SUZUKİ GERİ ÇAĞIRMA-RECALL

Suzuki servis ve bayileri geri çağırma işlemi yapmaktadır. Ön fren merkezlerinde oluşan bir hatadan dolayı sıfır parça garanti kapsamında değişmektedir. 2021 model ve üstü ( gen 3 ) hayabusalarda bu sorun mevcuttur. Diğer modellerin durumu hakkında bir şey söyleyemeyiz ama aynı fren merkezi kullanılmış ise mutlaka yetkili servisler ile iletişime geçin ve değişimini ücretsiz yaptırın. Buradan KOŞUYOLU DOĞAN TREND SUZUKİ SERVİSE TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİRİM. Bilgilerinize.......

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Suzuki Recall yazmadığınız için forum ne demek istediğinizi tam anlamamış olabilir :)

Motosikleti
Ns200 15"
Doğan Trend'in sistemini kullanmasını bilmeyen bayiler recall taleplerini göremez :). Birazcık karışık sisteme sahipler.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Ben de bugün recall ile yeni lastikleri teslim aldım.

Tourance next 2 taktırmıştım recall çıkmadan, şimdi fazladan lastik oldu..

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bizim bir abide gsx-s 1000 var. Abi Suzuki geri çağırıyormuş motorları. Frenlerde sorun varmış. İstersen bir ara servise sor şasi numarasıyla dedim. Para verdiğim malı nasıl geri alacak vermem ki dedi. Evet abi aynen öyle dedim. Çok da uzatmadım sonra.

İşsiz güçsüz meraklısına;

İngiltere'de Mart 2023 (evet 2023) tarihinde başlatılan bir recall var, 2021 Hayabusa'yı kapsıyor.
ABD'de de aynı şekilde Mart 2023'te bir bildirim düşüyor. Detayların hepsi ABD recallarına ait, UK detay bilgisi bulamıyorum

Mart 2023'teki bu bildirimin içeriğinde ön master silindir body değiştirilecek bilgisi var. Sebep son recall ile aynı, kabaca fren pek tutmuyor, detaya bakacak olursak master silindirin bloke olduğu (tıkandığı) ve hidrolik akışı çok yavaşladığı için fren mesafesinin uzadığı bilgisi var.

Ancak daha sona Ekim 2024'te ABD'de bir bildirim daha yapıyor Suzuki. Eski 2023 tarihli recall'un kapatıldığı yerine yeri bir recall yapıldığı bilgisi veriliyor. Bu sefer açıklamada ilk recall (2A99) işlemi yapılan motosikletlerde manetteki free-play'in arttığı, kimi durumlarda gaz koluna kadar serbestçe çekilebildiği bilgisi yer alıyor.

Buna sebep olan durum iki bölüm. Birincisi rezervuarının kauçuk diyaframındaki bir kimyasal ile hidroliğin etkileşime girmesi ve buradan birincil hidrolik portuna giden kauçuk contanın şişmesi. Şişince de malum hidroliğin gitmesine engel oluyor. İkincisi de hidroliğin soğuması esnasında oluşan negatif basınçla kaliperdeki piston da geri geliyor. Sonra işte fen yaptığında oring'i şişmiş bir porttan yeterli hdirolik iletilememesi nedeniyle fren gücünün uygulanamaması. Bu ilk frende yaşanıyor, arka arkaya fren yapıldığında durum gözlemlenmiyormuş sanırım.

Olayın kronolojisi de şöyle
15 Şubat 2023 - 2022 Hayabusa için recall yapılır
16 Şubat (şaka mı anlamadım) 1 Mart 2023 arasında ilk recall'a dahil olmayan bir araçta da benzer durumla karşılaşılır.
30 Mart 2023 - İlk recall'a ait olmayan ikinci bir vaka gelir, bu motorda ters basınçla balatanın geri çekildiği tespit edilir
18 Ekim 2023 - Minimum hidrolik basıncı ile yapılan testlerde maksimum fren kapasitesinin değişmediği tespit edilir
17 Nisan 2024 - İlk recall'daki işlemler yapılmış olsa da sorunun devam edebildiği tespit edilir
8 Temmuz-24 Eylül 2024 - İlk recall'a dahil olmayan bir motosiklette fren manetinin gaz koluna kadar geldiği bilgisi alınır. Suzuki motosikleti geri satın alır.
10 Ekim 2024 - Bu motorda yapılan incelemelerden sonra da bu kimyasal reaksiyonlarla şişen kauçuk nedeniyle fren uygulanmadığı durumda rezervuar portunun tıkanabildiği gözlemlenir ve bu son recall yayınlanır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar