- Motosikleti
- TGB X-MOTION 250
Videonuzu baştan sona izledim ellerinize sağlık. Biraz teferruatlı ve detaylı bir iş gibi. Eli pek yatkın olmayanın (Yani benim :mrgreenpek yapabileceği işe benzemiyor. Açıkcası gözüme kestiremedim. Belki birkaç tekrar izlemeden sonra tam olarak mantığını oturtup bir sonraki sezon için değişim yapabilirim. Kanalınızada aboneyim videolarınızı yakından takip ediyorum özellikle Joymax videolarınızı. Hayırlı bayramlar dilerim...
![]()
Aslında çokda karışık değil biraz zahmetli youtubeda hiç video yoktu birkaç arkadaş değişim videosu istemişti fırsat bulup çekememiştim baktım videoyu atmadan önce bir arkadaş değişim yapmış ama içini yıkamadan ve bloktaki antifirizi de almadan değişim yapmış mesela o değişim çok kolay
Selamlar,öncelikle Herkese hayırlı bayramlar dilerim.Benim motorun yağ kontrol
ışığı yandı 10300km oldu yeni, daha önce hic yanmamıstı 10k sonrası özel bir servisi mi var bunların her 3k da rutin servisini yaptırıyordum aslında.erken bakım yapacağım bu ısığı nasıl söndürebilirim.
Yağ değişim ışığı rutin yanıyor 5000km de bir yurtdışında değişim 5k ama trye bu motorşara ne oluyosa servisler erken değiştiriliyor.
Düğmelerden birine basıl tutunca ışık resetlenip sönüyor
Herkese merhaba hayırlı bayramlar bende 2012 joyride 200i evo var kilo 107 genelde tek biniyorum ama bazen 2 kişi biniyorum 2 kişi de 55 60 kg şimdi sorum şu amortisörler kaçıncı seviyede olmalı.? Birde yakıtı hep shellden alırdım şehiriçi genelde iş yerime gider gelirim ful depo 180 185 km yapıyordum 3dür PO den alıyorum 210 215 km yapıyorum. Şehiriçi için bu km benim motora fazla mı normal mi?
Merhabalar genel olarak arka amprtisor ayarı orta sertlikte ayarlıdır. Tam yolcu ve sürücü ağırlığına göre ayar yapmak isterseniz bir metre yardımıyla yolcu ve sürücü binince motorun alcalma miktarına göre bir sertlik ayarı var YouTube da videolar vardı. Yakıt miktarınız 100kmde 3-4 litre civarında olmalı
Arkadaslar selam sym joymax kullanicisiyim.
Motorum 110-120 hizla giderken cok zorlaniyor bu normal mi? Kayis sifir taktim orjinal bakimlarida yeni yapildi. 120km hizda devir 8.binin ustune geliyor sizde de biyle mi?
Merhabalar motorunuz kaç km de hızla devir orantısı olması gereken seviyede değilse
Devriyaj yada varyatörde aşınma vardır, sıfır taktım dediğiniz kayış mitsuboshinin orjinal ölçüsündeki kayış değilse bundanda devir yüksek seyreder 120 den sonra zaten 8 bin devir civarlarına geliyor joymax ben birkaç yöntemle devri aşağılara çektim ama o zamanda serilik azalıyor. Joymax ın hakkı 100-110 en rahat gittiği hız şahsi fikrim tabi 130-140 gidilecek bir scooter istiyorsanız o joymax değil
Antifriz cevapları için teşekkürler.
Benim joymax 2014 Aralık model, 48bin'de, yeni aldım sayılır. Yağ değişimi yaptım dün ve motor calisirken yag kontrol kapağını açtım. Bariz bir üfleme var motorda. Bu normal midir?
Motul 5000 10w40 yağ koydum ama motorun sesi arttı. Yanlış yağ mı koydum acaba?
Ayrıca motor aldığımdan bu yana 100km'de 4,5lt civari yakıt yakıyor. Bu bana çok geldi. Bu değer normal midir?
Bende Joymax sert kullanınca 30 binde yağ yaktı sekman attım. Yağ yakma işi sert kullanılan tek silindirlerin 30 binden sonra yaşayacağı kaçınılmaz son
Yakıt motorun genel sağlığına göre 2,96 ila 4,86 yakmıştım ben sakin kullanıp motorun genel durumunu kontrol edin yakıt düşer