- Konu Yazar
Öncelikle hepinize iyi günler-forumlar diliyorum.Şimdi bu gönderiyi acemi olarak atıyorum kendimce gözlemlerimi sizle paylaşacağım ve sizlerin tecrübesinden faydalanmak istiyorum.Motorumu 19000 kmde satın aldım ve direk bi ustaya ( maalesef tanıdık diye güvenme gafletine düştüm) götürüp bakımlarını yaptırdım.Çok ciddi bir para aldı benden 1900 tl gibi.Neyse bana yağ yakıp yakmadığını anlamak için 1-2 hafta sür yağ seviyesine dikkat et azalma varsa bu sıkıntıdır getir halledeyim dedi.Dediği gibi hep kontrol ettim hiç azalma olmadı.Kendimce her bensizn aldığımda da kuruş-litre tüketimimi not ettim.Km başına 20 kuruş-100km 3 litre yaktı hep ta ki son 1 haftaya kadar.20400 km de değişikliği gözlemledim.Sürüşümdeki değişiklikleri söyleyecek olursam daha yüksek devir-süratli kullanmaya başladım ve biraz da artçım oldu.bunların dışında her şey aynı ama yağ ibresine baktığımda bariz bi azalma gözlemledim ve motor boşta durup gaza yüklenince siyah duman çıktığını da gözlemledim.Ve son benzin aldığımda 100km 3,5 litre ve km başına 23 kuruşa denk gelen bi sarfiyat not ettim.Şimdi sizlerden ricam şu,güvenilir bir usta var(istanbul avrupa yakası) mı veyahut bu sorun niye olmuştur?Dediğim gibi 19000 de aldım motoru şuanda 20600 kmde,yağ değişim vs. yapmadım hiç ondan olabilir mi?
Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.
Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.