Suzuki Suzuki DL 650 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Evet güzel seçim tebrik ederim. Her zaman zevkle binebileceğin motorlardan birisi nede olsa..

Arkadaşlar bu akşam ilk defa motorum çalışmadı:salut:.
Tüm lambalar yanıyor, sinyal ,korna,uzun far çalışıyor,check yapıyor ama ateşleme yok.Sigortalara baktım, hepsi sağlam.Düşünmek istemiyorum ama aküm bitti galiba.
Aslında öyl ise 2006 model 14600 km de bir motor için erken değil mi?Tecrübeli arkadaşların ve Altan Motor Tamer beyin yanıtlamasını rica ediyorum.

Selamlar

arkadasım slm
özür dilerim uzun süredır sıteye gırıp yazılanları takıp edemedım
motornda yasadıgın arıza sebebı büyük bir ihtimalle dep kolunun arkasındakı sıvıcten olur dısarda oldugu ıcin us vs gıbı sebebten oksit oluyor ve ve calısmıyor dur ,S&S TAMER

Sevgili Altan motor.Park ampüllerinin nasıl söküldüğünü sorabilirmiyim? Yuvasında çıkmıyorlar çekerek.Çevirmeye çalıştım ama oda işe yaramadı.

Sevgili Altan motor.Park ampüllerinin nasıl söküldüğünü sorabilirmiyim? Yuvasında çıkmıyorlar çekerek.Çevirmeye çalıştım ama oda işe yaramadı.

sevgili arkadaşım
motorunun park ampulleriniz soketlerını bastırarak cevırın ve tırnaklardan kurtarın daha sonrada cekerek yuvasından cıkartın
S&S& TAMER :rendeer:

sevgili altan motor
bende m8oo intruder var,ve egzos taktırmak istiyorum,yalnız egzos taki müşür beni düşündürüyor,mototaş ile konuştum vance&hines cruzers modelini almayı planlıyorum,ama bu model c800 ve m800 için özel yapılmasına rağmen yinede müşür için egzosa delik açıyorlarmış,bunun motorun sıkıştırma oranlarına,veya motora bir zararı varmı acaba,birde bu modelin fiyatına 700 euro diyor mototaş,daha ekonomik bir tavsiyeniz varmı?teşekkürler:)

Sevgili Guido,burası Dl-650 topiği.Altan motora olan sorularınızı ya olmayan İntruder topiğinde sorun yada özelden mesaj atın.Konuyu dağıtmayalım lütfen

Yaklasık 10 aydır DL sahibiyim. Bu zamana kadar 13000 km yol yaptım . Bu topiktede uzun zamandır takipteyim ve yazılarımı okuyorsunuzdur. Yağ konusunda cok takıntılı biri oldugumdan 3 cesit yag denedım ( molul 15-50 , repsol 10 - 40 , ELF 15 - 50 ) en son karar kıldıgım yag tam sentetik olan Castrol 10 - 50 tum arkadaslara tavsiye edebilirim dedikleri gibi yağın otesinde :) Her yağ değişiminde 25 YTL olan yağ filtresinide değiştiriyorum cok fazla yararı olmasada yararlı olacagına inanıyorum . Motorumda bu zamana kadar karsılastıgım tek sorun farların uzunlarının gitmesi oldu . Farları kontrol ettırdım sorun yok zaman zaman gidip gelıyor. Kısalarda sorun yok uzunlarda boyle . Motorumu en son 1 ay once yıkamıstım . Gecen hafta sonu onu sungerle ve cila ila pırıl pırıl yaptım su an da uzunlar da sorun yok :mrgreen: Temizlemedim diye alındımı ne .:silent: Motorumu satıp sıfırınıda almayı bi ara dusundum ama sanırım cok bişey fark etmiiycek cebimden cıkan paralar dısında . DL herkesın sahip olmak isteyebilecegi sahip olanların ise baska birisine satmaya kıyamayacağı bir makıne daha ne diiyiim .

işte size DL 650 Grenajlı :mrgreen: :

dl650001largeir2.jpg

dl650002largexf9.jpg

dl650003largelp9.jpg

ben çok beğendim,sizce nasıl olmuş?

aklımdaki motorlardan biri ama sıfır alacak gücüm yok ikinci eli de pahalı geliyo. bekliyecez galiba :)

DL kullanan arkadaşlara imreniyorum...

Alt sakal hoşuma gitti. Nerede ve kaça temin edebiliriz acaba?

Kartal23 komşum (esenkent) , bu kadar stress yapma, ben de YBR ile başladım. :D

işte size DL 650 Grenajlı :mrgreen: :

dl650001largeir2.jpg

ben çok beğendim,sizce nasıl olmuş?

Ben beğenmedim, bayıldım.Bu bayiye ulaşabilme şansımız varmı?

Kıvanc,bende motorumu aldığımda içinde 10/40 yağ vardı,çok fazla km olmamasına rağmen değiştirdim,Mobil 15/40 yağ koydum ama vites geçişleri daha kemikli oldu sanki.Boşu bulmak zorlaştı gibi.Sanırım tekrar 10/40 koyacağım.

Kaiser kardesim bende de aynısorun vardı . Yazın 10-50 kullanmanı tavsiye edebilirim. Vites gecişlerinde bendecede 15-50 yağ baya bi zorluk cıkartıyor. Motul ve Castrol suzukinin sevdigi yağlar ...

Granajları hatırlıyorum bayi geleceğini söylemişti müthiş yalnız
bayiyle görüştüğüm zaman yaklaşık 500-600 euro olacağını söylemişti fiyatın
ne derece doğru acaba???
ve de yan koruma demiri takılabiliyormu bu granajlara??

Merhabalar, ben yeni ve motosiklet konusunda okuyabildiğinm herşeyi okumaya çalışan ve takip eden bir kullanıcıyım. Direk konuya gireyim :) Bmw F650'yi tasiye bir çok kişi var. Sıkıntıları olduğunu söyleyenler baya kişi oldu. Başlangıç için hataları telafi edebilecek bir motor oluduğunu söylüyorlar ve kullanan memnun arkadaşlarım var. Ama benim gönlüm DL 650'den yana ve doğal olarak ta tedirginim... Hız meraklısı bir adam değilim güzel güzel gezmeyi turlara katılmayı planlıyorum. Yardımcı olabilrseniz pek mutlu olurum.

Skydive,ben dl-650 kullanıyorum,yakın arkadaşımda f650.İkiside enduro-touring sınıfında olsada,Bmw daha enduro,dl ise daha touring.Dün Şile-Ağva yollarındaydık beraber.%70 temiz asfalt,%20 bozuk asfalt,%10 tamamen mıcır,gevşek zemin.Ben daha 1 haftadır kullanmama rağmen motorumu,asfalt olan bölümlerde açıkcası Bmw'ye göre çok daha performanslı bir sürüş yaptım.Gerçi arkadaşımın artçısı daha korkaktı,onuda gözönüne almak lazım :) Bozuk kısımda ise ben tırsarken,bu sefer arkadaşım "yoo ben gayet rahatım,daha da hızlı gidebiliriz" diyordu.O yüzden motoru nerede,hangi amaçla kullanacağına karar vermezsen her 2 motorda da hüsrana uğrayabilirsin.Birbirine yakın değiller çokda.

Merhaba,

DL 650 yi almayı düşünüyorum :)
Bana yakıt sarfiyatı ile ilgili bilgi verebilecek kimse varmı?

Selamlar,
Özer

Boş yolda 110-120'yi geçmeyecek şekilde gidersen,vites değişimlerini çok yüksek devirlerde yapmazsan,4-4.5 lt/100 km yakıyor.Ben en son depoda 4.1 lt ortalamayı yakalamışım.

Merhabalar, ben yeni ve motosiklet konusunda okuyabildiğinm herşeyi okumaya çalışan ve takip eden bir kullanıcıyım. Direk konuya gireyim :) Bmw F650'yi tasiye bir çok kişi var. Sıkıntıları olduğunu söyleyenler baya kişi oldu. Başlangıç için hataları telafi edebilecek bir motor oluduğunu söylüyorlar ve kullanan memnun arkadaşlarım var. Ama benim gönlüm DL 650'den yana ve doğal olarak ta tedirginim... Hız meraklısı bir adam değilim güzel güzel gezmeyi turlara katılmayı planlıyorum. Yardımcı olabilrseniz pek mutlu olurum.

Motor konsunda da yeniyim diyorsunuz sanırım.
Herkezin söyleyeceğini söyleyeyim. DL 650 başlangıç motoru olmaz :)

Ehliyet + Dl650 büyük hata
ama Ehliyet + eğitim + DL650 olur.

Motor dolu depo ile 220 kg. Yani ağır, biraz güçlü olmak lazım ve Nispeten yüksek. Acemilerin üstadı donald duck der ki "seleye oturunca 2 ayak da tam yere değmeli"

Motor ustaları için motorun kilosu yüksekliği çok problem olmasa da acemiler için en azından benim için problem oldu.

Saygılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar