- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar, 2 hafta önce satın aldığım K8 GSXR 600 motosikletimi havalar soğuk gittiği için depoya kaldırdım. Güzelce temizledim ve sezonun açılması için kapalı biryere parkettim. Bugün akü bitmesin diye çalıştırmak için depoya gittiğimde motorun altında pembe ve tertemiz bir sıvı farkettim bayaa bi akıtmış durumda. Parmağımla dokunup anlamaya çalıştım ve yağ olduğuna kanaat getirdim. Fakat sıvı çok temiz ve pembe bir sıvı anladığım kadarıyla motor yağı bu. Yağ çok eksiltmiştir diye çalıştırmadım motoru. Aldığım arkadaşı aradım fakat kendisi böyle bir sorun yaşamadığını belki nakliye esnasında bi sorun yaşanmış olabileceğini iletti.
Şimdi benim öncelikli sorum. Acaba kendim motosiklet yağı alsam (motul 7w40 7100) ve eklesem servise kadar bu şekilde kullanabilir miyim? Yoksa; motorun içindeki yağı bilmiyoruz farklı yağlar koyarsan sorun olur mu dersiniz? nasıl bi yol izlemeliyim? Ayrıca pembe bir sıvı olması antifirizli su olabilir mi diye de düşündüm ama sıvının hissiyatı yağ gibi kaygan olması yani yağ olduğunu düşünüyorum lütfen bi akıl verin... Bunlarda şanzıman yağı ayrı mıdır? yada bu sıvı benim bilmediğim başka bir sıvı olabilir mi?? Çok endişeliyim cevabınızı bekliyorum.
Şimdi benim öncelikli sorum. Acaba kendim motosiklet yağı alsam (motul 7w40 7100) ve eklesem servise kadar bu şekilde kullanabilir miyim? Yoksa; motorun içindeki yağı bilmiyoruz farklı yağlar koyarsan sorun olur mu dersiniz? nasıl bi yol izlemeliyim? Ayrıca pembe bir sıvı olması antifirizli su olabilir mi diye de düşündüm ama sıvının hissiyatı yağ gibi kaygan olması yani yağ olduğunu düşünüyorum lütfen bi akıl verin... Bunlarda şanzıman yağı ayrı mıdır? yada bu sıvı benim bilmediğim başka bir sıvı olabilir mi?? Çok endişeliyim cevabınızı bekliyorum.