Herkeze selam suzukinin durumunu hemen hemen her motora binen araştıran insan biliyor pazarda bir türlü yerini alamadı adamlar çok güzel modelleri var siteleri yenilenmiş modeller hakkında detaylı bilgi verilmiş görsellendirilmiş komple responsive tasarım falan ama hala iş yok :queen: özellikle su
http://motosiklet.suzuki.com.tr/modeller/gsx-s750.aspx çok hoşuma giden bir model mesela. Ama adamlar bir türlü dikiş tutmadı. 2 senedir izmirden kalkıp istanbula gidiyorum fuar için hep suzuki standları dolu oluyor millette ilgi alaka çok yoğun ama sanırım bir sorun var ben hiç suzuki motorum olmamasına rağmen çok seviyorum ama keşke daha iyi satsa daha çok model getirse etrafta daha çok gezen suzuki görsek...:sunny::sunny:
Sorunun cevabını ben vereyim. 2015 yılında fuardan 2014 model İnazuma aldım. Kaparo verdim anlaştım. Meğer anlaştığım adam Bursa bayisiymiş. Haydaa, ben ne bileyim. Stand görevlisi görüp gidip aldım motoru. Aklıma gelmedi, gelmez de hangi ilin bayisisin diye sormak.
Neyse sağolsunlar teslimatta sıkıntı olmadı. Aldım motoru bindim. Binerken düştüm. İki amortisör eğildi, çamurluk kırıldı. Amortisörü düzeltme ve çıkma çamurluk 2015 fiyatlarıyla 2.700 tl tuttu. O zamanlar tek başına çıkma çamurluk 650 tl. Yenisi değil çıkma.
Kamyondan taş sekti far camı çatladı. değiştireyim dedim 850 tl dediler. Pati çekerek uzaklaşmayı düşünürken, zaten elimizde yok, pek de gelmez far dediler. Bazı arkadaşlarda katalizör arızası olduğunu duydum. Belirtiler bende yoktu. 1.000 tl civarı bir masraf çıkarıyormuş. Elimdeki her an patlamaya hazır saatli bombayı çizmeden-kırmadan satayım dedim. Kazasını bilen bir tanıdığıma sattım.
Gerçekten inanılmaz pahalı parçaları var. Kullanamıyorsun ki. Kullanırkende "düdükleniyormuş" hissine kapıldım ben. Bakımlar 400 tl, zincir değişimi 800 tl, durduğu yerde yana devrilse 1.000 tl.
Sonra şimdiki motorumu keşfettim. Kapalı otoparkta yana devirmişler. Egzos koruması 24 tl, fren maneti yamuldu 20 tl. Parçalar yetkili serviste orjinalleri takıldı yanlış anlaşılmasın. Bakımlar yetkili serviste 60-70 tl. Buji-hava filtresi gibi parçalar da değiştirirsen 100 TL
İnazuma ile Hunk kesinlikle karşılaştırılacak motorlar değil. Asla. Ama 5-6 kat daha pahalı işletme maliyeti olan İnazuma, Hunk'dan 5-6 kat konforlu ve performanslı değil. 2-3 kat daha iyi. Geri kalan 3 kat da "düdük"