SuZuKi TeK TeKeRRR:)))

Vayy kuzenime bak be,
olum bence ön tekerleği cıkartıp sat, eline 3-5 bişeyler gecer, zaten hic kullanmıyosun....:):mrgreen:

biraz alakasız oldu fakat tek teker taktiklerinin olduğu bir link vardı, link i biliyorsanız koyarmısınız, search de çıkmadı =(
ağır motorlar için taktiğe ihtiyaç var =)

yav birader o motorla ön kaldırsan ne kadar havası olur hatta bence komik bi manzara olmuş yanlış anlama motorunu falan küçümsediğim yok bende çok kullandım o motorlardan ama gerek yok bunlara millettin gözünde serseri konumuna düştüğün yetmezmiş gibi milletin canınıda tehlikeye atmaya gerek yok... ama güvenlik olayına gelince bi montla bi kask almaya kalkasan zaten o motorun parası kadar bişey olur heralde :) güvenlik insanın kafasında olacak kask olsun dursun beyin olmadıktan sonra nasıl olsa bi şekilde ölürsün :queen:

Abarttıkca abartmışsınız kask takmaması kötü bişi ama teker pozisyonunda yavas gidiyor düşsede bişi olmaz hafif sıyrıklarla atlatır ..

b3b3t0 Sanada tek sözüm =))

az indirde ön teker eskisiiin =))

Bu yazıyı okuyunca vay efendim sen kimsin ben 40(10-15-20 farketmez) yıllık motorcuyum diye başlamazsan sevinirim. Çünkü, dikkat ettim yanlış yapan 40 yıllık motorcuların ilk çıkışı bu oluyor, nasiplenmek istemiyorum. Şimdi bu kardeşimize düzgün öğüt verelim sonra o ne yapacaksa yapsın diyorum ve dün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum...

Dün pilot sağlık kontrolündeydim, bu yüzden a'dan z'ye heryerime bakıldı kısacası girmediğim hastane bölümü kalmadı. Noröloji bölümünde EEG'im çekilmesini beklerken yanımda 35-40 yaşlarında bir bey oturuyordu, elinde baston vardı "Allah allah" dedim içimden "bu yaşta baston" neyse, bu beye hemşire hanım ikinci kata çıkmasını ve raporunu tastik ettirmesini söyledi.

Bey ayağa kalktı önce normal yürüyordu bastondan destek alarak, sonra birden dengesini tamemen kaybederek sağa yatmaya başladı, neyse hemen ayağa kalkıp yardım ettim. Görüntü, ilk defa gördüğüm için çok garip gelmişti neyse kendini toparladı bıraktım yine iki üç adım sonra aynı şey hoop sağa yattı. Yardım da istemiyordu ama belki de utanıyordu bilmiyorum ama gittim koluna girdim "Ben size eşlik edeyim" dedim "Olur" dedi.

Yürümeye başladık yolda sordum "Neyiniz var?" "Yaa sorma kardeşim" dedi "10 yıl önce hızlı motrculardandık, kask mask bilmezdik, BİZE BİRŞEY OLMAZ DERDİK fakat olan oldu" ,"Abi ne oldu bende motor kullanıyorum, korkutma beni" dedim, anlatmaya devam etti", "Yüksek olmayan bir hızda yaklaşık 40-50km/s ile seyrediyordum, bir araba önüme kırdı, fren yaptım sonrasını hatırlamıyorum, gözümü açtığımda kazayı yapalı 27 gün geçmişti, ben bu süre içinde bilinçsiz bir şekilde yatmışım, kafamdan darbe almışım (kafasını asfalta ve diğer araca kasksız çarpmış), neyse iyileştik taburcu olduk, hayatımıza normal devam ettik, kazanın hiçbir olumsuz etkisi yoktu, herşey normal gidiyordu, taki 3 yıl öncesine kadar, 1 gün aniden denge kayıpları başladı ve neredeyse artık her hafta hastanelerdeyim, iş yapamaz hale geldim" dedi... Beyfendiye parkinson teşhizi koymuşlar, hatlığın ilerleyen safhaları çok daha kötüymüş, Allah kendisine kolaylık versin... Kask takmamanın bedelini çok ağır ödemiş canlı bir kanıttı gözümün önünde duran, çok üzldüm ama elimden de hiçbirşey gelmiyordu...

İnanın o beyfendinin halini görseydiniz, kask takmayanlara iki kat daha kızardınız. Beyfendinin adını sanını vermiyorum, belki bu yazdığıma bile kızar, bilmiyorum. okuyup bana kızarsa şimdiden izinsiz bunu yazdığım için özür dilerim fakat bunu yazma sebebimin umarım iyi bir amaca hizmet ettiğini anlar...

Şimdi tektekerci "yavaş" giden arkadaşlarım, bu olayı ablama anlattım kendisi doktor, dediği şu; "sinir koparsa iş biter", vücutta kendini yenilemeyen tek varlık sinirdir ve sinirin kopması için öyle 100km/s hızdaki darbelere gerek yoktur, ters bir şekilde alınan en ufak darbe bile kalıcı hasarlara yol açabilir, sinir için b vitamini tedavisi yapılabilinir fakat o da çare değildir vs...Anlattı.

Şimdi arkadaş yavaş gidiyormuş, birşey olmazmış gibi akla mantığa ve sağlığa aykırı cümlelerinizi kendinize saklayıp, bir an önce kask takmayan (sadece kask da değil) herkese, takmasını öğütleyin ki onların başına gelebilecek benzer durumlardan da siz sorumlu olmayın... Kafaya alınan her darbe tehlikelidir, hızlı yavaş farketmez lütfen kaskınızı mutlaka takın ayrıca 30km/s hız sanıldığının aksine gayet tehlikeli bir darbe oluşturacak bir sürhattir.

tek teker agi ve aynı fikri savunan arkadaşlar sizlere soruyorum doğru mu yapıyorsunuz yanlış mı? Yanlış diyorsanız ne yapacağınızı biliyorsun yok hale doğrusu budur diyorsanız, bu şekilde öğüt verdiğiniz kişilerin sorumluluğunuda aldığınızı unutmayın...

wolf sana bişe dicektimde ben kçügüm die kalsın hayatında takmadıgn we giymedigin mont'la kaskı giyerim tamam mı? mont'um richa kaskım Vemar ilk basta yazmıstım okuman yoksa yollıyım burdan sana 1-2 ögretmen

O motorun önünü kaldırsan nolur kaldırmasan nolur. Güzel motor ama normal gidersen göze daha hoş görünür bence.
Bari bi 600 lük alıp kaldırda, bişey olursa da (ki bu kafayla zaten olur) 600 lük kaldırdı gitti derlerde değer bari.

Fazla söze gerek yok :cat:

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Resimlere bakmayin valla adamin ici disina ciliyor. Aarkadasi uyarmak guzel ama o resimleri koymayin kardesim. Bakmasaydin demeyin valla insan merak ediyor ve snuc tabi ki hic ic acici degil.

tepenn üstü gitte aklın başına gelsin bak nasıl giyiyosun kaskını montunu

koyarız sorun deil ehliyeti bi alıyım nasıl olsa içindekini yanlarken göremiyorsun

wolf sana bişe dicektimde ben kçügüm die kalsın hayatında takmadıgn we giymedigin mont'la kaskı giyerim tamam mı? mont'um richa kaskım Vemar ilk basta yazmıstım okuman yoksa yollıyım burdan sana 1-2 ögretmen

waoooow.. Held mont.. :cyclopsan Nerden buldun onuuuuu :silent:

biraz alakasız oldu fakat tek teker taktiklerinin olduğu bir link vardı, link i biliyorsanız koyarmısınız, search de çıkmadı =(
ağır motorlar için taktiğe ihtiyaç var =)

Bilader bu iş öyle linkle falan olmaz..Basacan gaza alacan kucağa :p Linkle mi öğrendik biz .. :p

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
waoooow.. Held mont.. :cyclopsan Nerden buldun onuuuuu :silent:

Bilader bu iş öyle linkle falan olmaz..Basacan gaza alacan kucağa :p Linkle mi öğrendik biz .. :p

abi bana tek teker yapmayı öğret..:cat:

Bir motosiklet sitesinde korumasız olarak hareket yaptığını gösterirsen alacağın yanıtlar bu olur. Ama gene de bu aşağıdaki sonuçları almandan iyidir (kaza fotoğrafları vardır, bakamayacak varsa TIKLAMASIN):
http://www.4shared.com/dir/3363583/618f01a7/Motosiklet_Kaza_Fotograflari.html
güzel resimler demek doğru olmaz ama, ders alıp daha dikkatli olunması gerektiği konusunda bakmakta fayda var, iki teker çok asık suratlı, hiç şakası yok..!!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar