Bugün yeni GSR'nin 6000 km bakımına gittim. İzmir Suzuki ana bayii Doğa Motor bir numara. Bugün servisimi bir kere daha sevdim. Çok çalışkan, cana yakın ve bilgililer. Çamurdan olsun Suzuki olsun...
NGK İridyum bujileri taktık. Pek süslü şeylermiş canım.. Eski bujiler de gayet temiz ve sağlıklı görünüyordu. K&N hava filtresi daha Amerika'dan gelmedi (Amerika'yı 6 Ocak'ta terketti, 26 Ocak'ta İstanbul'daydı, İzmir'e yürüyerek geliyor herhalde), onun yerine orijinal Suzuki taktık. Yağ (Motul 5100 10W50) ve yağ filtresi değişti. Lastikleri indirip Nitrojen bastık. Tüm eklemler yağlandı, tüm vida, somun ve cıvatalar sıkıldı. Sıvılar kontrol edildi. Zincir mazotla yıkandı ve yağlandı. Zincir gerginliği, debriyaj, gaz ve fren kolları boşlukları kontrol edildi. Motosiklet yıkanıp teslim edildi. Yaklaşık 4 saatte bitti. Hepsi (parçalar, yağ, işçilik toplam) 330 milyon tuttu.
Çıktığımda motorun çok daha düzgün (yani daha gürültüsüz, titreşimsiz, reaktif) çalıştığını farkettim. Ayrıca daha atikleşmiş gibi geldi. Nitrojenli Metzeler M3 lastiklerimden aldığım izlenim ise sanki daha hafiflemişler, daha doğrusu bütün motor daha hafiflemiş gibiydi. Motor yatmaya ve doğrulmaya hiç direnç göstermiyordu. Daha önce ABS'yi denediğim kaygan asfaltlarda bugün ABS'yi çok zor, kazıklayarak ancak çalıştırabildim. Ayrıca lastiklerin normal havayla dolu oldukları zamana göre çok daha ısınmış olduğunu farkettim. Özetle iridyum bujilerle daha düzenli çalışan bir makinaya, nitrojenli Metzeler lastiklerle daha da iyi bir yol tutuşa ulaştığımı söyleyebilirim.