı çıkmayacaktır. Dolayısı ile satıp abs'lisini almak daha mantıklı.

Olmaz diye bir şey yok kafaya koyduysan ister abs takar istersen de motorunu 400ccye bile çıkarırsın.

Buradaki asıl olay getirisi götürüsüne değecek mi? Yani harcayacağın paraya değer mi ona bakman lazım. Zaten halihazırda joymax250'nin abslisi de satılıyor.

Motopite baktım, joymax için sadece ABS Hidrolik Kontrol Ünitesi fiyatı 4.780,00 TL diyor. Buda linki: Tıkla

Daha bunun diskiydi, beyniydi, kablosuydu, sensörüydü, işçiliğiydi, ıvırıydı zıvırıydı derken maliyet arttıkça artacak.
Motoru ne kadar uyguna aldın fikrim yok, eğer abs için 5-6 bin tl harcadıktan sonra bile abslisini almaktan çok daha karlı oluyorsa bu işe girişilir.
Ama diğer türlü motoru ederine satıp üzerine para ekleyip abslisini almak çok daha mantıklı olur.

Tercih senin, şimdiden kolay gelsin.

Çok teşekkürler bilgi paylaşımınız için...

.......Daha bunun diskiydi, beyniydi, kablosuydu, sensörüydü.......

iki adet jantda ekleyince liste iyice uzuyor..

Abs li motosikletlerin jant göbekleride farklı oluyor , sensör okuyucu halka montajı için sonradan jant modifikasyonu zor iş , hatta bazı motorların ön amortisörleride farklı..

Motosikleti
Sym joymax 250
Herkese selamın aleyküm o denilen şeyi yani ABS ekleme işini ben kendim gerçekleştirdim ve şuan gayet güzel aktif çalışıyor biraz maaliyeti var ama ise bide diğer açıdan bakmak lazım ben 14 model joymax o 45 bin liraya aldım ardından dedimki ben bu motoru tabiri caiz ise son model haline getirip ömürlük binicem nasıl yaptığımı sorar iseniz ilk olarak ABS beyni ve okuyucuları temin ettim sonra 2 el bı elketrik tesisatı temin ettim ve ardından jant a okuyucu halka yi bağlamak için tornacı ya gittim ve vida deliklerini açtırıp baglattim ön taraf da bir değişiklik yapmadım başladım kendim montaja önce bütün grenajlari sokup elektrik tesisatını uyarladim ilk başta calismadi motor sonra bı usdamdan yardım aldım calistirdik geriye sadece beyin montajı kaldı onu da kafa tarafda kombine olma kısmı sokup aynı yere montajını yaptım gerisi malim isde hortumları falan değiştirmeye gerek kalmadan aynı şekilde bağladım sadece hava alma işi beni bayağı yordu ama olsun onu da yaptırdıktan sonra arka okuyucuyu ayarı kaldı onun içinde bı bağlantı parçası var onu tedarik edip bağladım ve sonuç harika şuan maasallah taş gibi çalışıyor
Maaliyet hesabı yaparsak 10 bin ABS beyni 12 bin yeni elektrik tesisatı 1600 ABS okuyucu kablo bir iki parça malzeme falan bin lirada o desek 25 bin civarı bir maaliyet yaptım şimdi hem ABS var hem star stop var ve güvenli şekilde sürüş keyfi varrr.

Motosikleti
Honda CB125F
Herkese selamın aleyküm o denilen şeyi yani ABS ekleme işini ben kendim gerçekleştirdim ve şuan gayet güzel aktif çalışıyor biraz maaliyeti var ama ise bide diğer açıdan bakmak lazım ben 14 model joymax o 45 bin liraya aldım ardından dedimki ben bu motoru tabiri caiz ise son model haline getirip ömürlük binicem nasıl yaptığımı sorar iseniz ilk olarak ABS beyni ve okuyucuları temin ettim sonra 2 el bı elketrik tesisatı temin ettim ve ardından jant a okuyucu halka yi bağlamak için tornacı ya gittim ve vida deliklerini açtırıp baglattim ön taraf da bir değişiklik yapmadım başladım kendim montaja önce bütün grenajlari sokup elektrik tesisatını uyarladim ilk başta calismadi motor sonra bı usdamdan yardım aldım calistirdik geriye sadece beyin montajı kaldı onu da kafa tarafda kombine olma kısmı sokup aynı yere montajını yaptım gerisi malim isde hortumları falan değiştirmeye gerek kalmadan aynı şekilde bağladım sadece hava alma işi beni bayağı yordu ama olsun onu da yaptırdıktan sonra arka okuyucuyu ayarı kaldı onun içinde bı bağlantı parçası var onu tedarik edip bağladım ve sonuç harika şuan maasallah taş gibi çalışıyor
Maaliyet hesabı yaparsak 10 bin ABS beyni 12 bin yeni elektrik tesisatı 1600 ABS okuyucu kablo bir iki parça malzeme falan bin lirada o desek 25 bin civarı bir maaliyet yaptım şimdi hem ABS var hem star stop var ve güvenli şekilde sürüş keyfi varrr.
Tebrik ediyor ve keyifli sürüşler diliyorum

Tamam çemberleri uydur kaydır montajladında Abs sensörlerini nereye bağladın , önde amortisör kovanında sensöre özel yuva olur , arkadada şanzuman kapağı sensöre özeldir Abs li motorlarda , bu iki parça hakkında hiç açıklama yapmamışsın , sonradan montajı neredeyse imkansız olan kısımdan hiç bahsetmemişsin , merak ettik 🙂 Abs beynini soketini tak 12 volt ver istersen topcase koy çalışır ama o sensörlerin yeri ve bağlantısı hassas iş..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar