suzuki gsr 600 arıza kodu c44 ve c49 nedir?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
merhabalar, 2 problemim var biri arıza kodu ve diğeri sürüş ile alakalı; gsr 600 başlığı ölmüş, en son 15 ay önce yazmışlar ve gelen giden yok, buradan yazayım belki benzer sorunu yaşayan bilgili biri yardım eder... tahminimce 4 silindir makineler az çok arıza bakımından benziyordur diye düşünüyorum.

prblem 1:
c44 ve c49 hatası veriyor, c44 oksijen sensörü imiş ve c49 ise oksijen sensörüne giden voltaj ile alakalıymış. ufak bir araştırmayla bunları öğrendim, şimdi sorunları çözmek için uğraşacağım biraz ama belki bilen var ise direk hazır bilgiye konmak daha iyi olur :)

problem 2:
bendeki gsr 600 de bir gariplik var galiba, mesela 6. vites 110 ile giderken hafiften gazı bırakayım diyorum ama bu sefer komple bırakmış gibi 100 km ye 90 km ye düşüyor hızı ve tekrar gaz vereyim dediğimde bu seferde sanki gazı açmış gibi 120 ye çıkıyor 130 km ye çıkıyor yani sabit tutmakta zorlanıyorum.

bunu sadece 6. viteste yaşıyorum, bunun dışında ilk 3 viteste sabit devirde ve hızda giderken sorun yaşamıyorum. neden böyle oluyor acaba? gaz kolu çok hassas, acaba hakimiyetim zayıf olduğu için mi böyle oluyor? benzer durumu yaşayan var mı böyle büyük makinelerle?

c44 hatası kitapçıkta böyle yazıyor:
2bebafm.JPG

c49 ise böyle yazıyor:
lagfbet.JPG

bu hatalara erişmek için motorun seleyi söktüm ve akünün orada boş bir konnektör vardı 6 girişli. 2 tane deliği kısa devre yaptım ve motoru çalıştırdım. böyle yapmayınca FI hatası yazıyor... bu yöntemi kullanınca hata kodlarını veriyor.. neden böyle yapmışlar bilmiyorum.. direk kodlar yazsa daha iyiydi.

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
C44 Oksijen sensörü C49'da Hava akış sensörü hatası.

yazarken karıştırmışım evet, c49 oksijen sensörüne giden voltaj değil hava akış sensörüne giden voltajdan olabilirmiş yazacaktım kafa gitmiş... ingilizce bir forumda bu sorundan bahsetmişler, oradan okumuştum.

kurcalayacağız artık, sorunu çözebilirsem nasıl çözdüğümü paylaşırım.

bu sayfada konuşmular c49 hatası ile ilgili, buradan okumuştum.

edit: yakıt tüketimini yükseltmek dışında kullanımda mekaniğe bir zararı olmaz sanıyorum bu hataların, boş zamanda kurcalamakta fayda var yine de.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar