mustafa selam, o cam ile yorumumu daha önce yapmıştım burada bu camın (+) ve (-) özelliklerini belirtmiştim gerçi kendim test etmedim ama uzun zamandır Burgman'a binince az buçuk ön camın biraz uzun olması nasıl sonuç doğurur tahmin edebiliyorum hatta bulabilirsem alıntı yapayım o yazımdan
element, ben ve çevremdeki arkadaşlarımda orjinal camını bahsettiğin camla değiştiren yok bu yüzden bende ne desem yalan olur ama boyum 1.82 - Lazer LZ6 full face bir kask kullanıyorum kaskım çok uç noktalarda bir kask değil gayet mütevazi yani rüzgar sesini alıyor ama 90km/h süratlerde çok yormuyor bunda Burgman'ın standart camının etkisi büyük. Ama sen bir ara yazmıştın kafanı camın altına soktuğunda tüm sesler kesiliyor senin istediğinde bu olsa gerek muhakkak uzun camın bu konu üstünde faydası olacaktır ancak dezavantaj olarak rüzgara karşı bir direnç oluşacağı için sürüş ile ilgili sorunlar olabilir.Ben aslında yolu cam üstünden görüyorum yani cam önümde duvar gibi durmuyor ama camın ucu yukarı doğru kavis yaptığı için rüzgarı yukarı tarafa doğru atıyor. Yağmur yağarken yolda kaldığında kaskın önünde görüşü engelleyecek bir durum oluşmuyor ama uzun camda kaskın önünde cam olacağı ve silecek gibi bir şansın olmadığı için kaskının önünde üzerinde su damlacıkları olan bir duvar oluşacağı kanısındayım. Tabii tecrübe edinmiş bir arkadaşımız var ise daha iyi olur ben bunları varsayımlar üzerinden tahmin ediyorum.
![]()
bu cam ellere gelecek rüzgarıda keser gibi ama bence çirkin