Selam arkadaşlar kocaman forumda freewind kullananların sayısı bir elin parmaklarının sayısı kadar azmış.çok şaşırdım.benim usta motorsiklet kullanıcılarına bir sorum olacak.ben ilk motorumu alacağım,neredeyse herkes düşük cc ile başla büyükle başlamak intihar olur gibi cümleler sarfediyolar.sadece bir arkdasım hariç.kendisi de uzun süredir motorsiklet kullanıcısı ve o tam tersi düşüncede.ben de şunu düşünmekteyim yani hız yapmadıktan sonra düşük cc li bi motor ile yüksek cc li bi motor almam arsında zorluk yaşarmıyım.bir de bu motoru almak istiyorum ancak parçaları çok az bulunuyo gibi şeyler okudum.inanın ne yapacağıma karar veremiyorum ve bir umut ışığı arıyorum

Ankarada bi freewind kullanıcısı varsa ve eğer kendisiyle irtibata geçip konuşabilirsem,motoru görebilirsem çok mutlu olacağım.Lütfen yardım edin
sanırım 1 senedir kimse sana cevap wermemiş.gecte olsa bari bende xf kullanıcısıyım diim sana

hiç tecrüben yoksa ilk motorun xf 650 olmasın bence ilk olarak ucuz yollu 125 lik bilindik marka model kolay alınıp satılan bi motor al,düş kalk acemiliği at dreksionunu geliştir hatalarını farket şehir içi dur kalklar yap neblim pratk olur senn içn sıkılınca sat kurtul yada satma şehir içi için kullanırsın dursun ;

sakın ilk motor olarak cbf 250 yada ybr 250 yada şu cafcaflı grenajlı (yzf125 cbr 125 ws) bunlarda alma derim en ufak bi düşmede yada arzada serwisi aradığında duyduğun rakamlar böğrüne öküz oturmuş etkisi yapar

bende ilk motor cbx 250 alarak hatayaptım ustalara yedek parçaya werdiğim para 3binlirayı bulmustur 2 senede

ama tecrübe oldu onunda hakkını yememek lazım eski emekci cok karhrını cektim ama mekanikten az cok anlamama ustaların dürüstünü anlamama çok yardımcı oldu saolsun

freewinde gelince eski motorumu satmam kolay olmadı 4500 liraya bihewesle almıstım 3500 e sattım we aldığımdan cok daha iyi durumdaydı sattığımda fiatı düşürmüştüm çnki satamasaydım yaz sonuna kadar yeni motor alamıycaktm.bmw f650 ile freewind arasında cok gidip geldim fakat bmw lerde sıwı soğutma sistemi su pompası yada yağlamama sorunları yada elektrk sorunları ws kullanıcılardan duydum we açıkçası baya korktm.freewind yağ soğutmalı basit bi motor bloğu kullanıyor dr 650 ile hemen hemen aynı we sağlamlık olarak gercekten çok iyi

yaklasık 7 aydır hemen hemen hergün kullanıyorum daha sadece yağını değiştirdim (1998 model)tabi şans faktörününde önemi war şimdiye kadar sorun cıkarmaması sorun cıkarmıycak anlamınada gelmes

yakıt olarakta cbx 250 mle aynı sakin kullanmda uzunyol-20 kuruş.şehir içi-26 kuruş(benzin lt fiyatı-4.40tl)
ilk motor olarak tavsiye etmem yerden baya yüksekte oturus pozisyonu ,virajlarda zorlanabilirsin frenlemede arazi lastikleri durma mesafesini uzatıyor şehir içi dur kalklarda motor yanıyor hawa yağ soğutmalı olduu içn

arazide ağır we yüksek ama tecrübeliysen her dağa tırmanp her yerden gidebilirsin

ilk motor olarak parçası ucuz alınıp satılması kolay bi motor al bence ör.cbf 150 ybr 125 ramzey gy 200 cross gl125 bu motorlardan birini alabilirsin.bu da benm freewind
Uploaded with
ImageShack.us