... narlıdere inciraltı tarafında ...
ben de sercan (uglychild) gibi 200 cc den geçtiğim için motorun performansına hala alışamadım. gaz açarken dikkat etme ihtiyacı hissettiriyo bana acayip keyif alıyorum bundan.havalar soğumadan yapabildiğim kadar yol yapmak istiyorum. dün akşam depoyu fulledim bakalım ne kadar gidecek merak ediyorum
bu arada topcase takan var mı motora tavsiye edeceğiniz marka model var mı ? ya da depo üstü çanta mı tercih etsim acaba ?
neyse çok soru soruyorum galiba ya. yeni motorun hevesine verin artık
GS500 benim ilk motosikletim. Satin aldigim arkadas "ben sana bunu satmam" diye tutturmustu, daha kucuk motorlarla iyi bir egitim aldim, ondan sonra motoru alabildim.

Yine de aldigim arkadas israrla 6000 deviri gecmememi soyledi. Ben de bayaa bi sure 6000 deviri gecmedim, ve simdi bile normal sartlarda gecmem. Ha, altindaki motor gitmez mi, gider. Ama 6000 devire kadar oldukca sakin ve uysal olan makina yuksek devirlerde delleniyor, ve hakim olmasi zorlasiyor. Iste onun icin 6000 devir diyorum. Yani kontrolsuz guc guc degildir olayi. Makinaya iyice alisip biraz daha tecrube kazandiktan sonra istediginiz kadar agresif kullanin, ama o zamana kadar bir gozunuz devir saatinde, ve 6000 devir ust siniriniz olsun. Zaten 6000 devirde 6. viteste 120 km/h filan surat yapiyor. Hem yuksek devirlerde aciyor kesenin agzini motor, yakit sarfiyati yukseliyor.

Benim klasik kullanimim soyle: 5000 devire geldiginde vitesi yukseltirim, 4000'e filan iner zaten o. Devir 3000 civarina dusmusse de vites duserim, yine 4000'e filan cikar. Yani 4000 civari benim devrim. Hem motor bagirmaz, hem torku yeteri kadar iyi, hem de kontrolu kolay.
Yakit deposu GS500'de bildigim kadariyla 14+3 lt. Yani 17 lt, ama bunun 3 lt'sini rezerv olarak tutuyor. Kullanima bagli olarak 100 km'de 4 ila 4.5 lt yakiyor benimkisi. Kaba hesapla 1 lt benzinle 20-25 km yol gidiyor demek ki. 14 lt ile 300 kusur km gider diyebiliriz. Benim benzin alisim su sekilde: Benzin aldigimda depoyu ful yapiyorum, ve alttaki km sayacini sifirliyorum. Km sayaci 250-300 arasina geldiginde benzin aliyorum yine ayni sekilde. Sehirlerarasi yollarda ise mumkunse 250'yi gecmeden benzin almaya calisiyorum. Cunku bi keresinde anlasilan cok basmisim, dag basinda bi yerde 293 derken makina oksurmeye basladi, hemen rezerve aldim, yola devam. Ama ara bul ki bi tane benzinlik... Bi de rasgele bi yerden benzin almak da istemiyorum. Benzinlik buluncaya kadar 30-40 km boyunca yusuf yusuf gittim. Allah'tan yolda kalmadim, ama bu bana ders oldu.

Km'sine gore benzin doldurunca makinanizin yakit sarfiyatini da kolayca hesaplayabilirsiniz.
Benim topcase var, aldigimda vardi. Sagolsun motoru aldigim arkadas takmis. Cok ucuz degiller bildigim kadariyla. Zaten motorda direk olarak canta takilacak yer yok, onun icin topcase aparati taktirmak lazim, onun fiyati da cok ucuz degil. Google'dan "kappa topcase aparat" diye aratip detayli bilgiler, ve baska markalar da bulabilirsiniz. Depo ustu canta ise hic kullanmadim, bilmiyorum. Ufak tefek seyler tasimak icin de lastik orumcek gibi biseyler faydali olur, selenin altinda tasirsiniz kullanmadiginiz zamanlarda.
Vay be! Narlidere...

Bir anda gozumde anilarim canlandi. 2004 yilinda Narlidere'de Istihkam okulunda 3 ay kalmistim, astegmen adayi ogrenci olarak...

Sonra bi daha Izmir'e gelmek kismet olmadi, ama hep aklimin bi ucunda duruyor. Aslinda bu aralar atlayip motora Izmir'e gelmek var, ama yarin Ramazan basliyor, oruclu oruclu cok keyifli olmaz heralde... Kismet...