Selamlar arkadaşlar.2 ay önce inazuma aldım ikinci el,motor aksesuarlı geldibende kendimce bir takım düzeltmeler yoluna gittim. Şimdi bu tecrübelerimi sizinle paylaşmak ve sizden görüş almak istiyorum.
1:Zincir mevzusu.zincirim kilitlenmişti gaza basınca motor kilitli baklalara yük verip düzelttiği için aşırı ses yapıyordu yani inazumanın rahatlığını törpülüyordu,NCR marka zinciri 130 liraya aldım sorun tamamen çözüldü
2:ön siperlik mevzusu,önünde uzun ön camla geldi ilkin yarım kaskla kullandım çok gürültü yapıyordu sonra nolan N44 aldım aynı sorun devam etti şöyleki siperliğe vuran rüzgar tam kaskımda tokatlama türbülans etkisi yapıyordu,küçük olanı taktık şimdi rüzgarı kabullendim.
3: Gidon yükseltme mevzusu,araştırdım naked olan inazumalarda 5 cm yükselten kit 250 lira hem pahalı hem sorunlu şöyleki gaza asılınca motor şahlanınca yükselen gidon yüzünden ön fren hidrolik hortumu ve debriyaj teli kısa kalıp geriliyor zamanlada kopabilir. Çözüm cazgeçtim yerine bizim iki parça olan gidonu sağa ve sola 2 şer santim açtım,hem gidonum totalde 4 cm genişledi hemde ayna görüş açılarım rahatladı.
4:grenaj sökme mevzusu,arkadaşlar grenajları zorla kırma pahasına kanırtarak söktüm,her adam bu işi zaiyatsız yapamaz,çözüö,sökülen grenajları toplarken geçme yerlerine sıvı gres sürdüm şimdi yağ gibi zarar vermeden sökülüyor