Dostum...
İnazuma iyi bir motosiklet değil, yani parasının hakkını vermiyor öyle diyeyim. Adamlar bir motor yapmış Sport Touring motor ağırlığında. Ona fındık motoru koymuş. Küçük cc uzun yolda her türlü şişer, isterseniz gömlekte nitrojen gezdirin. Performans olarak karşılaştırmayı bırak aklına böyle bir şeyin gelmesi bile çarpılma sebebi... Madem cebini düşünüyorsun git ikinci el bir NC al, hem Inazumadan çok fazla yakmaz, arada yarım litre oynar. Hatta sıkıştırdığında yakıtları kafa kafaya olur uzun yolda. Eşin de rahat eder, güvende gidersiniz. Araba sıkıştırdığı zaman istediğin yere kaçarsın. Şu otobanda sol şeritte 120 ile gidip sağa geçmeyen, sorunca da otobanda hız sınırı 120 diyen bayanların yaşadığı kafadan kurtulun. 120'yi geç demiyorum sana, trafik dediğin şey değişken şey bindiğin alet 0-150 arası sağlam gidecek sağlıklı yolculuk yapmak istiyorsan, 120'yi geçmezsen geçme. 60'tan 120'ye beş saniyede gelecek ki tehlikelerden kaçabilesin. Ara hızlanmaları iyi olacak uzun yola çıkıyorsan, bu yüzden yüksek cc uzun yolda hayat kurtarır. Yaşadıkça göreceksin, ilk uzun yoluma çıktım yazmışsın bana ahkam kesiyorsun. Göreceksin zamanla dediğim şeyleri hatırlayacaksın adam doğru diyormuş lan iyi ki NC almışım diyeceksin. 250cc motorun 150cc'den pek farkı yok inan bana... Sadece hacim için almıyorsun, kaliteli süspansiyon sistemi kaliteli frenler için alıyorsun Naciyi. Fren motosiklette nimettir, bindiğin alet artçılı binince de duracak tek binince de duracak. O motosiklet güvenli motosiklettir o zaman. Git ABS'li bi naci al, demek istediğimi anlayacaksın. Birde 250'lik inazuma falan kullan aradaki farkı görürsün.