Suzuki DRZ-400SM

Suzuki DRZ - 400SM

Motorla İlgili Pek bi bilgiye Ulaşamadım Bu yüzden Topic acma gereyi duydum...
Yaklaşık 7 Aydır Yamaha XT125X Kullanıyorum Artık Değiştirme Vaktimin Geldigine ınanıyorum 2-3 ay sonra Çok Memnun Olduğum Motorumu Degiştirmek istiyorum...

Ben Biraz bilgiye Ulaştım bugun ama tatmın edıcı olmadı.. Eyer Kullanan Arkadaşlar varsa
onlardan bılgı almak ısterım yada bu topıc altına yazarlasa mutlu olurum:rendeer:

Suzuki firması Drz 400 modelini 3 farklı kullanım için üretmekte; bunlar Drz 400 S (street legal - dual sport), Drz 400 E (Offroad) ve Drz 400 Sm(Supermoto).

Drz 400 S modeli bir dönem Türkiye’de satılmış ancak E modeli distribütör tarafından Türkiye’ye hiç getirilmemiş. Drz 400 modelleri 2007 yılında da değişikliğe uğramadan üretilmesine karşın Türkiye’de yalnızca supermoto modeli satılıyor. S modeli 40 beygirlik motoru ve 135 kg ağırlığıyla hem arazi hem de yol sürüşlerinde oldukça kullanışlı bir motosiklet. Arazide ağırlığını fazla hissettirmeyen dengeli şase yapısı ile zorlu şartlarda dahi kullanıcı dostu davranıyor. Gazladığınızda kendini fazla dağıtmıyor. Suzuki model yelpazesinde yer alan Rmz 450/250, Rm 250/125 ve Drz 400 E modelleri ise en agresif motorlar. S modeli enduro-touring lastikle asfaltta da kullanabileceğiniz bir motor. Ama bu motosikletle yapabilecekleriniz tahmin edilenden fazla. Zira Amerika’da E modeli satılmamasına karşın Drz fanatikleri S modelini araziye daha uygun hale getiriyorlar.

S modelinin fabrika çıkış ayarlarına göre performansı yurtdışında yapılan bir test sonuçlarına göre şöyle;
0-100 km/h hızlanma 5,7 Sn
60-100 km/h 5,0 saniye
Maksimum Sürat 153 km/h

Birkaç Modeli Bulunuyor Ben DRZ-400SM ile İlgileniyorum Ama... Aşağıda Resımde Gorduğünüz.

Bu yukardaki Test Bana pek Inandırıcı gelmedı
kullanan arkadaşlar varsa
Yakıt Sarfiyatı....?
Yol tutuşu.....?
Parça Fiyatları....?
yada Genel Fabrıkasyon Hataları...?
basına gelen yasadıgı yada genel yasanan sorunlarvarsa buraya yazarlarsa sevınırım...

Renkler
Sarı-beyaz, siyah, mavi-beyaz

Garanti
2 yıl veya 30.000km

Motor

Tipi
4-zamanlı, DOHC, karbüratörlü, 1-silindir

Sübaplar
4, silindir başına

Soğutma sistemi
Sıvı soğutmalı

Silindir hacmi
398 cm3

Çap
90,0 mm

Strok
62,6 mm

Sıkıştırma oranı
11,3 : 1

Maksimum güç
40 hp / 7600 dd

Maksimum tork
39,2 Nm / 6600 dd

Aktarma

Tipi
Zincirli

Şanzıman sıralaması
5-vites

Elektrik

Ateşleme tipi
Elektronik ateşleme (Transistörlü)

Çalıştırma sistemi
Elektrikli marş

Ölçüler ve kuru ağırlık

Toplam uzunluk
2225 mm

Toplam genişlik
855 mm

Toplam yükseklik
1200 mm

Aks arası mesafe
1460 mm

Zeminden yükseklik
260 mm

Sele yüksekliği
890 mm

Kuru ağırlık
135 kg

Yakıt depo kapasitesi
10 Litre

Şasi

Ön süspansiyon
Sekme ve sıkıştırma ayarlı başaşağı teleskopik çatal, helezon yay, yağ sıkıştırmalı

