Allah Allah. nedense hondanın avrupada fiyatlarının aynı olduğunu ilk senden duydum.
avrupada en çok tercih edilen motor bmw ve sonra da yamahadır.
fiyat olarak bmw, japonlardan daha hesaplı geliyor ve daha kaliteli.
mt07 ise hem avrupada hem türkiye de en çok satan Naked motor ve 250-700 cc arası motorsiklet seçilerek iki adet ödül aldı.
honda benim ilk, ikinci , üçüncü ve beşinci motorumdur. kendisini severim kalitesini de severim. ama alma sebebim türkiye de ucuz olduğu içindi

biz gariban motoru diyoruz hondaya.
ayrıca daha önce katıldın mı bilmiyorum, 2 sene önce suziki aydında buluşma düzenledi. marka CEO, tasarımcıları ve bir çok ekibinden kişi geldi. 2 gece 3 gün mayıs ayında otelde kaldık. eğitimler, sohbetler, tanıtımlar yapıldu. Oradan öğrendiğim bilgiye göre de suziki diğer japon motorsikletlerinden çok daha farklı sistem ile çalışıyor. 2004 den bu yana ürettiği bu sistem ile motorlarını 70-80 binlerde tamire girmesini değil, 250-300 binlerde hafif bakımlara girmesini sağlıyor.
mesela bir honda cbr 650r ile 80 bine girdiğinde motorunun kapağı açılıp bir kaç parça şey değişmesi gerekebilir. fakat suziki, düzgün bakılan bir gsxr da 150 binden önce motor açılmayacağını söylüyor.
sıkıştırılan motorun gücü motorun ömrünü yiyor bu sebeple diğer iki silindir endurolar gibi 350 bin km leri göremiyorlar.
takip ettiğim bir abi var, kendisi isveçli ve 400bin mil yapmış vstrom ile
şuan honda da transalp, varadero ve africa twin dışında motorlarının o kmleri göreceğini asla düşünmüyorum.
aslında eğitimde çok şey söylemişlerdi o sıra epey etkilenmiştim ama malesef ki unuttum.
honda içinde yetkili servislerin tamamen para tuzağı olduğunu ve iyi hizmet olmadığını söyleyebilirim.
ayrıca yamaha r6m vardı. motorum malesef ki kötü çıktı ve motor yaptırmak zorunda kaldım.
yamaha yıldız ticaret motorumuzu yaptı ve servisinden aşırı memnun kaldım. motoru asansor ile aşağı götürdüler ve bekleme salonuna bizi götürdüler, motora takılan her parçayı bekleme salonundan canlı yayın olarak izledim.
kahve çay ve su gibi ikramlarda vardı
honda d&b motorda ise kaldırıma oturmuş, motorun yağ,yağ filtresinin değiştirilmesini bekliyordum.
cuma sabah 8,30 da gitmiştim. yeni açmışlardı ve motoru bana 14:00 da teslim edip,
3 saat işçilik aldılar.
yağ ve yağ filtresi değiştirmeye sadece