Herkese Merhabalar..
Ben de burgman K7 kullanıcısıyım.
Motorumuzu alalı yaklaşık 1 ay oluyor ve benzer problemler bende de ortaya çıktı.
Bursa servisi ziyaret ettim ve reçinelenme var diyerek temizlediler fakat titreşim olmasa da ses yine başladı.
Geçen akşam foruma baktığımda bazı arkadaşlarında benzer sorunlar yaşadığını gördüm
Bugün korlas a telefon açtım ve servis yetkilisi burgmaların ilk gelenlerinde kavrama sisteminde üretim hatası olduğunu ve yetkili servise başvurarak garanti formu düzenletmemi,bu şekilde kavramanın garantiden yeni sorunsuz parça ile değiştirileceğini söyledi.
Sizde bu şekilde yapın derim.
Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim.
Görüşmek üzere..
İYİ HABER!!!!!!
Bugün bir vesile ile K7'imle beraber Bağdat Korlas'a uğradım. Soydank'ın dediği gibi debriyaj garantiden değiştiriliyor. Bunun için ruhsat fotokopisi ve garanti kartı yeterli. Parça ellerinde yok olduğu için sipariş veriyorlar ve 2-3 hafta içerisinde parça geliyor. Bu süre içerisinde kullanılmasında problem yok dedi. Debriyajın değişmesi sesi ve yokuş yukarı kalkışlarda debriyajın tutmaması ve yanık kokması olayını çözecekmiş. Motor stop etme durumu ve rolantideki düzensizliği çözmek için de ECM (Beyni) garantiden aynı şekilde değiştiriliyormuş. ANCAK, dün 4-5 saat www.burgmanusa.com sitesinde "Burgman K7 problems" forumunda yazılanları okuyunca, ses probleminin debriyaj değişimi ile çözülemediği, çok uğraşlara rağmen (Suzuki'yi mahkemeye veren bile var) Suzuki mühendislerinin dahi kalıcı çözüm geliştiremediğini öğrendim. ECM değişiminden sonra da bir çok araçta aynı problemler hatta artarak devam etmiş; eskisini takın o daha iyi idi diyenler dahi var. Ancak Amerika'daki K7'lerdeki debriyaj ile Avrupa'ya verilenler farklı. Hatta onlar Avrupa debriyajları için "recall = garantiden toplanıp ücretsiz değiştirilmesi" var, bizde neden yok diye hayıflanıyorlar. Ortak görüşleri belli bir mil gittikten sonra bu problemlerin ortadan kalkması (neden bilmiyorum tabii)
Altan Motor'un dediği gibi çözüm geliştirilmiş gözüküyor. İlk etapta ECM ve debriyaj değiştiriceğiz sonra da bol bol gezip, km. yapıp problemleri ortadan kaldıracağız artık.
Performans konusundaki soru işaretlerim 1200 km.'e gelip artık 5.000-5.500 devir bandında da kullanıma geçmem dolayısıyla ortadan kalktı. Bugün 5.750 devirde en yüksek hızım olan 115 km'yi hafif bayır aşağıya yaptım (artçı eşim de vardı), çok hoşuma gitti. Esas Burgman keyfi ve dengesini bugün hissettim.
Yarın Givi Sissy Bar geliyor Bağdat Korlas'a. 80 Euro. İlgelenenlere duyurulur. Bunu reklam amaçlı yazmıyorum; Bağdat Korlas ile hiçbir alakam yok, çok soran olmuştu onun için yazıyorum. Tahminim Altan Motor'da da vardır.
Umarım bu bilgiler benim gibi problem yaşayan K7 kullanıcıları için faydalı olur.
Saygılar,