Arka süspansiyon
Eklem tip, yay ön yükleme, sıkıştırma ve sekme ayarlı, mono amortisör, helezon yay, yağ sıkıştırmalı

Ön fren
Disk

Arka fren
Disk

Ön lastik ölçüsü
120/70-R17 M/C (58H) İç lastikli

Arka lastik ölçüsü
140/70-R17 M/C (66H) İç lastikli

suzukidrz400sm0262iq4.jpg

Son düzenleme:
guzel bir sport moto tek cirkin yeri on fari ama.Yeni nesil far takilmali.

Çok şık bir Enduro :) Sitemizde kullanıcısı varmı bilemiyorum.. İLK kez gördüm ben :p

Valla duzce de bı abıde sarı beyaz dı galıba o rengınden var uzerınde de Akropovıc var gormen ve duyman lazım yok boyle bısı :) Ama O abı bunu okursa "Abıcım o kafandakı canım ARAI supermoto kaskını kafana tamamen gecırsende alnında tasımasan polıs savar gıbı kullanıyorsun daha taktıgını hıc goremdım"

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende bir ara bu motoru almayı düşünüyodum ama fiyatı bence çok fazla. yamaha xt660r/x leri 12/13.000 ytlye düşürünce bunu kafamdan sildim. 2. elide fazla yok galiba

Ben Tamamen Profösyönel bakıyorum olaya
660 bende dusunuyordum ama arada bosluk olmasını ıstemıyorum

suan XT125X kullanıyrum
DRZ400 alıcam kısmetse ardından
600CC bı motor bakarım ardından 750 ve 1000 almayı duusnuyorum

Bu araç Amerika da Supermoto kategorisi yarışlarda en favori olanlardan,yüksek tork ve hızı diğer enduro/cross melezlerinden daha üstün. Ayrıca aksesuar olarak da geniş bir yelpazeye sahip...

2. el i fazla olmamasının sebebi ise alanların memnun kalmaları. Ayrıca 2 kişilik kullanımlara pek uygun bir motor değil.

Tek kişilik maceraperestleri sonuna kadar doyurabilen bir motor.

Burdada 2. el gayet temiz ve aksesuarlı bir örneğini vereyim ;

http://www.sahibinden.com/cok_temiz...8WQQpXQQdisplayitem?tab=megafoto&photo=4#mega

Tek farkedebildiğim handikapı yakıt kapasitesinin düşüklüğü nedeniyle o hızlı ve adrenalinli gezilerinizi yakıt ikmali için bölebileceğidir.

Ama şehir içinde toz yutturmak için çok ideal ! ;)

2 kişi kullanıma yatkın olmamasından dolayı falconu tercih etmiştim..
ama bu motorun keyfi zaten tek kişi çıkar başka türlü olmaz:D
akarapoviç takıldığında acayip güzel ses çıkaran bi makine..

10 litre bence normal 10 litre + 2 lıtre yedek de olabılırmıs sonucta uzun yol aracı degıl bı endro kadar yakıt deposuna ıhtıyac duyucanı sanmıyorum 10 lıtre benzınlede tamınımce yaklaşık 170 180 km yol yapıcanı dusunuyorum buda sehır ıcı trafıkte yeter dıye dusunuyorum

:cherry:XT125 hakkında ogrenmek ıstedıklerını yazarsan yardımcı olurum sımdı hepsını yazmak cok uzun surer sen merak ettıklerını yaz yazım bu arada benım xt satılık :cat:

Harika makine..
Inanılmaz seri ve torklu!
Supermoto sınıfınının ülkemizde ve dünyada iddialı modellerinden biri.
KTM LC4 ile birlikte aklımdaki makinelerden..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar