motorunuz hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binin güzel bir motor sahibi olmuşsunuz,merak eden arkadaşlar için deneyimlerimi paylaşmak isterim,bende scarabeo mu yoksa hd200i evo mu diye geçmişte ikileme düşmüştüm ve son anda hd200ü ısmarlamaktan vazgeçip ,scarabeo yu almıştım,motorumu aldıktan 1 ay sonra bir arkadaşımızın hd200 evo suna binmek nasip olmuştu ve bu 2 motoru karşılaştırma ve test etme şansını elde etmiştim,bana sorarsanız scarabeo (kendi motorum olduğu için söylemiyorum) genel ortalaması düşünülürse hd200 e göre bir çok yönü ile bir gömlek üstün,iki motor hakkındaki deneyimlerimi kısaca paylaşmak istiyorum,scarabeo öncelikle çift egzantrik ve 4 subab motoru ile (DOHC) gerçekten çok çabuk hızlanıyor ve ara hızlanmaları ve torkuda çok iyi,daha önce yamaha xmax ım vardı ve neredeyse ona yakın güç ürettiğini görmek beni açıkçası şaşırttı,sym ile karşılaştırdığımda aradaki fark anlaşılır miktardaydı ama sym de güzel hızlanıyordu yalnız ara hızlanmaları ve torku scarabeo kadar iyi degildi,ayrıca plastik kalitesi ,göstergeler ,çift programlı enjeksiyon sistemi sym de olmayan özelliklerdi,sym nin üzerine oturduğumda ilk dikkatimi çeken şey ise yumuşacık selesi ve süspansiyonlarıydı,selesi scarabeodan daha rahat ve genişti,far aydınlatması ise ikisinin birbirinden farksız,ikiside aynı tip ampul kullanıyor,üzerlerinde gelen lastikler ikisindede kalitesiz,birde arkadaşında belirttiği gibi nedense sym rolantide daha sarsıntılı ve sesli çalışıyor ama hareket ettikten sonra ses ve titreşim ortadan kayboluyor,scarabeo da aynı şekilde sessiz ve titreşimsiz,servis konusunda ben ferco yu daha güvenilir buldum ,ferco stoklarını web sayfasından incelediğimde neredeyse bütün parçalarının stoklarda mevcut olduğunu gördüm,ama parça fiyatları yüksek,ayrıca servis konusundada bir çok markaya göre daha bilinçli ve iyiler,sym izmir ve çevresinde başarılı ama bir çok forumda parça stoklarının iyi olmadığı basit parçalar için bile haftalarca hatta aylarca beklendiği söyleniyor,kısacası ben scarabeo aldığım için çok şanslı olduğumu düşünüyorum ,hatta bundan sonra alacağım motorlardada italyanları tercihim olacak,ama sym hd200 alanlarında kesinlikle sorunsuz iyi kalitede bir motor aldıklarını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim,birde sym daha modern dizayna sahip, scarabeo ise daha retro style bir dış görünüşe sahip ,bu da tamamen zevke göre değişen şeyler