Olmaz, o ağırlık ile o motoru birleştirerek uzun yol motoru olmaz. Tamam rahat, tamam kaliteli, ama gitmiyor arkadaş. Altının yakınlığını falan geçsin herkes. DL 650 de yol motoru NC 750 de. Kimse hoplamak zıplamak için o motorlara binmiyor. Zaten o motorların ebatları, ağırlıkları da hoplamaya zıplamaya uygun değil. Yol motoru bunlar. Dik oturayım, rahat olayım, uzun yola gideyim diyen insanlar tercih ediyor. Tamam yolsuz da gider ama nc ile gidilen hemen her yere gidebilecek bir sürü de commuter var. 180 kilo için o güç yeterli değil. O şaseden de zaten enduro olmaz. Yamaha MT25 ne kadar "master of torque" ise bu motor da o kadar enduro olur...
İnazumaya göre bir nebze daha hafif bir motor. Vites aralıkları biraz daha iyi ayarlanırsa ve 17500 civarı bir fiyatla gelirse alınabilir bence.
250cc de ötv saçmalığı olmadığı ve uzun yıllardır küçük enduro beklendiğinden ağzımız sulanıyor ama malesef olmamış.
Türkiyeye gelmeyen CB500x 196 kilo bu 192 kilo. Bu motor ortlama 4.5 lite yakacak en fazla 145-150 gidecek ve ABS ile 19 küsüre fiyatlanacak.
Şase 20 kg hafif motorda 8.000 devir 24 hp yerine 10.000 devirde 30 beygir olmalı en az. ufak cc hacim eksikliğini yüksek devirde acil güç gereksinimlerini karşılayacak güç ile kapatmalı. 100-140 km arsı sollamalarda bu haliyle hayal kırıklığı yaşatır. Ki rahat selesi ile birde erkek artçı alırsanız uzun yoldo vay halinize. yokuş çıkarken ve sollamalrda baya düşündürür. bajalarında dolu olduğunu düşünün![]()
Daha geçen gün bir konuda dedim japon bir firma 250 lik enduro bir makine getirsin alırım diye şu anda o klassmanda tek rx3i evo var ama mondial olması beni uzak tutuyor.. o ayarda bir japon olsa şahane olur..
edit : motorun resmini gördüm soğudum resmen .. bunun nesi v-storm.. bildiğin naked commuter tarzı bit şey olmuş. bende Dl 650 nin 250 lik tarzı bir şey hayal etmişdim..
DL250-RX3'ile Çirkinlik konusunda yarışır.
lol gitmiyor, gelmiyor. ulan altı üstü 15 - 20b para vereceksiniz motor hen uzun yola gitsin hem uzasın hem toprağa girsin. sanki cb500x türkiye'ye gelse 20 bin liradan satılacak.
lol gitmiyor, gelmiyor. ulan altı üstü 15 - 20b para vereceksiniz motor hen uzun yola gitsin hem uzasın hem toprağa girsin. sanki cb500x türkiye'ye gelse 20 bin liradan satılacak.
Varadero 125 V-Twin...efsane yahu...Hondanın 4 yıldır getirmediği cb500X in fiyatı cbr500r ile aynı Avrupada. Bu motora ABS li 19.500 vermektense CB500X e 26.400 verilir hiç değilse yok artçı vardı sollayamadım, 20 bin verdim beton mikseri rampada artçımla bana tecavuz ettiyanımdan 180 le R25 geçti hani 250cc reyzing olmazdı demessin:queen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------
Hondanın 20 sene önce ürettiği Varadero 125. V-twin motor. Daha yakışıklı be...
http://images.mcn.bauercdn.com/upload/256056/images/dsc01245.jpg