Sym Gts 250 gaz yememe

Selamlar;

Öncelikle forumda ilk mesajım hepinize selamlar ve kazasız belasız sürüşler dilerim.
Kasım ayında 2.el sym gts 250 aldım motor 25.000 km deydi.Aldıktan sonra 1 kere Altan motor'da kontrolden geçti lastik değişti.Hava filtresi yerinde bildiğimiz kalın,pasta cilalarda kullanılan süngerlerden olduğu gördüler.Siparişini verdik ama gidip taktırmak daha nasip olmadı.Ancak motorda herhangi bir sorun yoktu.Taki bostancı sanayiiden geçerken orta seviyede bir çukura girdim.Benim tahminimce ondan sonra başladı bu olay.Motor tam 50 KM hıza geldiğinde resmen boğuluyor,benzin yemiyor,tekliyor bu olay hafif tırmanmada 30-40 sn tırmanma bitene kadar,normal yolda 20-30 sn,yokuş aşağıda 10-15 sn kadar oluyor.1 aydır motorum bu durumda vakitsizlikten ve biraz sıkışık olduğumdan bir türlüde götüremiyorum görtermeye.Otobanda cidden Allah koruyor çoğu zaman bu durum olduğunda.Ama 50 - 60 km yi geçtiğim anda kopuyo gidiyor motor hiçbir sorun yok.Uzun süre kullanıldığındada değişme yok 50 km ye indiği anda aynı olaylar devam ediyor.Taki hızlanana kadar.Sizden isteğim başına böyle bir durum gelen varmıdır.veya neden böyle birşey olabilir?yorumlarınız sabırsızlıkla bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

Hayırlı akşamlar.

karbüratörle alakalı bir problem olmalı , karbüratörünüzü bir temizletin bence .
scooterımda birçok kez başıma geldi bu durum .

Çukura girdiğinizde olduysa .
1. Hava filtre kutusunda giden hortum yerinden çıkmış olabilir
2. Kutu içerisinde eğreti bir filtre varsa o yerinden çıkmış olabilir.
3. Karbüratör içindeki pislik memede(main jet) tıkanma yapmış olabilir.(çalkalanmadan dolayı)
vsvsvs

Bir çok nedeni daha olabilir fakat ilk 2 ihtimal durumunuza daha uygun görünüyor. Bir an önce baksanır iyi olur. Motor sağlığı açısından o şekilde yol gitmek tehlikeli olabilir.

Alper41

Geçenlerde Sonax marka karbüratör temizleyici gördüm bir markette ondan aldım.Söylediği şekilde benzin iyice azaldığında ekledim ama bir fark olmadı açıkçası..

Acayüp

Evet buraya yazarken düşündüm çok sebepten olabilecek bir durum olduğunu,ancak bende en çok hava filtresinden şüpheleniyorum.Ama bir hava filtresi bu kadar rahatsız edici bir olaya sebep olurmu onu kestiremedim tam.Yarın izinliyim bir açıp bakmak istiyorum her ne kadar birşey anlayabileceğimi sanmasamda bir deneyeceğim.

Aslında bu konuyu daha çok bu motorda bu tarz bir olay başına gelen oldumu öğrenmek için açtım.Cevaplar için teşekkürler.Takip ediyorum.

servise götürüp sorunu teşhis ettirmek daha isabetli bir seçim olur.

muhtemelen karbüratörde pislik vardır.

Herkese Selam;

Cuma günü Bismillah diyerek motoru sökmeye başladım.Hava filtre kapağını sökerken kafamı hafiften arkadan motor kısmına doğru uzattığımda birde ne göreyim?Benim hava filtresinden motora giden hava hortumunun filtreden çıkan bağlantı yeri atmış!!Hortum boştaydı.1,5 aydır boşuna çile çekmişim..Seleyi sökerek onu güzelce yerine oturttum ve kilitledim.Şimdi ilk günkü gibi :) Hiç aklıma gelmemişti bi hortum yüzünden bu kadar sıkıntı yaratacak bir durum olacağı hep büyük birşey var sanıyordum.Çok şükür hiçbi sorunu kalmadı artık j.costa için birikim yapabilirim.

Geçmiş olsun.
Demekki oluyormuş ve yazanlarda boşuna yazmıyormuş :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar