Forumdan Uzaklaştırıldı
- Katılım
- 5 Kas 2015
- Mesajlar
- 11,464
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Balkon demiri dediysek şekil olarak benziyor malzeme yine alüminyum alaşım , Ktm nin arka maşa malzemesini merak ediyorum , ilginç bir kompozit kullanıyor Avusturyalı , GS in birkaç parçasını sökülmüş çıplak inceledim parçacıda , şase , arka şaft kovanı , şanzıman kapakları vs inanılmaz hafif , silindir kapaklarının içinde titanyum yazıyor , metalurji muazzam bir bilim..
Hornet'in arka maşasının alüminyum olduğu uçtaki kaynağın rezilliğinden belli. Hepsi değil ama bazıları feci görünüyor.
İsteseler mükemmel görünen alüminyum kaynak yaparlar ama dikdörtgen profil arka maşaya o parayı harcayacak halleri yok tabii ki.
Egzotik malzeme olarak benimkinde silindir kafalarında magnezyum yazıyor. Benzin deposu da metal değil. Lakin arka maşa neydendir bilemiyorum. Ama şase krom moli çelik, gidon başından salıncak başına ful şase 9.5 kiloymuş.