- Konu Yazar
merhabalar 2016 fiddle 2 sahibiyim, ön fren sıkıntısı yaşıyorum aldığımdan beri ve aldığım kişiye sonradan sorduğumda motoru sıfır aldığını ve o da aynı şeyleri yaşamış olduğunu , yapacak bişey yok diyerek geçiştirdi beni. Ön freni bir kez sıktığımda bırakıp tekrar sıkmak istersem manet taş gibi oluyor, zorlayıp sıkarsam direk tekeri kitliyor, bayırda düşüyordum bu şekilde. Ön frenle durmaya calısırken freni bıraktığım halde sert bi şekilde fren yapmaya devam ediyor(manetle alakasız olarak).Ve özellikle arkamda artçı varken ön freni hiç kullanamıyorum çünkü manet taş gibi.Ve şunu farkettim, ön amortisörler içeri girdiğinde manet taş gibi oluyor ve fren kullanılamaz hale geliyor, freni amortisör içeri girmeden sıktığımda normal, ama iyice girdiğinde fren yapmaya devam ediyor kendisi.Yani anladığım kadarıyla amortisörle alakalı ama tam olarak çözemedim alakasını.Kısacası ön frensiz kullanıyorum motoru ve arka fren asla yetmiyor durmaya, başına gelen bilen duyan var mı yardım edin lütfen, bursada gidebileceğim servis arıyorum bir de bu işi yapar dediğiniz.