Sozerken , bu ses motoru ilk çalıştırdıktan 1 dk sonra rolanti düşmeye başlayınca beliriyor ve hemen hemen yine 1 dk sonra kayboluyor, yada motor sıcakken stop ettikten 1 saat sonra çalıştırıldığındada aynı ses beliriyor. Belkide normal bir sestir ama işte tecübe çok olmayınca baka kalıyoruz.( bu ses ekzantrik zinciri olabilirmi?)
Birde 2. Viteste gazı kapatınca bir zırıltı duyuyorum ama aynı sesmi bilmiyorum belkide arka zincirden geliyodur. Zincir gergisini kontrol ettim gergi normal.
Belkide bu seslerin hepsi normaldir ama motor işinde yeni olunca kafaya takılıyor, şu işi ilmi ile bilen biri varsa bizi bi aydınlatsın lütfen, egzoz mu ? ekzantirik zincirimi? Nedir durum?
Çok fazla takma kafaya sürüsünü engelleyen bir durum yok ortada. İlla sesin kaynağını bulacağım diyorsan da servise gidip durumu iyice izah et veya iyi bir ustaya anlat. Birincisi ben usta kadar iyi bilemem sonuçta kullanıcıyım sadece ikincisi de tam olarak aynı ses mi geliyor bundan emin değiliz. Daha önceki sayfalarda okuduğuma göre egzoz sisteminden olması muhtemel. O arkadaş garantiden değiştirtmişti. İstersen sen de öyle bir yola başvurabilirsin