- Konu Yazar
bu motosiklet ile ilgili bir başlık daha evvelki zamanlarda açılmıştı. keşke bir araştırsaydın.
yanılmıyorsam bu motordan 20 tane mi ne üretildi. fiyatı da 30000 euro civarlarındaydı yanılmıyorsam.
ayrıca bildigim kadarıyla SRAD'ın ne oldugunu da açıklayayım;
Suzuki Ram-Air Direct
yani hava destegi ile alınan güç demek. hani motosikletlerin ön kısımlarında hava girişleri var ya işte o hava girişlerine havayı verince haliyle güç artıyor (bahsettigim hava girişleri kawasakilerde kocamandır mutlaka dikkatinizi çekmiştir)
ayrıca yine belirteyim motosiklet kataloglarında veya broşürlerinde motosikletler (SS'ler için konuşuyorum) için yazılan beygir degerlerinde yamaha ve kawasaki Ram-Air ile olan degerlerini Honda ve Suzuki ise Ram-Air'sız olan degerlerini yazarlar.
yani 172 bg'lik en güçsüz japon olarak düşündügünüz honda 1000rr ram-air ile 180 beygire yakın bir güç vermektedir.
ayrıca yine belirteyim bu güç verileri kranktan ölçülen degerlerdir.
önemli olan arka tekere inen güçtür. diger japonları tam bilmiyorum ama 1000rr'da arka tekere inen güç 150 beygir civarı bir şeydi (ya 152 idi ya da 154'tü tam hatırlamıyorum.)
bu arada herkesin yaptıgı dyno farklı çıkabilir. çünkü dyno'yu etkleyen bir sürü faktör vardır. motosikletin bulundugu ortamın sıcaklıgının farklılıgı bile sonucun farklı olması için bir sebeptir.
Yanlışın war biraz .... 126,4 kW 172 hp @ 11250 rpm .. ram air değeri gibi birşey söz konusu değil birçok kaynağı inceledim ... Ayrıca R1 için şu değerler geçerli ;
Without induction,132.4 kW 180 hp @ 12500 rpm / with induction, 139.0 kW 189 hp @ 12500 rpm