Suzuki Suzuki DL 650 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
26 Mar 2006
Mesajlar
587
arkadaşlar selam,,bende 2 yıldır kawa. klv-1000 kullanıyorum,,segment olarak aynıyız,,banada bu topicte yer varmı?? sizlerden yararlı bilgiler alabilmek,tecrübelerimi,yaşadıklarımı,bildikelerimi sizlerle paylaşmak isterim..:cat:


Selamlar

jakobıen ın verdıgı ınfo sıtesınde DL ıle Kawasaki KLV1000 aynı kategorı motorlar olarak algılanmıs.. Tabı kı bırlıkten guc dogar. Ozellıkle 1000 lık makıne almak ısteyenler ıcın senın de tecrubelerınden faydalanmak ısterız
 
Katılım
13 Eyl 2005
Mesajlar
2,547
Merhaba

Enjeksiyon temizliği Ultrason tekniği ile genelde 50.000km'de bir önerilir. Ancak son teknoloji deterjanlı yakıtların faydaları büyük. Yakıtınıza dikkat ederseniz uzun süre sorunsuz kullanılır.

Önden kayma meselesine gelince. Benim motorumda Bridgestone lastik var. Virajlarada çok sert girdiğim oldu. Maşallah öyle önden kayma arkadan bırakma falan filan olmadı. Bence lastik seçimi yanlış yapılmıştır o motorda.

Görüşmek üzere.
 
Katılım
20 Nis 2006
Mesajlar
56
Merhaba

@jakobien DL'de yedek depo yok. Benzin göstergesinde en alt çizgiden sonra yanıp sönmeye başladımı en yakın benzinciye girmende fayda var. Ben 20km kadar sürdüğümü hatırlıyorum benzin vardı içinde.

DL'ci arkadaşlara bir uyarım var. Bizim motorlarımız enjeksiyonlu ve elektronik benzin pompasına sahip bu sebeple asla ve asla benzini bitmesine yakın şekilde kullanmayın veya benzini tamamen bitirmeyin. Çünkü yağlanmasını benzinden yapan bu tip pompalar benzin olmayınca hasar görüyorlar. Ayrıca benzin filtresini de 30.000 - 40.000km civarında değiştirmekte şart.


İşin aslı bende makinayı baya zorluyordum , bir kaç defa özellikle 1 depoda ne kdr gidebilecegimi test etmeğe kalkışdım. Bildiğim kdrıyla en alt kademedeki depo cizgisi yanıp sönmeye başladığından itibaren 3.5 lt benzin kalıyor. Benim en fazla 60 km kdr yaptıgım oldu ama daha ötesine gidenide duymadım ve kendimde iyiki gitmemişim. Teşekkürler makine :rendeer:

iki adet hyosung gt 250 değişime girip dl 650 olmak üzere motor arıyoruz piyasa hakkında bize yardımcı olurmusunuz kış fiyatları için sdahibindencomdaki ilanlar çok yüksek yardımlarınız rica edelim korlas elinde kalan 2006dlleri 15000 ytl ye veriyordu 2004 2005 kaça alınır?
sorular:
1-)Full depo yedeğe almadan kaç km yapıyor.
2-)En hassas yeri neresi çabuk bozulan?
3-)lastiklerinin sert olduğu dolayısıyla yumuşak (pilot)ile değiştirilince virajının arttığı?
4-)120 den sonra gaza tepkisi nedir?
5-)test sürüşü için neyleyebiliriz:)


Elbette trader kardeşim iyi bilir tavsiyelerinede katılıyorum fkt sunu söylemek isterim; 2007 model dl 650 ler ufak tefekde olsa 2006 lardan farklılıklarla piyasaya cıktı, ve korlas 20.900 fiyat la satıyor. Bundan 2 ay önce korlas 15.900 e 2006 modellerini satıyordu ve bu nedenle 2 el piyasasıda 15.000 i gecmiyordu. Suan için 2. el de fiyatlar oturmuş degil ama eger 12-13 arasında temiz bir dl 650 bulursan kacırmamanı tavsiye ederim.

1.trader ında soylediği gibi bende şehir dışı ekonomik kullandığım takdirde yaklasık 400 km 1 depo ile gidiyorum
2.Dl nin öyle cok hassas diyebilecegim bir yeri yok ama tavsiyem koruma demirin mutlaka olsun yoksa bile alacagın makınada kendin taktır. En cok karsılasılan hassas konu makinının devrilip hasara yol acması.
3.Bende Bridgestone kullanıyorum, ve cok ciddi virajlara yuksek suratlerle girdiğim oldu kayma yada savrulma gibi bir durumla karsılasmadım. Eger boyle bı sorun duymuş iseniz lastik havalarından yada makınada 2. bir kişi var ise onun agırlıgından kaynaklanıyor olabilir.
4. 120 den snr ver gazı gitsin :mrgreen: tek basına rahatlıkla ibresi olan 200 ü görebiliyorsunuz. Yalnız yakıt güc ve süratın artmasıyla artıyor fkt ben daha bugune kdr 100 kmde 6.5 litreyi gecmedim.
 
Son düzenleme:
Katılım
26 Mar 2006
Mesajlar
587
Walla topıc şenlendı .. Guzel oldu dogrusu.. Çok kısa bir sure ıcınde bulusma konusuna el atacagız..

Ben de grenaj korumaları var.. Bence de Şakir'in dediği gibi korumasız motorlara binmek ıs degıl... En azından bir arkadasınız alıp da motoru devırdıgınde race motordakı gıbı içiniz gitmiyor. Çünkü motora hıçbir şey olmuyor..


Yenı sorular..

1-Motorun onundekı koruması (fıltrenın onunde yanı) olan var mı? Var ıse kac lıraya takılıyor? Gereklı mı?

2-Orta ayak yok benımkınde ..Gerekli mi? ve kaç lira? Başka markaların çıkmalarından ucuz bır sey uydurulabilir mi?
 

mes

Katılım
21 Ocak 2006
Mesajlar
1,018
ben de çok düşük bir hızda giderken küçük bir düşme yaşadım ama dediğin gibi koruma demiri sayesinde motora hiç birşey olmadı.sadece koruma demirinin boyası çizildi.Demir olmasaydı granaj gitmişti.Sağolasın koruma demiri:queen: meteoyu dinledim bizim buralarda pastırma yazı başlıyormuş ben dl yi hazırlayayım arkadaşlar:queen:
 
Katılım
13 Eyl 2005
Mesajlar
2,547
Cevaplar :mrgreen:

1. Eğer çok zor arazi şartlarına gireceksen (ki bu durumda lastiğide değiştirmen gerek ve hatta cantların bile zorlanacağını garanti ederim, ekstradan süspansiyonlarında ayarlarını yumuşağa çekeceksin ki gene sert kalacak) öncelikle filtreyi sonrada egsoz'u korumak için takmanda fayda var. Bu konuda da az bir sıkıntı yaşayabilirsin. Alt motor koruması birçok firmanın ürettikleride dahil orjinal motor koruma demirlerine takılıyor. Ancak bu demirler gövdeyi korumadığı için kullanışlı değil. Bu nedenle farklı markaların (Givi vb.) koruma demirlerini takıyoruz. Bunlarada bu parça takılamıyor. Takılabilir ancak bunun için sanayide ufak bir ara aparat yapmamız gerekecek o kadar. Yurt dışında bazı kullanıcılar kendileri imal etmişler. Ben motor alt koruma demirinden çok daha şık görülen renkli alt rüzgar difüzörü takmak istiyorum. Aynı 1000cc'deki gibi. Tabi alttan gelecek darbeleri korumayacağını belirtmek isterim. Orjinal aksesuar olarak satılmakta. Fiyat olarak birşey diyemem.

2. Orta ayak ben taktırıcam. Gelmiş ama daha taktırmaya fırsatım olmadı. Gerekli çünkü zincir yağlama, lastik patlaması veya uzun süre park durumlarında çok ciddi avantajlar sağlamakta. Bu nedenle kesinlikle takılmasını tavsiye ediyorum. Çıkma uydurabileceğini sanmıyorum.

Görüşmek üzere.
 
Katılım
26 Mar 2006
Mesajlar
587
Anlasılan daha cok sorulacak soru var arkadaslar. Zamanla ozellıkle benım bazı sorularım komik gelebilir ama bunu da benim cahilliğime verin derim ben:)

Bu arada biz öncelikle İstanbuldaki arkadaşlarla bir buluşma yapsak diyorum. Böylece ilerde yapmamız muhtemel diğer buluşma fikirlerinide konuşuruz..

Ne dersiniz Bu hafta sonuna Anadolu yakasında bir buluşma ayarlayalım mı? Kimler gelebilir.? Nerde buluşalım ? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar..
 
Katılım
20 Nis 2006
Mesajlar
56
1.Anladığım kadarıyla karter korumadan bahsediyorsunuz. Makine ninde söylediği gibi karter koruma araziye cıkmıyacagın surece cok lazım olmıyacaktır. Fakat bende dl mi tüm donanımlarıyla tamamlamak istiyorum. Bazen yüksek kaldırımlara inip cıkarken motorun altı degebiliyor. Çamurlu ve çakıllı bir yolda alttaki filtre darbe görüp çamurla kaplanabiliyor. Öyle çok önemli değil dikkat ettiğinde bunlar olmuyor ama oldugu zmnda keyfe keder veriyor. Sanırım bir karter koruma olsa bunlar olmıyabilir. Korlas ın karter korumayı 80 euro ya satıyor olması lazım

2.Orta sehba yine makine nin söylediği gibi zincir yaglama, lastik ve park hususunda kullanışlılık sağlıyor. Özellikle sen yalovaya sık sık geliyorsun üstad; Feribotla geçiş yaparken orta sehba da motoru bırakmak varken morun başındamı bekliyeceksin. Kötü havalarda insanın aklı kalıyor motorda, bir yana ayrılamıyor.


Şimdi benim bir sorum olacak. Aslında biraz araştırdım ama siz dl ci arkadaşlarımın görüşlerinide almak isterim.

Yakıt olarak bir coğumuz 95 oktan kullanıyor. Ben bir ara motosikletime 100 oktan benzin koymaya başladım sebebi ise hem daha fazla performans sağlıyor olması hemde daha temiz akışkan ve yanıcı olmasıydı. Performans bir depo devir daim ettikten snr muazzam sekilde değişiyor. Makina yüksek devirlere daha hızlı daha doyarak ulasabiliyor, daha seri oluyor ve max sürate 2 kişi sorunsuzca ulaştırabiliyor. Ve 100 oktanın en güzel yanı depo basına yaptıgım km daha fazla oluyordu, belki benzin fiyatlarının farklı oldugundan aynı hesaba geliyordu ama 1 depo benzinle daha fazla km yapıp performanslı bir şekilde gitmek hoşuma gidiyordu. Gittiğim servis ustası olsun daha tecrübeli bir kaç dl ci arkadaş olsun bana kullanmamamı önerdi sebeb olarak ise ilerleyen zmnlarda motordan değişik sesler gelebileceğini ve motor ömrünü kısaltabileceğini öne sürdüler. Ztn performanslı makinalar bizimki gerek yokki fln diyince bende onlara katılıp 95 e yeniden döndüm. Birde en önemlisi 100 oktan benzinlerin bizim ülkemizde katkı maddeleri sayesinde oktanlarının yükseltildiğini ögrendim. Diğer ülkelerde rafineriden cıkmadan işlenerek 100 oktan haline geliyormuş.

Evet arkadaşlar sizlerin görüşlerinizi alalım?
 
Katılım
26 Mar 2006
Mesajlar
587
1.Anladığım kadarıyla karter korumadan bahsediyorsunuz. Makine ninde söylediği gibi karter koruma araziye cıkmıyacagın surece cok lazım olmıyacaktır. Fakat bende dl mi tüm donanımlarıyla tamamlamak istiyorum. Bazen yüksek kaldırımlara inip cıkarken motorun altı degebiliyor. Çamurlu ve çakıllı bir yolda alttaki filtre darbe görüp çamurla kaplanabiliyor. Öyle çok önemli değil dikkat ettiğinde bunlar olmuyor ama oldugu zmnda keyfe keder veriyor. Sanırım bir karter koruma olsa bunlar olmıyabilir. Korlas ın karter korumayı 80 euro ya satıyor olması lazım

2.Orta sehba yine makine nin söylediği gibi zincir yaglama, lastik ve park hususunda kullanışlılık sağlıyor. Özellikle sen yalovaya sık sık geliyorsun üstad; Feribotla geçiş yaparken orta sehba da motoru bırakmak varken morun başındamı bekliyeceksin. Kötü havalarda insanın aklı kalıyor motorda, bir yana ayrılamıyor.


Şimdi benim bir sorum olacak. Aslında biraz araştırdım ama siz dl ci arkadaşlarımın görüşlerinide almak isterim.

Yakıt olarak bir coğumuz 95 oktan kullanıyor. Ben bir ara motosikletime 100 oktan benzin koymaya başladım sebebi ise hem daha fazla performans sağlıyor olması hemde daha temiz akışkan ve yanıcı olmasıydı. Performans bir depo devir daim ettikten snr muazzam sekilde değişiyor. Makina yüksek devirlere daha hızlı daha doyarak ulasabiliyor, daha seri oluyor ve max sürate 2 kişi sorunsuzca ulaştırabiliyor. Ve 100 oktanın en güzel yanı depo basına yaptıgım km daha fazla oluyordu, belki benzin fiyatlarının farklı oldugundan aynı hesaba geliyordu ama 1 depo benzinle daha fazla km yapıp performanslı bir şekilde gitmek hoşuma gidiyordu. Gittiğim servis ustası olsun daha tecrübeli bir kaç dl ci arkadaş olsun bana kullanmamamı önerdi sebeb olarak ise ilerleyen zmnlarda motordan değişik sesler gelebileceğini ve motor ömrünü kısaltabileceğini öne sürdüler. Ztn performanslı makinalar bizimki gerek yokki fln diyince bende onlara katılıp 95 e yeniden döndüm. Birde en önemlisi 100 oktan benzinlerin bizim ülkemizde katkı maddeleri sayesinde oktanlarının yükseltildiğini ögrendim. Diğer ülkelerde rafineriden cıkmadan işlenerek 100 oktan haline geliyormuş.

Evet arkadaşlar sizlerin görüşlerinizi alalım?


Ben senin kadar detayını bilmiyorum ama bana da 95 koymamı söylediler öyle yapıyorum. Konu ıle dırek bır alakası yok belkı ama gectıgımız sene FSI motorlu bır WW araba almıstım bır akrabaya. Ordada arabayı teslım ederken )95 koyun bu motorlara 97 oktan yaramıyor demıstı acentası..Ben de bunu anlamıyorum dogrusu.Madem son teknolojı motorlara bu yakıt yaramıyor kime yarıyor ki?
 
Katılım
13 Eyl 2005
Mesajlar
2,547
Merhaba

Arkadaşlar bu motosiklette 91 oktan ve üzeri benzin, benzin-etanol %15 ve yanlış hatırlamıyorsam %85 lik karışım dahil ethanol kullanılabiliyor. 100 oktan kullanırsanız cebinize zarar gelir. Motor zaten 95 oktan da çalışıyor. 98 kullanmanın bir artısı yok. Sanırım ateşleme sisteminde avans sensörü var. Kullanılan benzin tipine göre ateşleme, dolayısıyla yanma düzenleniyor. 97-98 veya 100 oktan kullandığınızda aracınıza zarar gelmez ancak cebinize zarar gelir. 95 oktan kullanmayı tercih ediyorum, öneriyorum.

Lastik meselesine gelince o yazıyı okudum ve araştırma yaptım. Arkadaşın taktığı Pilot Road asfalt lastiğidir. Bizim motorlarımızda kullanılan lastik ise dual purpose tipine giren yarıdan fazla asfalt ama birazda bozuk yollara girenler için. Arkadaşın yol tutuşundan memnun olmasının sebebi bu. Tam asfalt lastiği veya touring lastikler yumuşak hamurlu olup yeri iyi tutar. Sadece asfalt lastiği takar ve onla stabilize taşlı yola girdiğinizde bol bol kesilmiş ve zarar gören bir lastiğe sahip olursunuz. Ancak şunu belirtmek isterim DL650'le virajlarda orjinal lastiği ile çok şükür bir sorunla karşılaşmadım. Lastiğimi değiştirecek olursam gene bridgestone düşünüyorum.

Bridgestone Amerika sitesinde DL650'de kullanılan lastiğin bilgileri var. Link'i veriyorum. dikkat ederseniz BMW'de bu lastiği tercih eden bir marka.

http://www.motorcycle-karttires.com/glamourindex.aspx?productID=77&LookupID=19

Görüşmek üzere.
 
Katılım
26 Mar 2006
Mesajlar
587
Peki lastık degısımı ıcın uygun km nedır? Benım makıne15000 de bu yaza gırerken lastık degıstırmeyı dusunuyorum.. Zamanı mıdır degılmıdır? Bana da MICHELEN lastık tavsıye edılmıstı.. Brıdgestone olayı bıraz kafamı karıstırdı dogrusu.. Ne dersınız ?
 
Katılım
13 Eyl 2005
Mesajlar
2,547
Merhaba

Çoğu kişi 2 senede bir kullan veya kullanma lastiği değiştirin diyor. Çünkü lastik sertleşiyor. Zaten 2 sene sonunda motor kullanıma bağlı olarak en az 25000km'de olması gerek. Bence 2 sene de normal bir süre. Ama çok kullanıyorsanız ve lastik yüzeyinde aşınma görünüyor ve deformasyon da varsa hemen değiştirin. Lastik motosiklet için en önemli parçadır. Frenleme, yol tutuş herşey buna bağlı çünki.
 
Katılım
28 Kas 2005
Mesajlar
429
Şimdi benim bir sorum olacak. Aslında biraz araştırdım ama siz dl ci arkadaşlarımın görüşlerinide almak isterim.

