Merhabalar,
Forumda bu ilk mesajım, umarım faydalı olurum. SYM GTS 250i Evo motosikletim ile 5000KM yol yaptıktan sonra bir paylaşım yapmak istedim.
+Motor çok sessiz çalışıyor, benim gibi sese takıntılı olan bir kişiyi fazlasıyla tatmin etti. Motorun sakin sesinden başka bir ses gelmiyor etrafından.
+Beni en çok etkileyen kısımlarından biri, 2000 mt rakımlı geçitlere çıktım, 20-30 km hız ile köy yollarında dağlar aştım henüz fan sesini duymadım ve hiç bir zaman 3. çizgiye gelmedi motor sıcaklığım. Uzunca bir yokuşu çıkarken acaba 3. çizgiye gelecek fan açılacak mı diye bekliyorsunuz, fan açılmıyor hatta 1 Km kadar aşağı inmeye başlayınca 1 çizgiye düşebiliyor sıcaklık. Kısacası soğutma sistemi müthiş, seramik silindir harika bir şey.
+Kavrama gayet iyi, büyük cc'lerdeki kalkışta titreşim sorunu yok.
+12-12.5 lt gibi bir deposu var ve bu depoyla 370 KM her türlü yol şartında görüyorum. (şehir içi şehir dışı sakin kullanım)
+Farları bir arabadan daha iyi aydınlatıyor diyebilirim. Sislerle birlikte ise önünüz ışıl ışıl oluyor. Gerçi, uzunlara geçince kısalar sönüyor keşke uzunlar selektördeki gibi yansa denebilir ama genel anlamda çok çok çok başarılı bir aydınlatma sistemi var. Aynı şekilde arka stoplar/frenler led ve görünürlük yeterince iyi.
+Sele altı oldukça geniş. Bir tam bir yarım kask ve bir sürü ıvır zıvır koyabilirsiniz. Bagajın ışığı ve amortisörü var.
+Bir burgman/silverwing olmasa da koltuklar bence gayet rahat. Benim gibi 100+kg üstü, bel fıtığı olan bir adamı günde 500 KM yol yaptırır ve belini ağrıtmazsa bence bu iyi bir artı. 250cc'de uzun boyluların rahat edeceği motor bence bu.
+Çakmak adaptörü hayat kurtarıyor. GPS veya telefon şarjı uzun yollarda gerekli. Alt torpidodan yan torpidoya ufak bir delik ile hiç kablo gözükmeden temiz temiz kullanabilirsiniz.
+Performans olarak, açıkcası hız seven biri değilim ama son sürati olan 145'e hafif eğimli bir yolda kolayca çıkabilir. Devir kesici olmasa daha gidesi var. Buna rağmen asla iğrenç bir motor sesi duymuyorsunuz. 110-120 arası devamlı olarak kullanabilirsiniz. Ara hızlanmalar oldukça tatmin etti beni. (165 beygir otomobilimden inince)
Gelelim kadı kızımızın kusurlarına;
-Ön cam kesinlikle yetersiz, 100-200 KM yol gittikten sonra rüzgarla boğuşmak yorucu oluyor. Ön camın büyük hali Türkiyede yok, ya İtalyadan sipariş vereceksiniz ya da derme çatma yöntemlerle ek cam vidalatacaksınız. Ben dayanamayıp siparişi dün verdim.
-Varyatör bölümü tozlu yollarda çok çabuk toz alıyor. Varyatörün hava alma kısmı arka lastiğin çıkardığı tüm tozu alacak şekilde saçma dizayn edilmiş. Uzun süre (300-500km gibi) tozlu yolda kullanımdan sonra varyatör temizliği bence gerekli. Yapılmazsa kalkışlarda titreme yapıyor.
-Benzin depo kapağı saçma bir yerde ve taşırmadan full'lettirmek zor. Dolumlarda bez şart. Plastikler renk değiştirmeye hazır bekliyorlar çünkü
-Süspansiyon sistemi tek kişi için yeterli fakat benim gibi zaten göbeğinizde bir artçı taşıyorken arkanıza da birini alırsanız pek zevkli bir sürüş beklemeyin.
-Ön frenler, sert bir frenden sonra bir süre diske sürtüyor (100-200 metre), balata değişimi ilk 500 km işe yaradı, şimdi yine aynı. belki diskimde bir sorun olabilir. Benim gibi yaşayanlar var mı bilmem.
-Ortadaki plastik kalitesi pek iyi değil sanki, çizilmeler izler başladı. 2012 model ve sıcak iklimli biyerde yaşıyorum henüz renk atması yok denecek kadar az ama yine de tedirginim.
-Yan ayaklığı kapatırken çok ses geliyor, bir plastik yapıştırılması yeterli.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yardımcı olabileceğim birşey varsa yazabilirsiniz.