- Konu Yazar
Arkadaşlar hepinize selamlar. Yaklaşık 2,5 ay kadar önce bir inazuma almıştım.Kafama takılan ama vakit olmamasından el atamadığım bir sorun vardı. Katalizör zırıltı cırıltı şırıltı adına artık her ne derseniz ama aşırı rahatsız edici bir ses yapıyordu.Üstelik ne zaman olacağıda belli değildi. Bazen soğukken bazen ısınınca bazen de sürekli ve değişik sesler. Hep aynı ses değildi yani.
Tüm inazumalarda bunun olduğunu duymuştum ama görsel olarak hiçbir bilgiye ulaşamadım. V lafım malıma geçer dedim bozarsak ta bana yaparsam da deim ve daha önce içini hiç göremediğim katalizörü parçalamaya karar verdim.
Ancak şunu belirtmeliyim ki içi benim düşündüğüm gibi değildi çok daha sağlam bir yapı vardı ama hepsinin kısa sürede bu hale gelmesine sebebin yapılan kaynakların azlığı ve kalitesiz olduğu gün gibi ortadaydı.Tamam bazı yerlerde kaynak bazı yerlerde sac çatlamış yarılmıştı ama bazı yerlerde ise kaynak sadece görüntüden ibaretti.Yani iki sacın birinde kaynak var ama diğeri boşta kaynak metali eritememiş kaynayamamış. Kısaca katalizör ikiye ayrıldı kel göründü..
Önce arkadaki iki susturucuyu sökmemiz gerekiyor.

sadece lambda sensörünün fişini çıkarmak için motorun sol tarafını parçalattıran japon mühendislere selamlarımı ilettim.

katalizör grubunu elimize aldık.

inox yani ince taş ile altlı üstlü kestik.

çıkan görüntü fenaydı..

ikiye ayrılıverdi

puntalı yerleri komple kaynattım çepeçevre döndüm.

mevcut yalıtıma ek olarak 1800 dereceye dayanıklı battaniye ile takviye ve kapatmaya geçtik.

sonunda bitti ama stress benide bitirdi.. ses kalmadı motor kendine geldi.
yapmak isteyenler çekinmesin yapsın yaptırsın. o sesi çekmeye değmez kesinlikle...
Tüm inazumalarda bunun olduğunu duymuştum ama görsel olarak hiçbir bilgiye ulaşamadım. V lafım malıma geçer dedim bozarsak ta bana yaparsam da deim ve daha önce içini hiç göremediğim katalizörü parçalamaya karar verdim.
Ancak şunu belirtmeliyim ki içi benim düşündüğüm gibi değildi çok daha sağlam bir yapı vardı ama hepsinin kısa sürede bu hale gelmesine sebebin yapılan kaynakların azlığı ve kalitesiz olduğu gün gibi ortadaydı.Tamam bazı yerlerde kaynak bazı yerlerde sac çatlamış yarılmıştı ama bazı yerlerde ise kaynak sadece görüntüden ibaretti.Yani iki sacın birinde kaynak var ama diğeri boşta kaynak metali eritememiş kaynayamamış. Kısaca katalizör ikiye ayrıldı kel göründü..
Önce arkadaki iki susturucuyu sökmemiz gerekiyor.

sadece lambda sensörünün fişini çıkarmak için motorun sol tarafını parçalattıran japon mühendislere selamlarımı ilettim.

katalizör grubunu elimize aldık.

inox yani ince taş ile altlı üstlü kestik.

çıkan görüntü fenaydı..

ikiye ayrılıverdi

puntalı yerleri komple kaynattım çepeçevre döndüm.

mevcut yalıtıma ek olarak 1800 dereceye dayanıklı battaniye ile takviye ve kapatmaya geçtik.

sonunda bitti ama stress benide bitirdi.. ses kalmadı motor kendine geldi.
yapmak isteyenler çekinmesin yapsın yaptırsın. o sesi çekmeye değmez kesinlikle...