Yakıt olarak bir coğumuz 95 oktan kullanıyor. Ben bir ara motosikletime 100 oktan benzin koymaya başladım sebebi ise hem daha fazla performans sağlıyor olması hemde daha temiz akışkan ve yanıcı olmasıydı. Performans bir depo devir daim ettikten snr muazzam sekilde değişiyor. Makina yüksek devirlere daha hızlı daha doyarak ulasabiliyor, daha seri oluyor ve max sürate 2 kişi sorunsuzca ulaştırabiliyor. Ve 100 oktanın en güzel yanı depo basına yaptıgım km daha fazla oluyordu, belki benzin fiyatlarının farklı oldugundan aynı hesaba geliyordu ama 1 depo benzinle daha fazla km yapıp performanslı bir şekilde gitmek hoşuma gidiyordu. Gittiğim servis ustası olsun daha tecrübeli bir kaç dl ci arkadaş olsun bana kullanmamamı önerdi sebeb olarak ise ilerleyen zmnlarda motordan değişik sesler gelebileceğini ve motor ömrünü kısaltabileceğini öne sürdüler. Ztn performanslı makinalar bizimki gerek yokki fln diyince bende onlara katılıp 95 e yeniden döndüm. Birde en önemlisi 100 oktan benzinlerin bizim ülkemizde katkı maddeleri sayesinde oktanlarının yükseltildiğini ögrendim. Diğer ülkelerde rafineriden cıkmadan işlenerek 100 oktan haline geliyormuş.

Evet arkadaşlar sizlerin görüşlerinizi alalım?

arkadasım ben motoru aldığımda çalıştığı zaman bayağı bı duman atıyodu. Sebebını satın aldığım kısıye sormuştum benzınden demıstı performansı artsın dıye 98 oktan koymuş. 95 oktandan baskasını koymayın bence motora zarar verebılırsınız.

bıde bu hafta sonu istanbuldakı DL ci arkadaslarla gun / saat olayı yapsak hıc fena olmaz hanı. ne dersınız arkadaslar sıze hangı gun saat ve yer uyar.
 
Katılım
25 Ocak 2006
Mesajlar
91
Nurkan selam

Sen de aşağıdakı verileri yazarsan ufak bır database yapalım kendı aramızda dıyorum.. Once Istanbuldakı arkadaslar bulusup bır tanısırız dıyorum ben ardından da olası organızasyonalrı beraber tasarlarız.. Baska sehırdekı arkadaslarla ıletısım saglarız.. Ne dersınız..?


Tamam dostum bu çok iyi bir fikir, en yakın zamanda buluşmak dileği ile
Nick : nurkan
Nurkan Sayın
[email protected]
Cep: 0532 364 68 55
 
Katılım
26 Mar 2006
Mesajlar
587
Evet arkadaslar bu hafta sonu bulusma ıcın calısmalarımızı baslatalım dıyorum. Hangı yer ve saat sıze uygun olur?

Mesela anadolu yakasında bır yere ne dersınız..? Camlıca ya da Bostancı Maltepe sahıl yolunda bır yer uygun olur mu?

Cevaplarınızı beklıyorum :)

Arkadaslar 6 arkadasımız database e katkıda bulunarak verılerını verdıler.. Sımdılık bendekı kayıtları asagıdakı sekılde konsolıde ettım.. Tek mesajda yer almasında yarar var..

Selamlar


NICK ADI SOYADI TEL
TRADER MURAT TURGUT 5322515952
UZMAN_1907 TANSEL AKÇABAŞ 5362192016
BLUEMAN ŞAKİR BÜYÜKHEKİM 505 3762136
MTOPRAK MUHTEREM TOPRAK 5333246670
MES MESUT 533 7627780
NURKAN NURKAN SAYIN 532 3646855
 
Son düzenleme:
Katılım
28 Kas 2005
Mesajlar
429
ben derım kı arkadaslar bostancı sahılde bulusalım cumartesı aksamı saat 17:00 gibi ne dersınız
 
Katılım
18 May 2005
Mesajlar
178
silencer1bhm2.jpg


DL 650 EGZOST BOYAMA DATAYI GAYET BAŞARILI BENCE
 
Katılım
28 Ocak 2006
Mesajlar
38
Kaç gündür iş yoğunluğum nedeniyle siteye hiç girememiştim.

Benim lastikler Bridgestone ve ben memnunum. iki kişi bindiğinde de problem olmadı.

Cumartesi öğleden sonra benim için olabilir. isterseniz 15.00 yapalım.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst