SYM Fiddle 2 yeter mi ?

Arkadaşlar merhabalar.Size sorum İstanbulda ikamet ediyorum.Hergün sarıyer bakırköy gidip geliyorum iş için. Arabayla gidiyordum işe fakat hem trafik hemde yakıttan dolayı 6 aydan beri metrobüs ve metro kullanıyorum.Arabayla giderken temde motosiklet kullanan arkadaşları gördükçe heveslendim ve Sym fiddle 2 almaya karar verdim fakat bazı sorularım var sizlere
-Yakıt olarak nasıl bir motordur ?
-Aylık 200 tl yol parası veriyorum yolumda git gel 50 km çok fark koyarmı motor alınca
-Birde anayolda motot tecrübem yok çok zorlanırmıyım tem de e-5 te

DKN

o zaman enjeksiyonlu almanız lazım. bu bütçeyle en iyisi yamaha delight

Super Moderator
Bizim fıtıfıtı (Fiddle II) yakıyo yani ekonomik bir scooter sayilmaz.. Şöyle ki Bir pcx kadar az yakmıyor, tabi xmax 250 gibi de yakmıyo orta karar ama tavsiyem Enjeksiyonlu pcx,,, amonyakla bile gittiği rivayet edilmekte.

Ayrıca öğrenme konusunda trafik bilen bir insan için fıtıfıtı model bi scooter cok zor olmaz diye düşünüyorum.

aylık 200 tl normal masrafınız olarak kabul edelim.
birde fiddle 2 aldığınızı düşünelim ayda 22 gün çalışsanız. fiddle 2 nin yakıt tüketimi 100/3-3.5 litre civarıdır yüksek ihtimalle 3 litre desek 4.20 den 100 km de 12.6 tl yakar yani motor. 22x50 1100 km gitceğinizi varsayarsak 140 tl yapar. Hadi olsun olsun 50-100 tl de bakımı olsun(çarpma falan hariç) aylık 240 tl masraf olur püfür püfür gidip gelirsiniz. 2 sene istanbulda yaşamışlığımı düşünürsem zorlanırsın bence ama fıtı fıtı fıtı fıtı sağdan sağdan alışırsın yani :)

Fiddle biraz fazla yakar ve abartılacak kadar olmasa da titrer. Madem yakacak biraz gitsin biraz da konforu olsun. Olmuşken Pcx olsun kafanız rahat olsun :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hocam uygun fiyata scooter arıoyum dersen SYM SYMPONY 125 öneriyorum.e5 de gidicem diyorsun lastik çapı ufaktır fiddle ın.uzun yolda daha ekonomik olucaktır sympony.ön arka disk frende var dengeli bir cihaz göz atmanı tavsiye ediyorum.

sadece yakıt olarak değil kazanılan zamanı da hesap etmek lazım günde 1,5 saat trafikte kaybedilen yoldan kazansan ayda (20 gün ) 30 saat yapar

İhtiyaç nedeniyle sürekli alınan ekipman + trafik sigortası + servis + vergi + kasko (zorunlu değil tabiki)masraflarını da eklemek lazım. İntegra'dan sonra masraflarım o kadar arttı ki artık zoruma gitmeye başladı bu iş. Vergisi bir türlü, sigortası, kaskosu bir türlü..

Fidlle ll nin yakıtı az değil, yüksek hızlarda çok yakar.
ayrıca stabil gidebileceğin hız 70-80, daha yüksek hızlarda titreşim artar ve biraz yorar.
devamlı kullanacaksan enjeksiyonlu veya vitesli motorlara bak. vitesli kullanmam dersen pcx veya suzuki adres uygun olabilir.

Tem'de 90 95 yapan bir motosiklet yeterli olur.Zaten e5 ve tem %80 tıkalı oluyor iş saatlerinde özellikle.
Ben e5'de motosiklet kullanmayı hiç sevmiyorum. Tem'i kullanmanızı tavsiye ederim. Emniyet şeridi rahat olur.

bahsettiğiniz güzergahlarda toplu taşımaya 200 küsür tl para vereceğime (abartmıyorum) ayda 400 500 tl masrafla motor sahibi olurum ve çok mutlu olurum. hayatın değişir, her gün en az 1 2 saat fazladan zamanın olur (ki istanbulda zaman = altın)

tecrübe kısmını çok kısa zamanda atlatırsın. temde falan kamyonlarla hayat biraz sıkıcı olabiliyor ama zaten trafik olacağı için dert etme. al bir müddet fiddle kullan, yetmezse değiştirme kararını sonra verirsin. saygılarımla

Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.İŞten 6 da çıkıp eve 1.30 saatte gidince ve üstüne o yolun yorgunluğu var tabi para baya geri planlara düşebiliyor tabi.Fiddle bir örnekti ilk karşıma çıkan motor o olduğu için sordum tahminimce diğer motorlarda aynı ayardadır diye fiddle üstünden sordum.Bir arkadaşımız Enjeksiyonlu pcxi önermiş.Bu motoru araştıracağım.Motora alışabilirsem arabamı da satarım belki yattığı yerde 1400 tl kasko 1000 tl sigorta en azından yıllık masrafı var.Audi A1 markalı aracım bu arada kasko ondan yüksek herhalde.

Hocam, sukuter yakar ama az yakanları 2-2,5lt/100km çok yakanları 3-3,5lt/100km yakar. Sürekli tapagaz kullansan az yakanlar 3.5lt/100km çok yakanlar 4lt/100km yakar. (125-150cc'likler)

Yani enjeksiyon olsa iyi olur olmasa da dayanılmaz bir fark yaratmaz. Kuryeci, apaçi motoru olmasın. Mümkün mertebe modeli yüksek kilometre de düşük olursa çok büyük bir sorun çıkaracağını zannetmiyorum.

Bayilerde kampanyalı veya elde kalan 2015 2014 model sıfır sukuterler var. Bazen oldukça uygun fiyatlara verebiliyorlar. (Örneğin bizim bir hoca bu şekilde çok uygun bir fiyata sıfır honda fizy 125 almıştı. Hiç de fena bir motor değildi)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar