Bu başlığın açılması çok faydalı oldu. Böylece burada hem fikir alışverişinde bulunabilir hem de birbirimizi tanıma fırsatı buluruz. Ben istanbul'da oturuyorum ve fırsat olursa diğer arkadaşlarla da yakından tanışmak isterim.
2005 DL650 sahibiyim ve 1 senede 5000 km yol yaptım. Şu ana kadar hiç bir problem yaşamadım. Gerçekten çok iyi bir motoru var ve istanbul şehir içinde de hiç sorunsuz kullanıyorum. Şu anda 12000km'de ve bakım yaptıracağım. Tek şikayetim hava filitresinin depo altında olması nedeniyle kolayca temizlenememesi. ABS yok ama frenler oldukça iyi. Ayrıca eliniz gazdan çektiğinizde makina zaten kendiliğinden yavaşlıyor. Ön ve arka freni beraber kullandığınızda ise problemsiz olarak kısa mesafede duruyor.
Vites geçişi için birçok arkadaşın dediği gibi 1-2-3 geçişi 4000 rpm diğer vitesler ise 5000 rpm yapılırsa yakıtı ekonomik oluyor. Ayrıca vites değişiminden sonra gazı yavaş yavaş verirseniz yakıt gayet ekonomik devam ediyor.
Şehir dışı 90-110km hız yaptığımda bir depo ile 350km gittim (4 lt Tek kişi). Eğer süratli kullanırsam (160-170) 230-250km (6 litre) yol gidiyor. Tabiki ben problem olmasın diye yedek depoya asla düşürmüyorum. Yani aldığım benzin 15-16 lt arasında değişiyor (benzin göstergesinde benzin pompası işaretinin yanıp sönmeye başladığı an). Şehiriçi ise trafiğe göre 100km'de 4.5-5 lt yakıyor ve bu değerler diğer >500cc motorlara göre iyi (birkaç arkadaşa sordum).
Yakıt göstergesinin ilk parçası 50-70 km sonra sönüyor ama ondan sonra kalan dilimler size doğru yakıt miktarını gösteriyor.
Yolunuz ve farınız açık olsun. Kazasız sürüşler..