Sym Adx 125 - Acemilik - Öğrenme Yolu Tavsiyesi

Motosikleti
Sym Adx 125
Arkadaşlar selamlar. Sym Adx 125im var bikaç aydır. A2 ehliyeti 5 ay önce aldım. Ekip Akademi'den eğitim aldım çok memnun kaldım trafiğe çıkmaya başladım. Sürüşle ilgili epey takip ettiğim isim var trafiği okuma konusunda çok yardımcı oldu videolar.

Sorum şu, daha önce arabam motorum vs olmadı. Temel basit bilgileri bilmiyorum. Mesela aküm bitti mahalleden bi abiyle kontrol ettik şarj almıyor, sıvı takviyesi yapıp denedik kurtaramadık bugün BS sipariş verdim gelsin nasıl takıcam bilmiyorum. Km 6400'de mesela, bakıma götürmem lazım internette yazana göre, bi halt bilmiyorum nereye götürülür götürünce neresine bakılır nesini takip etmek lazım. Yağını nası takip etcem ne sıklıkla değiştirmek lazım mesela, sıfır bilgi. Scooterımın kendi özelliklerine bile hakim değilim, ne özelliği teoride pratikte ne işe yarar hakim değilim. Bilmek öğrenmek istiyorum.

Temelden sürüşle ilgili değil de motor, önemli noktalar, basit işlemleri kendim yapabilmem için nası bi yöntem önerirsiniz? Youtube epey bakındım ama hep temel bi bilginin üstüne anlatıyorlar. Sıfırdan temelden anlatan bi kanal var mı önerebileceğiniz? Tüm önerilere açığım.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Trafik meselesini hallettiğinize göre,motosikletin kitapçığını okursanız temel düzeyde ne nasıl yapılır öğrenebilirsiniz yoksa pdf bulabilirsiniz. Merak ettiğiniz çoğu bilgi kitapcıgında mevcut.
Özelliklere hakim olmamayı absürt buldum hediye mi verildi alırken bakar yani insan bu ne diye

Motosikleti
Sym Adx 125
Trafik meselesini hallettiğinize göre,motosikletin kitapçığını okursanız temel düzeyde ne nasıl yapılır öğrenebilirsiniz yoksa pdf bulabilirsiniz. Merak ettiğiniz çoğu bilgi kitapcıgında mevcut.
Özelliklere hakim olmamayı absürt buldum hediye mi verildi alırken bakar yani insan bu ne diye
Çok sağolun cevap için. Kitapçığı baştan sona hiç okumadım bir şeyler lazım oldukça göz gezdirdim haklısınız.

Motor hediye sayılır bu arada gerçekten, devri bile yarın nöbetçi noterde yapacağım daha üstüme almadım. Çok yakın arkadaşım mart 25'te aldı, büyük motora geçince scooterı bana bıraktı çık trafiğe alış, kasko sigorta boşuna ödeme bitince devri yapar üstüne alırsın diye.

Ne özellikleri var biliyorum da mesela TCS ABS var mesela bunda, ne demek aslında biliyorum ama kafamda tam oturmuş değil hala. Baya cahil gözüyle bakabilirsiniz ama denk gelmedi şimdiye dek öğrenmek.

Yol yordam tavsiye varsa yapacağım. İlk iş kitapçığını kurcalamak, sağolun tavsiye için

Motosikleti
Triumph Trident 660
Çok sağolun cevap için. Kitapçığı baştan sona hiç okumadım bir şeyler lazım oldukça göz gezdirdim haklısınız.

Motor hediye sayılır bu arada gerçekten, devri bile yarın nöbetçi noterde yapacağım daha üstüme almadım. Çok yakın arkadaşım mart 25'te aldı, büyük motora geçince scooterı bana bıraktı çık trafiğe alış, kasko sigorta boşuna ödeme bitince devri yapar üstüne alırsın diye.

Ne özellikleri var biliyorum da mesela TCS ABS var mesela bunda, ne demek aslında biliyorum ama kafamda tam oturmuş değil hala. Baya cahil gözüyle bakabilirsiniz ama denk gelmedi şimdiye dek öğrenmek.

Yol yordam tavsiye varsa yapacağım. İlk iş kitapçığını kurcalamak, sağolun tavsiye için
Ayrıca teknik özellikler için motosikleti sym adx 125 inceleme diye aratırsanız sukuteriniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kültürel anlamda zenginlik içinde altın elbiseli adamın videolarına göz atabilirsiniz.

Motosikleti
Sym Adx 125
Ayrıca teknik özellikler için motosikleti sym adx 125 inceleme diye aratırsanız sukuteriniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kültürel anlamda zenginlik içinde altın elbiseli adamın videolarına göz atabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim cevaplarınız ve güzel tavsiyeleriniz için

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
O kitapçıklar lazım oldukça göz gezdirilecek şeyler değil. baştan sonra okumak yarım saat sürer zaten bir yarım saatinizi ayırın okuyun k lazım olunca neresine bakacağınız aklınızda kalmış olsun, bu kitapçıkta vardı sanki bir bakayım deyin, komple ezberlemenize gerek yok. Ama okumak şart, hr konnuda öncelikle okuyun, okunmayan bilgi sahte bilgidir, artık her şeyin yutube videoları falan var ama bakmakla öğrenilseydi kediler kasap olurdu. :)

Motosikleti
Sym Adx 125
O kitapçıklar lazım oldukça göz gezdirilecek şeyler değil. baştan sonra okumak yarım saat sürer zaten bir yarım saatinizi ayırın okuyun k lazım olunca neresine bakacağınız aklınızda kalmış olsun, bu kitapçıkta vardı sanki bir bakayım deyin, komple ezberlemenize gerek yok. Ama okumak şart, hr konnuda öncelikle okuyun, okunmayan bilgi sahte bilgidir, artık her şeyin yutube videoları falan var ama bakmakla öğrenilseydi kediler kasap olurdu. :)
Çok haklısınız ama işte full acemilik olunca o kitapçığın bile okunmasının bu kadar önemli olduğu aklıma gelmedi. Nasılsa hiçbir halt bilmiyorum ona baksam da anlamam gibi geliyordu.

İlk iş okuyacağım, sonra güvenilir bi usta bulacağım. Hele de muhabbeti seviyorsa anlattırır başında getir götürünü yapar izlerim artık :)

Çok sağolun cevabınız için

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çok haklısınız ama işte full acemilik olunca o kitapçığın bile okunmasının bu kadar önemli olduğu aklıma gelmedi. Nasılsa hiçbir halt bilmiyorum ona baksam da anlamam gibi geliyordu.

İlk iş okuyacağım, sonra güvenilir bi usta bulacağım. Hele de muhabbeti seviyorsa anlattırır başında getir götürünü yapar izlerim artık :)

Çok sağolun cevabınız için
acemilik zor. ama en azından sırf bu konuda değil başka her konuda önceliğiniz okumak olsun. okuyun, hala anlaşılmayan yer varsa zaten nasıl kaynak bulabileceğiniz hakkında fikriniz olsun. Eve teflon tava bile alınsa kutusundan çıkan küçük kitapçık okunmalıdır baştan sona. Tabi okumayı bilmek gerek, ki ülkemizde malesef üniversite mezunları bile okumak konusunda sorunlu. Normal insan dakikada 300-400 kelime arası okuyabilir, bu normal okuma hızıdır ve onuşmaya göre çok hızlı çok vermli bir bilgi alma yoludur ama işte bu kadar okuyamayan çok, pratik lazım.

Motosikleti
Sym Adx 125
acemilik zor. ama en azından sırf bu konuda değil başka her konuda önceliğiniz okumak olsun. okuyun, hala anlaşılmayan yer varsa zaten nasıl kaynak bulabileceğiniz hakkında fikriniz olsun. Eve teflon tava bile alınsa kutusundan çıkan küçük kitapçık okunmalıdır baştan sona. Tabi okumayı bilmek gerek, ki ülkemizde malesef üniversite mezunları bile okumak konusunda sorunlu. Normal insan dakikada 300-400 kelime arası okuyabilir, bu normal okuma hızıdır ve onuşmaya göre çok hızlı çok vermli bir bilgi alma yoludur ama işte bu kadar okuyamayan çok, pratik lazım.
Çok haklısınız valla. İlk iş akşam bakınacağım. Sonrasında Motomax'ten ücretsiz eğitimim var bir tane, şu akü gelsin halledeyim havalar da biraz toplasın grup eğitimine de katılacağım.

Ne kadar eğitim o kadar iyi gibi geliyor. Bakalım havalar az toplasın her fırsatta çıkmayı planlıyoru. İşe zaten Kadıköy-Kartal git gel iyi tecrübe oluyor e5te.

Forumu da aktif görmek çok iyi geldi. Utanıyordum sormaya sürekli arkadaşlara vs.

ben motosikletin kullanım kitapçığını telefonuma indirdim. artçı varken tekerlere kaç psi hava basmalı gibi, bir sonraki periyodik bakımda ne işlemler yapılacakmış gibi detaylara, lazım oldukça bakıyorum.

bahsettiğiniz yakın arkadaşınızla birlikte grup sürüşleri yapın, yol tecrübenizi arttırın.

Motosikleti
Sym Adx 125
ben motosikletin kullanım kitapçığını telefonuma indirdim. artçı varken tekerlere kaç psi hava basmalı gibi, bir sonraki periyodik bakımda ne işlemler yapılacakmış gibi detaylara, lazım oldukça bakıyorum.

bahsettiğiniz yakın arkadaşınızla birlikte grup sürüşleri yapın, yol tecrübenizi arttırın.
Ben de indireyim pdf açıp açıp bakarım.
Çok teşekkürler cevap için, evet biriyle çıksam daha güvende hissederim gibi. Ufak ufak başlıcam aküm bugün geldi onu takayım çıkacağım

Motosikleti
Arora kasırga
Parçalar ve çalışma mantığı
Bunları zamanla öğreneceksin
Öğrenirken hem ruhun hem de cüzdanın yıpranacak
Hap bilgi dersen onu kimse vermez
Ya da Gora karakteri Arif gibi ;
"Karışık var mı? Yükle!!" Şeklinde bir aktarım mümkün değil
Kurcalamak bu işin temeli,boza yapa ve de söve seve öğreneceksin

Motosikleti
Sym Adx 125
Parçalar ve çalışma mantığı
Bunları zamanla öğreneceksin
Öğrenirken hem ruhun hem de cüzdanın yıpranacak
Hap bilgi dersen onu kimse vermez
Ya da Gora karakteri Arif gibi ;
"Karışık var mı? Yükle!!" Şeklinde bir aktarım mümkün değil
Kurcalamak bu işin temeli,boza yapa ve de söve seve öğreneceksin
Çok sağolun valla, biraz aceleci davranıp hata ediyorum sanırım. Kurcalamak bu işim temeli cümlesi iyi geldi. Böyle böyle öğrenilecek sanırım.. teşekkürler cevap için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar