iki motoruda kullanmayan arkadaşlar lütfen yorumlarının başına ''bence ''kelimesini eklesinler,işkembeden sallamakla motor hakkında değerlendirme yapılmasın,ben iki motoru da kullandım,bende buradaki arkadaşlar gibi önceleri er5 diyordum,er5fanatikleri alın,kullanın motorunuzu,daha sonra fırsat bulursanız birde gs500 kullanın,kıyaslayın değerlendirin ,100 seneyi geçkin zamandır hava soğutmalı motorlar,havada karada denizde çeşitli taşıtlarda kullanılıyor,mesele disk frenle su soğutma karşılaştırması değil,su soğutmalı olmasının pratikte yakıt tüketiminde avantaj sağlaması gerekir,ama böyle bişey yok,gs500 her koşulda er5'göre en az %30daha azyakıt tüketir,parçası daha kolay ve çabuk tedarik edilir,işçiliği daha üstündür, sesi ve duruşu(zevk meselesi)bence daha güzeldir,fakaaat evet er5 gs500 ü süratte geçer,(ben gs500 le max.195 yaptım orjinal haliyle ve 90 kiloyum)kullanmayan ,bilmeyen arkadaşlar atıp tutmasın,ben şimdiye kadar hava soğutmalı japon motosikletleriyle en az 50.000 kmyol yaptım,hiç hararet problemi yaşamadım:cherry: