aprilia scarabeo ve piagio carnaby . 21 hp
Asla saydıkların rakip olamaz. Saydığın motorlar bahsi geçen motordan çok daha üstünler. Dylan'ı bile bu motora rakip olarak görmüyorum. Çünki 150cc olmasına karşın bu motordan beygir olarak üstün.
bir marka/model fanatikliği var sanki.
acun kardeşim, forumun her yerinde sym hd200'e övgüler dizmişin. motorundan memnun olman güzel bir şey, herkes kendi motorunu üstün görür, biz de anlayışla karşılarız ama; biraz insaflı ve tutarlı olmak lazım.
madem bu kadar üstün, neden tek-tük rastlayabiliyoruz? piaggio'dan, honda'dan üstün fiyatları arasındaki farkı (hem sıfır, hem ikinci el) nasıl açıklarsın?
niçin övdüğümü sormuşsun işte asıl fanatiklik zamanı evvelde benim yapmış olduğum gibi honda yada 4 japondan şaşmayıp hep o motorları övmem dünyada sanki başka marka yokmuş gibi at gözlügüyle olaylara bakmam dan kaynaklanıyor. sym yi tanımam da bir okadar ilginçdir ki 600 km lik bir yol güzargahında sym si olan bir arkadaşla yola çıkmamızdan sonra olmuştu.bende cbf 250 2006 model arkadaşta 250 cc 170 kg agırlıgında olan SYM gts 250 tabi bilgim yok motor hakında çünkü çok ortalarda yok benim gibi düşünen çok olduğu için fakat 20 hp olamsına ve motorun kendi agırlıgını da sayarsak benim cbf yi yollarda hep beklemek zorunda kaldıgı o gün gözlerim açıldı. aslında konu çok uzun ama kısa kesmek istiyorum sym honda yada başka motorlar seviyesinden üstün yada bazılarıyla aynı ayardadır. bunu ben seneler sonra farkettim. bak hala buna inan mayan at gözlügüyle olaylara bakan insan sayısı oldukca çok bilmemek ayıp degil ögrenmemek ayıptır.
honda daylan ile bire bir yarış sonucu zaten tokatlıyor oldugu meydana çıktı asıl sorun bu degil zaten insanların bu motoru tanımadan yorum yapabilmesi motorun su sogutmalı oldugunu bile bilmeden karar kılabiliyor.
cbf 250 yi sıfır almıştım. düz yolda sym gts 250 rahat rahat yaklaşık 7 km hızla devamlı hondaya fark atmasıdır.
Başlık hd200 e kim rakip olabilir. İçerik hd200 düz yolda hepsini geçer. Bu mu yani rakiplikten anlayış? Yakıt,bakım,servis,viraj,fren,tip vs.. bunların hiçmi etkisi yok. Herkes kendi beklentilerini karşılayan motoru kullanabilir. Krank eğilmesi, motor arızası her motorda olabilecek şeyler. Yağı zamanında değişmezse, yağ eksilirde tamamlanmazsa eğilirde kırılırda. Ben kendi dylanımla 40000 km ye geldim. Başka dylanlarıda iş için en az 20000 km kullanmışımdır. Eğilen bükülen birşey görmedim. Sym, kymconun kalitesini biliyorum. Honda kadar kaliteli olduklarına da inanıyorum. Ama bu rakipsizlik düz yolda 10 km daha fazla gidiyor diye olmaz. Şimdi Sym ile ilgili bilgi almak için googlea SYM yazıyorum osym.gov.tr çıkıyor. hd 200 yazıyorum forum siteleri çıkıyor. Buda benim için hondanın rakipsizliği. Ya da bir viraja aynı hızlarla girelim bakalım hangisini viraj içerisinde daha kısa sürede durdurabileceğiz? Ya da virajlı bir güzergah seçelim hangimiz daha çabuk gidebileceğiz? Sym yide tercih eden olabilir, Hondayıda, Kymcoyuda bu herkesin bütçesine, zevkine, güvenine kalmış bişey.
sym hd200'de kombine fren olduğunu bilmiyordum. scooterda bence çok önemli bir ayrıntı.
hidrolik kombine fren çok sağlam ve basit bir mantıkla çalışıyor. foresight'taki sistem şöyle;
ön fren diskinde çift kaliper var, bunlardan biri arka frenin hidrolik düzenine bağlı. ön fren maneti ise diğer kalipere kumanda ediyor. arka frene basınca, ön frene de yarım basmış gibi oluyorsunuz; veya sadece ön frene yüklenmek durumunda, kısıtlı bir fren gücü kullanmış oluyorsunuz.